Uusi mahdollisuus kestopissa-alustoille

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Meillä on freteillä ja haisunäädällä jatkuvassa käytössä koiranpentujen pissa-alustat, ja niitä menee paljon. Ne ovat erittäin käteviä käytössä, ja lisänneet meillä vessaan osumistarkkuutta merkittävästi, miksi siirtyminen esimerkiksi puupellettiin ei houkuta. Silti ekologinen omatunto aina välillä kolkuttaa roskapusseja ulos kantaessa. Tämän myötä Peten koiratarvikkeesta tarttuikin pari vuotta sitten mukaan muutama Drymate Potty Pad Green -kestopissa-alusta testiin, jotta niiden myötä olisi saanut edes vähän vähennettyä roskikseen päätyvän kertakäyttömuovin määrää. Kokeilu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä kestopissa-alustat olisi pitänyt pestä muusta pyykistä erillään, ja koska meillä pestään muutenkin paljon pyykkiä, eikä konetta jätetä ikinä pyörimään poissaollessamme, minun oli vaikeaa löytää sopivaa väliä, missä pyörittää erittää lähes tyhjä kahden alustan kone. Niinpä pissa-alustat lojuivat suurimman osan ajasta likaisina kylpyhuoneessa, kakat tuntuivat pinttyvät niihin kiinni (etenkään sisäelinpäivinä frettienkakkoja ei vain kätevästi poimi alustalta roskiin, kun ne ovat kuin löysää sitkeää tervaa) ja alustan pinta muuttui jo parin pesun jälkeen kuluneen näköiseksi. Niinpä kokeilu haudattiin melko nopeasti vähin äänin, ja ja kestopissa-alustat hautautuivat kaappiin. 

Mikäli nämä osoittautuvat hyviksi, pitää alkaa kysellä maahantuojalta myös noiden pienimpien ja värikkäämpien perään

Tämänhetkinen luottokauppani pissa-alustojen suhteen on Milopet, ja sinne tuli kesän alussa myyntiin myös kestopissa-alustoja. Aloin heti harkita uuden mahdollisuuden antamista niille, mutta Milopettin myyntiin tulleet kestopissa-alustat olivat meidän tarpeisiimme hankalan isokokoisia, ja ne olivat kokovalkoisia. Vaikka niiden kuinka mainostettiin kestävän jatkuvaa pesua 95 asteessa, minun oli vaikea kuvitella, etteikö etenkin noista tervakakoista pinttyisi äkkiä ruma kuviointi alustan pintaan. Ehkä kestopadeily vain olisi toimivampi ratkaisu koirille (ja haisunäädille), jotka kakkaavat huomattavan paljon harvempaan, ja joilla kakan koostumus ei elä yhtä paljoa syötetyn ruuan mukaan.

Sitten elokuussa tuli taas uusi tuotelanseeraus, ja Milopetin valikoimiin tuli edellisiä vähän pienemmät kuviolliset pissa-alustat, joista aiemmista poiketen oli myös hyvä nipputarjous yhdenkokoisille kestopissa-alustoille. Harkinta uuden mahdollisuuden antamisesta edes osittaiselle kestopadeilylle lähtikin vakavasti käyntiin, ja aika pian oli selvää, että kysymys oli lähinnä siitä, että koska tilaus lähtisi, ja kokeilisinko taas varovaisesti tilaamalla muutaman alustan, jotta pääsisin tutustumaan niiden ominaisuuksien toimivuuteen frettikodissa, mutta jolloin olisin taas saman pyykkidilemman edessä, vai ottaisinko kerralla tusinan nipun, niin että minulla olisi oikeasti pesuvaraa, ja pyykkikonetta ei tarvitsisi pyörittää jatkuvasti lähes tyhjänä. Lopullinen päätös asiassa syntyi, kun Milopetin syyskuun kampanjassa luvattiin ilmaiseksi kaupanpäälliseksi harkitsemani violetti tavarakärry yli 200 euron tilauksiin. Tilaussumma täyttyi helpommin kun siihen sisällytti tusinan paketin kestopissa-alustoja. 

Miikkis pääsi kanssa heti testailemaan

Paketti saapui viime viikon lopulla, ja kokeilu lähti käyntiin. Asiaa harkittuani päätin kuitenkin vaihtaa alkuun vain osan pissa-alustoista kestoihin, ja laitoin kestoalustat mummuskoille, Miikkikselle ja junnuille yhteen nurkkaan. Etenkin junnulaa alkuun mietin, sillä sielä alusta joutuu heti tositestiin, sillä suosituimpiin nurkkiin tulee pissojen lisäksi myös useat kakat päivässä. Alkuun ensimmäinen testipesu piti suorittaa jo heti alkuviikosta, mutta koska tässä on ollut taas kaikenlaista härdelliä (mukaanlukien yökylässä käyneet frettikomistukset ja pari tenttiä), niin pesujonoa on kerätty yähän päivään, ja lähdetty nyt purkamaan. Kestopissa-alustoja odottaa nyt pesu yhdeksässäkympissä ja narukuivatus. Tähän asti niille on vasta ulostettu, ja siinä ne on otettu vastaan yhtä kuin kertakäyttöalustat: vessassa käyntiä on jatkettu normaalisti, ja alustojen on annettu pysyä paikoillaan. Minun taholtani pieni miinus tulee kulmien pyöristyksestä, jolloin huoneen kulmaan jää ihan pieni suojaamaton kolo. Toistaiseksi kukaan ei ole osunut siihen, mutta kun ottaa huomioon frettien kulmaparkkeeraustyylin, epäilen että se on vain ajan kysymys. 

Meidän uusi violetti menopeli. Messuja ja muita odotellessa.

Kokeilun lähdettyä nyt käyntiin, minua hieman harmittaa, ettei meillä ole tällähetkellä käytössä kuivausrumpua, sillä alustat kestäisivät senkin, ja se nopeuttaisi pesukiertoa entisestään. Mutta valitettavasti kuivaavan pesukoneen se puoli kesti käytössämme niin huonosti, että sen suhteen tehtiin lopulta se päätös, ettei korjaajaa enää kutsuttu, ja sen tilalle hankitaan jossain kohtaa pesutorni. Kuivausrumpu ei ole kuitenkaan päässyt tärkeysjärjestyksessä ihan hankintalistan kärkeen, niin se tulee sitten joskus. 

Koitan muistaa raportoida tännekin, miten tämä kestopissa-alusta kokeilu etenee, mutta koska muistini toimii tunnetusti joskus vähän pätkittäin, muistuttelu on enemmän kuin sallittua, mikäli aihe kiinnostaa, eikä raporttia tunnu kuuluvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI