Frettien ruokaviikko 2

maanantai 20. tammikuuta 2020

Tälläkertaa päätin pistää kuvaten kaksi peräkkäistä ruokaviikkoa, joten tässä tulee frettien ruokaviikko numero kaksi. Tämän jälkeen ajattelin pitää taas vähän taukoa annosten kuvaamisessa.



Maanantaiaamu: Broilerin olkavarrettomia siipiä (chicken wings)

Maanantai-ilta: Broilerin fileekuutioita lohiöljyn kera (iso osa kuva kuvasta näkyvästä nesteestä on vettä, öljyä on oikeasti kohtuu vähän). Seassa lisinä merilevää ja Felini Renal -lisäravinneseosta. (chicken fillet with salmon oil, sea weed and Felini Renal)

 Tiistaiaamu: Kananmunaa (chicken eggs)

Tiistai-ilta: kaksi pilkottua rottaa. Meidän lauma nirsoilee yhä isojen kokonaisten ruokaeläinten kanssa, miksi rotat ja kanit tarjotaan nyljettyinä ja paloiteltuina, eikä kokonaisina (whole rat chopped in pieces)

Keskiviikkoaamu: Broilerin sydämiä (chicken hearts)

Keskiviikkoilta: luullista kukkoa (bone-in rooster)

Torstaiaamu: Broilerin olkavarrettomia siipiä (chicken wings)

Torstai-ilta: Maukas sika-silakka-kana -kissan pakastetäysravintoa. Lauma ei ole oikein lämmennyt tälle, kuten ei millekään muullekaan mikä sisältää kalaa (pork-baltic herring-chicken meat balls)

Perjantaiaamu: Hiiriä (mice)

Perjantai-ilta: Fasaanin rintafilettä paloina. Tätä meillä oli nyt ensimmäistä kertaa, ja lauma tyhjensi kupin kokonaan. Yleensä mikään uusi ruoka ei saa meillä näin hyvää vastaanottoa (pheasant brest fillet)

Lauantaiaamu: Kivipiiroja (chicken gizzard)

Lauantai-ilta: Kalkkunan koipi. Isoin osa lihasta tuli paloiteltua neideille kuppiin, mutta annoin niille myös koivesta jääneen lihaisan luun putsattavaksi (turkey leg in pieces)

Sunnuntaiaamu: Hevosen palaliha. Minun piti ottaa sulamaan kalkkunan maksaa, mutta sotkin ilmeisesti pussit. Niinpä lauma saa sisäelinseoksensa sunnuntain sijaan maanantaina (horse meat)

Sunnuntai-ilta: Luullista kania (bone-in rabbit)

Sunnuntaina Ainokin ilahdutti minua laittamalla ennakkoluulonsa sivuun ja suostumalla syömään useita paloja kania. Aina välillä sillekin kun tulee kokeiltua tarjoiltua raakaa sen tullessa nälkäisenä huomauttamaan kupin olevan tyhjä. Maunolle ei tarvitse tarjota, sillä se hakee sitä halutessaan itse. Etenkin Maunon hiiret menevät jo oletusarvoisesti näätien kuppiin, sillä sieltä herra ne kuitenkin hakee.

Miikkiksen menu (skunk's dinner)


Miikkikselle tulee nykyään tehtyä pakkaseen omia annospusseja, joissa on yksi pulla koirien tai kissojen raakatäyravintoa täydennettyä kasviksilla. Välillä annokseen tulee lisättyä myös tilkka lohiöljyä. Kananmunaa ja sydämiä tulee Miikkikselle tarjottua usein samoina päivinä kuin freteillekin. Lihapullan seassa Miikkikselle menee Samylin-jauhe, jota se on syönyt lisäravinteena siitä asti kun sen maksa-arvojen havaittiin kohonneen.

Ensiviikon ruokateemana meillä on pakastimen pohjan kootut teokset, eli kokosin yhteen koriin kaikki pisimpään pakastimessa olleet pussit, jotta ne on helppo syöttää siitä pois. Tätä tulee tehtyä aina välillä etenkin ennen isompia täydennyksiä, jotta mitkään ruuat eivät hautautuisi arkun pohjalle ikiruotaan ja ruuissa pysyisi koko ajan kohtalaisen hyvä kierto. Meillä kun on koko ajan varsin iso kattaus erilaisia pakasteita, koska vaikka tykkäänkin hankkia lihat isommissa erissä, pyrin siihen, ettei ihan samaa ruokaa tulisi yli 3-4 kertaa viikossa. Tämän myötä on tullut kyllä välillä huomattua, että minun pitäisi oppia merkitsemään pussit paremmin. Yleensä en kyllä kaueasti sotke pusseja keskenään, mutta nykyisessä mallissa kenenkään muun kuin itseni olisi kyllä aika mahdoton löytää pakastimesta mitään tiettyä. Yleensä ei kyllä tarvitsekaan, sillä hoitajille pussit tulee merkittyä erikseen viikonpäivien mukaan, ja lyhyemmillä reissulla riittää yleensä ihan täysin hyvin, että hoitaja tietää noin suunnilleen mitkä ovat luullisia lihoja ja mitkä luuttomia, ja erottaa punaisen lihan vaaleasta. Eikä viikonlopun reissuilla sekään ole niin justiinsa, kunhan kaikki saavat jotain ruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI