Maunon hammaslääkäri

sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Koko meidän kissajengi kävi porukalla hammaslääkärissä viime vuoden syyskuussa. Aino, Ruttu ja Minttu saivat hampaiden osalta puhtaimmat paperit ja kehoituksen tulla vuoden päästä uudelleen. Löllölle kehoitettiin varaamaan heti aikaa hampaanpoistoon, ja Maunolle suositeltiin hammastarkkia röntgenkuvien kanssa noin puolen vuoden päähän. Syyskuisessa tarkissa Maunolla kun oli parodontiitti muutoksia, ja niiden myötä Maunolta jouduttiin poistamaan pari hammasta. Työkavereista sattui löytymään nyt useampi, joilla oli nyt samoihin aikoihin tarvetta omien lemmikkien hampaiden hoidattamiseen, joten otettiin tänään klinikan aukioloaikojen ulkopuolinen hammaspäivä omille tyypeille. 

Tässä kohtaa homma vaikutti Maunosta vielä kivalta

Koko viime syksystä alkaneen eläinlääkäri/sairastelu/kuolema suman tiimoilta minulla meinasi kuitenkin iskeä pieni paniikki tämän päivän lähetessä. Vaikka olenkin tottunut asiakkaille kertomaan, kuinka huonosti hoidettu suu on lemmikille anestesiaa isompi riski, kaikki mahdolliset uhkakuvat alkoivat tulla mieleeni, ja hetken aikaa oikeasti mietin, uskallanko antaa nukuttaa Maunoa toiminpidettä varten. Että en oikeasti kestäisi tähän saumaan minkäänlaista komplikaatiota. Ja koska Maunon viime käynnistä oli vasta puoli vuotta, ei sen suu voisi mitenkään olla vielä kauhean kamalassa kunnossa. Että tämä olisi kuitenkin varmaan lähinnä sellainen välitsekkaus, eikä sen väliin jääminen voisi olla mitenkään paha. Kuitenkin samaan aikaan tiesin, ettei Maunon suun viimeksi hoitanut kaverini varmasti olisi suositellut tsekkausta puolen vuoden päähän, ellei hän olisi uskonut, että sille voisi olla tarvetta. 

Sitten oltiinkin äkisti huumattuna häkissä

Eli niinpä kerroin itselleni samat asiat kuin monelle asiakkaalle aiemmin, ja vakuutin hammashoidon olevan sekä Maunon etujen mukaista että turvallista. Eikä tämän päiväinen käynti ollut todellakaan turha. Suussa oli yksi pienempi tulehtunut hammas, ja yksi isompi monijuurinen, jonka yksi juurista oli jo syöpynyt pois. Eli Maunolla on nyt suussaan kaksi etenevää hammassairautta, parodontiitti ja hammassyöpymät. Kumpikin kipeistä hampaista jäi klinikalle, ja vaikka on todennäköistä, että ainakin yksi poskihampaista tulee olemaan jossain vaiheessa poistokuntoinen, tilanne oli suussa kuitenkin sen verran hyvä, että seuraava kontrolli riittää vuoden päästä. Mutta parodontiitti ja hammassyöpymät tulevat todennäköisesti pitämään yhdessä huolen siitä, että niin kauan kuin Maunolla on hampaita, hammaslääkärissä tullaan todennäköisesti käymään jatkossakin 6-12 kuukauden välein. 

Kotona tarvittiin sitten aivan valtavasti haleja Jussilta

Juuri nyt Maunoa odottaa 4-7 vuorokauden kipulääkekuuri ja kaksi viikkoa pelkkiä pehmeitä ruokia. Niitä enemmän Maunoa varmasti harmittaa, kuinka tyhmä tällainen "ota lapsi mukaan töihin" -päivä oli, vaikka se alkoikin lupaavasti kuljetusboksin esiinottamisella. Mauno kun rakastaa kuljetusbokseja. Mauno ei kuitenkaan varmasti ollut osannut edes kuvitella, että minun työpaikallani olisi haukkuvia koiria ja piikillä peppuun pistäviä työkavereita. Mutta Mauno selvisi silti hienosti, vaikka menomatkalla boksissa meinaskin päästä pieni itku. Mauno kun on isäntä vain omalla maallaan, ja reissaaminen kodin piirin ulkopuolella on jo vähän turhan jännää.  

6 kommenttia:

 1. Voi Mauno! Kaikki sympatiat täältä! Ota lapsi mukaan töihin -päivät ovat kivoja. Tosin viimeisestä kerrasta on vuosia, että olen päässyt työtöihin. Mutta ei ne näköjään olekaan sitten aina kivoja :/- Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauno on aika hyvin välttänyt nää minun työtyöt, kun kissojen rokotuksetkin on hoidettu koko Maunon eliniän kotona. Veikkaan että Mauno voisi tykätä enemmän Jussin töistä.

   Poista
 2. Onneksi Jussilla oli tarjota tarpeeksi haleja . Toivottavasti et itse joutunut Maunon mustalle listalle 😼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauno on onneksi aika anteeksiantavainen tyyppi, eikä jäänyt mököttämään asiasta pidemmin. Boksiinkin uskalleettiin mennä illalla taas istumaan, vaikka se aamulla pettikin.

   Poista
 3. Mauno, mulla lähtee keskiviikkona 3 hammasta... Tarttee varmaan hävittää koppa sitä ennen niin ettei palveija löydä sitä.
  - Eppu -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Huumaavat muuten varmasti sinutkin! Enkä nyt tiedä onko toi suukaan vielä sen parempi, kun vaikka mami väittää että huonot hampaat on nyt pois, niin silti pitää syödä kipulääkkeitä. Niin oliko se pienen kissan huumaaminen nyt oikeasti tarpeen. -Mauno

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI