Välihuomioita kestopissa-alustoista

maanantai 28. syyskuuta 2020



 - Kun pissa-alustoilta ravistaa valtaosan kakoista roskiin ennen pyykkin laittamista, kestopissa-alustat puhdistuvat koneessa pääsääntöisesti hyvin.

- Sisäelinkakat joita ei saa poistettua ennen koneeseen laittoa jättävät pesusta huolimatta tahroja kestopissa-alustoihin (pitää koittaa joku kerta laittaa kestopissa-alustat likoamaan ennen pesua, ja katsoa auttaako se).

- Alustat kestävät hyvin pesun 90 asteessa.

- Alustat kuivuvat pvc-muovipohjasta huolimatta varsin nopeasti myös ilman kuivausrumpua. 

- Fretit käyttävät kestopissa-alustoja mielellään, samoin kuin Mihail.

- Pino likaisia pissa-alustoja alkaa haista todella voimakkaasti ammoniakilta, jos ne ovat useamman päivän kasassa pesemättöminä (pitää jatkossa ennakoida, ja laittaa laumalle kertakäyttöalustat silloin, kun tietää ettei ehdi pestä pyykkiä useampaan päivään, tai keksiä likaisille alustoille tiiviimpi säilytysastia). 

- Tusina pissa-alustaa on varsin passeli määrä meidän laumalle - siinä on pesuvaraa muutamaksi päiväksi, ja ottaen huomioon likaisten pissa-alustojen hajun ja säilytyksen, siinä kohtaa voidaan välillä kertistellä, jos on välejä jolloin ei ehdi pestä pyykkiä. 

- Kestopissa-alustat pysyvät paikoillaan paremmin kuin kertakäyttöalustat. 

- Kukaan ei ole toistaiseksi osunut nurkassa harhaan huolimatta kestopissa-alustan kulmien pyöristyksestä.

- Pestyinä ja taiteltuina kestopissa-alustat saa varsin kompaktiin tilaan. 

- Joissain tilanteissa kaipaisi myös pienempiä 60*40cm alustoja näiden 90*80cm kokoisten lisäksi.

 

Tässä vaiheessa kokeilua näyttää siis hyvältä, jatkamme tutkimuksia.

Leveytensä puolesta nämä menevät juuri meidän kodinhoitohuoneen telineeseen.
Pesty pino odottaa hyllyttämistä.

5 kommenttia:

  1. Otapa yhteyttä kestovaippaompelijayrittäjään! Heillä on tietoa erilaisista pinta- ja imumateriaaleista ja saa sentilleen toivomansa kokoisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin harkita tätäkin vaihtoehtoa. Mitäköhän kautta noita ompelijoita helpoiten löytäisi selaamatta miljoonaa vauvanvaippakeskustelua? Pikaisella googletuksella tuli aika vyöry kestovaippablogijuttuja.

      Poista
    2. Kysäisepä tuolta!
      https://www.facebook.com/Kestovaippayhdistys

      Yhdistys on laajentunut muihinkin kestotuotteisiin, ja niitähän nykyään löytyy. On kestotalouspaperia ja muita keittiöjuttuja, vanulappuja, nenäliinoja, kuukautissiteitä ja muita hygieniatuotteita.

      Poista
  2. Kiva että nämä toimivat teillä :) ja hutikakoiltakin on vältytty *koputtaa puuta* :D tuo kestovaippaompelija oli kyllä aika hyvä vinkki, siellä varmaan joku tekis sulle kyllä tilauksesta sellaisiakin joissa ei oo nurkat pyöreät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jussi heitti nuo tänään ensimmäistä kertaa koneeseen, kun ite olen ollut niin kuollut työssäoppimispäivien jälkeen, että pyykkiä on taas kertynyt. Jussin silmissä noiden pisteet taisi nyt vähän laskea, kun tajusi, mitä tarkoitin tuolla että jos noita ei saa heti pesuun ja ne ovat kasassa, ne alkavat haista nopeasti ammoniakilta. Mutta onneksi kodinhoitohuoneessakin on ikkuna, niin tuuletus hoituu.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI