Pieniä piippereitä ja valmistautumista messuihin

torstai 31. elokuuta 2023

Kielo synnytti viime yönä viisi pientä kääpiörottanakeroa. Vaikka viisi on ihan hyvä poikuekoko kääpiörotille, olin silti lievästi yllättynyt, ettei poikasia tullut sen enempää. Kielo alkoi nimittäin olla viimeisinä päivinä ennen synnytystä suorastaan valtava, ja painoakin oli tullut lisää huomattavasti enemmän kuin Opuntialla ja Lupiinilla. Pääasia kuitenkin on, että kaikki viisi ja emo vaikuttavat hyvävointisilta, ja kaikilla viidellä oli kunnon maitoraidat mahoissaan tänään aamupäivällä. Sukupuolia en vielä edes koittanut lähteä arpomaan, mutta mineissä oli kolme mustasilmäistä ja kaksi punasilmäistä.

Kielon minit <3

Poikasten piippailuja kuunnellessa pää myös raksuttaa kovasti jo viikonloppua, kun lähdemme frettien kanssa Lemmikki Tampere -messuille, ja koitan kasata muistilistoja siitä, mitä kaikkea meidän tarvitsee pakata mukaan, ja mitkä eläintenhoitohommat on kriittistä saada hoidettua ennen lähtöä. Kotiin jääville nisäkkäille tulee kyllä ruokkija poissaollessamme, mutta tavoitteena olisi, ettei hänelle jäisi matelijahommia. Olen tälläkertaa myös lupautunut ottamaan vetovastuun Frettiliiton ständistä, joten omien pakkailujen ohella koittaa varmistella mielessään, onko sitä muistanut välittää kaikki tarvittavat infot ja kulkuluvat kaikille osallistujille.

Tänään pitäisikin ottaa sitten työnalle messuille lähtevien aitausten pesu, sillä korvien tulehduttua olen ottanut vähän taukoa kaikista pesuhommista, ettei ainakaan pahentaisi korvissa muhivaa tilannetta. Arvon edelleen sen suhteen, otanko omalle laumalle mukaan taas meidän pleksiaitauksen, joka on frettejä esitellessä ehdottomasti meidän paras aitaus, koska siitä näkee hyvin läpi, mutta sen läpi ei saa työnnettyä sormia aitaukseen. Mutta koska aitaus on meillä jatkuvasti käytössä myös kotona, sen mukaan ottaminen tarkoittaa sitä, että aitaus on ensin purettava ja pestävä täällä päässä ennen messuja, koottava ja purettava messuilla, ja sitten heti messujen jälkeen koottava taas uudelleen kotona, ja tuota aitausta ei ole suinkaan suunniteltu helposti siirrettäväksi, vaan jokaiseen vaiheeseen sisältyy hyyyvin monta mutteria. Sen takia messut ovat ainoa tapahtuma, joihin sen mukaan ottamista edes harkitsee. Myös lopullinen messukokoonpano on vielä hiukan auki, kun Mymskiä ei olla saatu vielä sulautettua osaksi junnulaumaa. Kaikkein helpoimmalla sitä kun pääsisi, kun ottaisi mukaan vain yhden lauman, ja jättäisi muut kotiin. Kuitenkin siitä tulisi todella paljon yksinoloa Mymskille, eikä sitä saisi kotona myöskään isoon tarhaan yhdessä Mallun ja Nutskun kanssa. Joten todennäköisesti sitä ottaa silti mukaan junnulauman ja Mymskin, vaikka se vaatii pakkaamaan sekä messuille että yöpaikkaan mukaan enemmän aitauksia ja tarvikkeita. Muuten sitä voisi päästä melkein helpommalla, kun ajaisi messupäivien välissä yöksi kotiin, mutta lauantaina on messujen lisäksi ohjelmassa myös siskontyttöni synttärit. 

Mymskin tämän hetkinen tukikohta kotona (ollessamme Jussin kanssa kaksin kotona, läpikulkua eteisen kautta ei käytännössä ole meidän käyttäessa toista ovea)

Puuhailujen ohessa on tullut samalla kuunneltua myös muutamia ilmaiswebinaareja koirien ja kissojen raakaruokinnasta ja siitä, mitä kasveja kaneille voi vielä näin syksyllä kuivattaa talvea varten ja miten mitkäkin kasvit kannattaa kuivattaa. Täällä on tosin ollut jo niin sateista, että katsoo tuleeko enää sopivia poutapäiviä niin että ehtisi keräillä edes jotain. Samalla tuli myös ilmoittauduttua pariin seuraavaan webinaariin, jotka käsittelevät kaneja ja frettejä potilaina klinikoilla, ja jotka kuuluvat mukavasti Klinikkaeläinhoitajat ry:n jäsenmaksun hintaan, eli ovat jäsenille ilmaisia. 

Bunkkerissa odottaisi myös yksi (tai oikeastaan parikin) taustaprojektia, että pääsisi muuttamaan muutamia tyyppejä taas vähän isompiin terraarioihin. Veikkaan että niiden jälkeen hienosta korkkiaarrelaatikostani ei ole taas jäljellä enää juurikaan mitään. Tänään kun tuli jo sisustettua yksi terraario yhdelle Jussin puuhämähäkeistä. Näiden jälkeen pitäisi kyllä oikeasti ottaa taukoa terraariotetrikseen, koska tällä menolla emme saa kastelujärjestelmää ikinä kunnolla toimintaan, kun osa terroista vaihtaa paikkaa jatkuvasti - ja kastelujärjestelmä olisi aika hyvä saada toimintaan, sillä se helpottaisi elävien kasvien pitoa ja terraarioiden kosteana pitämistä huomattavasti. Täytyisi varmaan vain laittaa some kokonaan tauolle ja kaverisuhteet jäihin, että en jatkuvasti bongailisi uusia projekteja. Ja pyytää joku lukitsemaan minut messuilla omalle ständille, että en saa mitään inspiraatiota mihinkään messujen Tropiikki-osiosta.    

Isompi odottavista projekteista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI