maanantai 29. heinäkuuta 2019

Voihan vallankumous

Hormonihommien tasaannuttua täällä ehdittiin viettää joitain viikkoja varsin rauhanomaista kahden lauman elämää. Justiinan kanssa kun on ainakin toistaiseksi päätetty olla koittamatta palauttaa sitä näätähuonejengiin, sillä se tuntuu viihtyvän selvästi paremmin Miikkiksen ja Ainon kanssa, jonka lisäksi se saa säännöllisesti seuraa Itsystä ja Huiskusta. Jussi myös selvästi pitää siitä, että Justiina suostuu myös Ainolle leikkikaveriksi, niin että Ainollakin on vähän eläimellistä seuraa Maunoa odotellessa. Miikkis kun ei humputtele kenenkään kanssa, sillä minkäänlainen hurvittelu ei sovi herran arvolle.

Minä ja maailman ihanin Itsy
Mutta jotta arki ei vain kävisi liian tasaiseksi, Nutella tuli siihen tulokseen että nyt kun lapset on tehty ja Mallukin saatu suht isoksi on aika asettaa elämälle uusia tavoitteita ja pyrkiä lauman johtoon. Nutella on lauman toiseksi nuorin, eli johtohommiin pyrkiminen osoittaa varsin vahvaa kunnianhimoa ja päämäärätietoisuutta. Valitettavasti se on tarkoittanut sitä, että etenkin Itsy on joutunut tulilinjalle. Nyt kun Justiinalla on omat kuvionsa, Itsy on näätähuoneen vanhin. Mutta toisin kuin Nutsku, Itsyllä ei ole samanlaista palavaa tarmoa ja kovaa paloa johtohommiin. Siitä huolimatta se ei ole järin ilahtunut kun tuollainen vuotias alkaa hyppiä silmille. Eihän nyt tuollaista juuri kehdosta karannutta voi niin vain päästää hierarkiassa ohi, vaikkei aseman eteen olisi kauhean halukas tappelemaan. Siitä on ollut seurauksena se, että Nutsku on hyökyttänyt Itsyä jo useampana päivänä, eikä Itsystä ole laittamaan samalla mitalla takaisin. Vaikka Nutsku heitetään toki heti jäähylle, kun homma menee överiksi, on Itsyllä niska aika kunnolla ruvella. Ja itseä harmittaa todenteolla, ja toivon, että neidit saisivat välinsä nopeasti selvitettyä. Itsyä kun ei haluttaisi ottaa kokonaan Justiinalle seuraneidiksi, sillä pidemmän tähtäimen haaveena olisi kuitenkin päästä taas yhteen yhtenäiseen laumaan.

Muustakaan laumassa ei ole tässä hommassa apua, sillä Esterin jälkeen meillä ei ole ollut yhtä selkeää johtajatyyppiä. Vaikka esimerkiksi Lysti ja Mitella ovat paitsi vanhempia, isompia ja vahvempia kuin Nutella, niitä ei kiinnosta yhtään lähteä mukaan Nutellan vääntöihin. Nutellan haasteisiinkin ne vastasivat vain kääntämällä peppunsa ja lähtemällä pois tilanteesta. Että puhu sie vain politiikkaa ja pyri maailman valtiaaksi, mutta anna muiden nukkua ja leikkiä rauhassa. Niinpä Nutellan tarmo keskittyi sitten siihen ainoaan, joka jaksaa sanoa ettei homma ole ihan näillä puheilla selvä.

Itsy <3
Tänään Itsyn niskaa putsaillessa ja sen kanssa ulkoillessa myönnän hetkellisesti miettineeni kuinka paljon tasaisempaa meno oli vielä silloin, kun lauma oli puolet pienempi ja lauman keski-ikä lähempänä veteraania kuin junioria. Meillä kun fretteillyt alkoivat aikoinaan keski-ikäisten kodinvaihtajien kanssa. Mutta niinhän se on, että jokaisessa kokoonpanossa on omat plussansa ja haasteensa, ja kun tähän suurperheeseen on haluttu lähteä, niin nyt haasteena on saada se toimimaan hormonisekoilujen ja aikuistuvan nuorison kanssa. Ehkä tähän väliin tekee ihan hyväkin ottaa Vapun jälkeen sen verran taukoa, että ehtii katsoa kaikki kunnolla aikuseksi asti. Silläkin uhalla, että tulen olemaan krooniseen pentukuumeen kanssa miljoonien kiusausten edessä, etenkin kun Sariannalla on ensivuonna missiona löytää itselleen vähintään yksi uusi jalostusnaaras, joka Sariannan tuntien tulee etsimään sijoituskotia. Mutta jos kotiin halutaan lähivuosina etsiä taas enemmän harmoniaa, hormonihuuruissaan palaavat sijoitusnaaraat ovat siitä niin kaukana kuin sillä janalla voidaan tyttökommuunissa päästä. Mallun kanssa se on kuitenkin vielä ensivuonna edessä, jos kaikki menee suunnitellusti.

Huomenna mennäänkin sitten taas jatkamaan Mummin pentujen kanssa harjoituksia, että pentuja voi käydä ihastelemassa ja viettää niiden kanssa aikaa ilman että ne kaikki on saatava kotiin. Siinä sarjassa otetaan kyllä ensiviikolla oikea tulikoe, kun Sarianna lähtee pieneen reissuun, ja saan pennut emoineen vähäksi aikaa kokonaan itselleni.

4 kommenttia:

 1. On teillä ainakin vaihtelevaa eikä yksitoikkoista 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä meillä kyllä on 😃 Ison lauman kanssa on harvemmin kahta samanlaista päivää.

   Poista
 2. Voi Nutella, etkö voisi olla vielä hetken vaan nuorisojengin pomo ja sitte vasta kun se on nähty, niin siirryt lauman pomoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on kyllä turhan paljon kunnianhimoa neidillä. Toivottavasti tyttärestään ei tule sitten seuraava haastaja, sitten kun tämä tilanne saadaan selvitettyä 😅

   Poista