Skunkin talvipesä

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Vanhassa puutalossa asuminen on joskus vakava paikka. Vaikka asunnon energialuokitus on hyvä, on tämä selvästi edellistä asuntoani viileämpi, vaikka patteritkin ovat jo päällä. Itse selviän asiasta villasukkien kanssa, mutta Mihailista on tullut aika rakentaa talvipesä.

Koko kesän poika nukkui tyytyväisenä joko paljaalla lattialla tai makuupussissaan, mutta enää se ei sovi. Talven tullen pesän pitää olla isompi ja lämpimämpi. Ensin pesää siis jatkettiin raahaamalla kantokopasta viltti makuupussin ympärille. Se riitti muutaman yön, jonka jälkeen pesänrakennus jatkui yhdellä isolla kylpypyyhkeellä ja pojan omalla pienellä lampaantaljalla, jotka siirrettiin pesään asunnon eri kolkista. Ihan vieläkään pesä ei kuitenkaan ole valmis, vaan poika on koettanut raahata sinne villasukkiani ja neuleitani. Niinpä pojalle on keksittävä pesäänsä vielä lisää vällyjä.

Mahdollisuuksien mukaan Mihail jakaa mielellään myös miun talvipesäni ja tulee kainaloon tai syliin nukkumaan. Siinä kun taitaa tulla vielä nopeammin lämmin ja hyvä käydä torkuille. Eilenkin nukuttiin sitten kerällä kahden peiton alla lähes koko yö kahdestaan. Pojan aloitteesta patteritkin on säädetty jo kerran korkeammalle, jonka lisäksi makoilen itsekin välillä lattialla varmistuakseni missä lämmöt sielä menevät. Onhan tämä molempien koti, jossa molempien pitäisi pärjätä hyvin kevääseen. Ihan omaa patteria poika ei ole kuitenkaan sohvan alle vielä saamassa.

Sen verran massiivinen Mihailin pesä alkaa kuitenkin jo olla, että lämmön lisäksi se eristää hyvin ääntäkin. Eilen poika myöhästyi aamupalaltakin ihan kokonaan, vaikka yleensä se on salamana paikalla heti kun pakastin aukaistaan. Mutta ehkä talven tullen ei ole niin tarvetta hötkyillä. Kotona näkyykin nyt paljon aiempaa useammin pojan unipunkkari eli pystytukka, joka muodostuu Mihailin nukkuessa pää tassujensa takana. Silloin pojan pääkarvat nousevat oikein hauskasti pystyyn ja pysyvät niin kunnes poika sukii itsensä tai kömpi silitettäväksi.

Kun saisi vielä itse jäädä pojan seuraksi kevääseen. Ei pääsisi ovestakaan livahtamaan suotta kylmää ilmaa sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI