perjantai 19. heinäkuuta 2019

Pentutreffit

Kun Nutellan pennut lähtivät maailmalle, ilmoitettiin Sariannan kanssa yhteen ääneen, että mikäli uusilla omistajilla tulee ikinä sellainen olo, että pennuilla on liikaa virtaa, koska tahansa saa pyytää pentutreffejä, niin koitetaan sit järkätä mahdollisimman äkkiä pennuille tilaisuus purkaa niitä kierroksia ikätovereihin. Tälläviikolla Melina sitten ilmoittikin, että Nekku tarvitsee vähän laatuaikaa siskonsa kanssa. Onhan Nekulla kotona kaverinaan vain kuukautta vanhempi Käpy, mutta Käpy nyt on vähän eri puusta veistetty mitä tulee aktiivisuuteen ja leikkeihin. Ja voi sitä riemua kun Nekku ja Mallu näkivät toisensa ja leikki pääsi vauhtiin!

Vierailevat tähdet Käpy & Nekku
Justiina oli jo ennalta nostettu makuuhuoneeseen omaan rauhaan, ja muut aikuiset näädät Nutellaa lukuunottamatta olivat näätähuoneessa. Aino hyppäsi aika äkkiä tähystyspaikalleen nukkekodin viereen, kun totesi tulijoista ainakin toisen samanlaiseksi maanikoksi kuin Mallu. Oli sitten nuorisolla kunnolla tilaa painia ilman liikoja puuttumisia aikuisten taholta. Ja nehän painivat - tai oikeammin lähinnä Mallu ja Nekku painivat, ja Käpy tutki onnessaan paikkoja, kun kerrankin Nekku roikkui jonkun muun niskassa kuin sen. Sarianna pyysi laittamaan sitten kuviakin siskosten leikeistä, mutta ei niistä kuvista oikein mitään tullut, eikä oikein videopätkistäkään, kun pastellipyörremyrsky sinkoili kylppärin ammeen alta käytävän halki vessaan kaapin alle, sieltä olkkarin akvaarion takaa sohvan alle ja sitten taas parvekkeen ja vesikupin halki uudestaan kylppärin lattiakaivoon kauhean putputuksen ja kähinän saattelemina. Välillä kahden märän pörröisen viikarin piti lässähtää hetkeksi matolle, mutta jos edes kehtasi kysyä että joko väsyttää, kierros lähti alusta uudelleen.

Olin jotenkin ajatellut, että neidit juoksivat itsensä väsyksiin ihan viimeistään tunnissa parissa, mutta sisko oli Mallulle niin mieleinen vieras, että neidit jaksoivat vääntää vielä kolmenkin tunnin jälkeen keskenään, vaikka sitten isoimmat spurtit olivatkin vaihtuneet jo laatikkopaineihin. Siinä kohtaa alettiin kyllä haastaa jo vähän kaikkia muitakin leikkiin mukaan, kun ei enää niin haitannut, ettei kavereista ollut samoihin turbovauhteihin. Kukaan kutsutuista ei kyllä ollut kauhean otettu mahdollisuudesta päästä mukaan neitien leikkeihin, ja Miikkis nostettiin kanssa makkariin turvaan sen päästettyä jo ensimmäiset pienet hajuvinkit siitä, mitä mieltä se on kahdesta rodeoprinsessasta. Jussi puolestaan evakuoi itsensä matelijahuoneeseen Mallun näytettyä Nekulle miten Jussia käydään kysymässä jalkapainiin, ja Nekku oli heti mukana kutsumassa Jussia mukaan painiin. Käpykään ei ihan heti lämmennyt, kun siskokset muistivat senkin olemassa olon, mutta hetken suostuttelun jälkeen Käpykin suostui pomppimaan pikkuisen mukana, samoin kuin neitien emo Nutella.

Mallu meni jo, Nekku ja Nutsku tulevat perästä
Mutta kyllä siinä neitien lentoa pitkin asuntoa katsellessa ei voinut olla ihailematta sitä kuinka samalla aaltopituudella neidit leikeissään olivat. Onhan Mallulla täällä normaalistikin leikkiseuraa etenkin Mitellasta, Lystistä ja Nutellasta, mutta ihan samanlaiseen lentoon eivät leikit niidenkään kanssa lähde. Ja Jussi tuntee miut ihan liian hyvin, sillä heti ilmeeni nähdessään hän totesi että mie niin tykkäisin jos niitä olisi täällä kaksi. Sillä jos Vappu tulee olemaan luonteeltaan yhtään mitä Jussi toivoo, ei siitä tule olemaan Mallulle Nekun tasoista kirittäjää. Melina kyllä sitten vitsailikin, että myy Nekun pian miulle, kun se on ihan hullu kun Käpyyn vertaa, mutta varoitin sit heti, että voin kyllä oikeasti ostaakin, jos hän suinkin vain myy. Olkootkin että siitä voisi seurata astetta vakavampi parisuhdekeskustelu, sillä Jussi ei ollut ihan yhtä haltioissaan katsellessaan tuplapyörremyrskyn riehumista asunnossa. Mie en näe asiassa samanlaista ongelmaa, sillä toissapentukauden laastareissa alkavat jo liimat kuivua niiden jäätyä käyttämättä, ja tälle pentukaudelle täydennetyt ylimääräiset juomalasitkin ovat kaikki vielä ehjiä. 

Käpy leikkii tyytyväisenä omiaan
Mutta kyllä eilisestä jäi sellainen pieni kipinä kytemään, että jos nyt oikeasti pitäisi vähän pidemmän tauon ilman uusia tyyppejä, ja sitten joskus muutaman vuoden päästä laittaisi harkintaan, että ottaisi kaksi tyttöä samasta pentueesta. Ehkä tuommoisen samanlaisen vilkkaanpuoleisen siskosparin kuin Mallu ja Nekku. Sitä ennen pitää koettaa aktivoitua ja kutsua Mallun sisaruksia useammin kylään - ehkä ensikerralla jopa sellaisella varoitusajalla, että voisi koittaa saada vaikka kaikki Turkuun jääneet tyypit kasaan.

Mallu koittaa saada Käpyäkin vähän mukaan
Mallusta ja Ainostakaan kun ei ainakaan toistaiseksi ole tullut kaveruksia, sillä Aino totesi varsin äkkiä Mallun kotiuduttua tuon näätäviikarin olevan ihan liian raisua seuraa sille. Ainokin kun kyllä tykkää vauhdista ja spurteista, mutta Mallun ehdottamat hammaspainit olivat Ainolle liikaa. Niinpä Mallu leikkiikin tällähetkellä lähinnä tehotiimin kera, ja Aino Justiinan, joka on yhtämieltä siitä, että hampaiden käyttö ei kuulu vilkkaampiinkaan littaleikkeihin. Sen tähden Justiinakin elelee tällähetkellä mieluummin Miikkiksen ja Ainon mitä Mallun ja Nutellan kanssa. Mallu kun ei oikeasti tahdo ymmärtää miten voi olla ettei joku tykkäisi painia. 

1 kommentti:

  1. Voi ei!! :D mä voin niiiiin kuvitella tuon pyörremyrskyn mikä teillä on ollut, jos 3h menee ja vielä jaksaa :D. Mutta varmasti se on antoisaa nähdä fretit innoissaan ja samalla aaltopituudella, omissa lempileikeissään <3.
    Ja se on kyllä sanottava, että leikkivästä/vistä näädistä on kamalan vaikeaa ottaa kuvia.. Aina näkyy vain jokin ohi suhahtanut viiva kuvassa :D

    VastaaPoista