maanantai 23. kesäkuuta 2014

Päärynäeläin ja muita kertomuksia

Alussa oli blogi ja sitä seurasi toinen. Ensimmäinen blogini Rakasta, rotakasta starttasi maaliskuussa 2011 ja se sai seurakseen Tavarahamsterin elämäntaparemontin elokuussa 2012. Päärynäeläin ja muita kertomuksia syntyi näiden raunioille. Vuosien saatossa rottala kun on kutistunut kahteen yksilöön ja tavarakaaoksen pahin vaihe on ohitettu ennen muuttoa yksiöön. Bloggaamisesta en silti osaa luopua, vaikka vanhoihin rakkaisiin kirjoituksen aiheet ovat olleet kortilla jo jonkin aikaa. Asiaa tovin tuumattuani päätin tehdä jotain, jonka olin päättänyt jättää tekemättä; aloittaa blogin ilman tarkasti rajattua teemaa.

Jotain vanhaa ja jotain uutta täältä tulee varmasti löytymään. Rotista ja roinista aion edelleen juttuja rustata, vaikkei niitä juttuja enää kahden blogillisen verran riitäkään. Uusina aluevaltauksina saatan innostua kirjoittamaan sanasen leipomuksista, lautapeleistä tai matkailusta - teemoista jotka eivät ole aiempiin blogeihin niin hyvin istuneet. Tai jostain ihan muusta. Ensisijaisesti kyseessä on kuitenkin oma leikkikenttäni ja tapani jakaa kuulumisia ja satunnaisia huomioita ympäröivästä maailmasta.

Nimensä uusi blogi sai talouden uusimman tulokkaan mukaan. Rottien ja allekirjoittaneen ohella huushollia kansoittaa kissankokoinen karvapäärynä Mihail, joka myös haisunäätänä tunnetaan. Viimekesäisen saapumisensa jälkeen poika on onnistunut valloittamaan paitsi asuntoni myös sydämeni, ja tulee varmasti jättämään käpälänjälkensä myös tähän blogiin. Jos ei muuten niin lyhentämällä postauksia raahaamalla miut välillä sukasta kiskoen ulos lenkkeilemään. Sitä poika kun välillä harrastaa miun unohduttua liian pitkäksi aikaa tietokoneen ääreen.

Blogin ulkoasu tulee varmasti olemaan vaiheessa vielä tovin, koska myönnän heti kättelyssä olevani sen suhteen paitsi taitamaton että saamaton. Mutta ehkä sisällön karttuessa saa ulkokuorenkin viilattua jossain välissä paremmalle mallille.

Tervetuloa kaikille uusille ja vanhoille lukijoille! Toivottavasti tästä tulee yhtä mielenkiintoinen matka lukijakommentteineen mitä aiemmista blogeistani.

6 kommenttia:

 1. Pitää ehdottomasti liittyä tännekin lukijakuntaan. Omassakin mielessä on käynyt henkilökohtaisen blogin ja koirablogin yhdistäminen; koirablogiin ei aina riitä juttua, kun ei jaksa pelkistä peruspäivistä jauhaa, ja henkilökohtaiseen blogiin taas ei aina oikein tiedä, mitä kirjoittaisi. Kenties näiden yhdistelmä voisi toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! :) Itse ainakin koen blogien yhdistämisen laskeneen bloggauskynnystä itselläni; nyt välttää arpomisen siitä, kumman blogin teemaan asia paremmin sopisi (jos vaikka raivaa rottakamoja), huonon omatunnon siitä jos toinen blogeista meinaa jäädä selvästi vähemmälle huomiolle ja voi oikeasti vain istua alas ja kirjoittaa kirjoitusmotivaation iskiessä. Päätöstä tehdessä asiaa mietti kyllä myös vakilukijoiden kantilta, ja pohti, jaksaakohan kukaan tallaista sillisalaattia seurata totuttuaan siihen, että blogissa on edes jokin selkeä punainen lanka. Sen näyttää kuitenkin vain aika, ja toivottavasti oman bloggausinnon paluu välittyy myös lukijoille heidän ehkä joutuessa etsimään itseään kiinnostavan sisällön vähän monimuotoisemmasta viestitulvasta. Nyt lienee hyvä paikka opetella uudestaan tunnisteiden käyttö ;)

   Poista
  2. Olen itse seurannut aktiivisesti rottablogia, vaikken rottaihmisiä olekaan; kirjoitat aiheesta mielikuvituksellisesti ja sellaisella innolla, että se tarttuu vaikkei eläinlaji olekaan sen tutumpi kuin mitä nyt kaverin rottamuksia on tullut katseltua :D

   Itse toivon kanssa, että bloggauskynnys laskisi ja tulisi oikeasti kirjoitettua. Paljon on asiaa, jota HALUAISI kirjoittaa, mutta tähän asti on tosiaan ajatellut, että se on liian eläinpitoista henkilökohtaiseen blogiin (jonka teemanakin nyt enemmän oli kirjallinen luominen, kirjallisuus ja roolipelit) ja liian yleismaallista taas koira/frettiblogiin. No, toivotaan parasta.

   Poista
 2. Hei! Olen seuraillut rottablogiasi suurella mielenkiinnolla. Pidän siitä, että kirjoitat myös lemmikkiarjen "hankalista" puolista ja niistäkin hauskalla tavalla. Rotanomistajana tiedän, että rotissa on myös paljon vaivaa (varsinkin naaraista), kun ne sotkevat niin paljon ja pääsevät joka paikkaan... Mukava siis kuulla, että jatkat bloggaamista, vaikkakin uudella konseptilla. Itse luen ainakin mielelläni myös muita juttuja kuin rottajuttuja. Lemmikkien eläminen on mielestäni elämäntapa, joten on hauska kuulla, miten lemmikit saa yhdistettyä muihin harrastuksiin jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis, että "lemmikkien kanssa eläminen" on elämäntapa... Esikatselusta huolimatta jäi näköjään yksi sana pois!

   Poista
  2. Tervetuloa sinullekin tänne uuden blogin puolelle. Pyrin pitämään lemmikkielon ihanuuksista avautumisen kuvioissa mukana myös jatkossa ;)

   Poista