Hattaran sydänkontrolli

tiistai 16. huhtikuuta 2024

Tänään oli taas vaikea olla töissä itkemättä. Tällä kertaa se että itku olisi ollut hyvin herkässä tulla johtui kuitenkin helpotuksesta. Hattaralla todettiin helmikuussa toisen asteen av blokki rytmihäiriö sydämessä, ja tänään oli vuorossa kontrolli ekg sen selvittämiseksi onko muutos pysynyt ennallaan vai pahentunut. Vaikka sitä aina pitäisi olla ajattelematta pahinta, olin jo henkisesti varautunut siihen, että Hattaran muutos on nopeasti etenevää sorttia ja tästä eteenpäin jatkettaisiin sitten vähintäänkin sydänlääkityksellä, tiheillä kontrolleilla ja elettäisiin sen pelon kanssa, romahtaako Hattaran tila jossain vaiheessa samalla tavalla kuin Mallulla. 

Mittaus käynnissä

Viimeksi Mimma ei tullut tallentaneeksi ekg:tä videolle, joten tällä kertaa oli tarkoitus tehdä sitten tallennekin Jussille katsottavaksi. Mutta aika pian antureiden kytkemisen jälkeen Mimman oli pakko kysyä, onko minulla varmasti oikea fretti mukana. Että kone piirtää nyt puhdasta käyrää, eikä sydämessä kuulu mitään poikkeavaa. Että ottaen huomioon kuinka selkeä muutos viime kerralla havaittiin, sen täydellinen katoaminen on hyvin poikkeavaa. Että on tietenkin mahdollista, että Hattaralla on ollut viimeksi päällä esimerkiksi jokin infektio, mikä on vaikuttanut myös sydämeen, mutta ei nämä yleensä näin vain katoa. 

Loppupäivä meni sujuvasti riipparissa, kunnes pääsi kotiin riehumaan

Myönnän että minulla pitäisi ehkä olla enemmän akateemista mielenkiintoa sen suhteen, mikä selittäisi erot kahden eri mittauskerran välillä. Mutta tällä hetkellä en pysty ajattelemaan muuta, kuin että Hattara on ehkä sittenkin täysin terve. Että vaikka tilanne on toki hyvä tsekata ainakin vielä kertaalleen noin puolen vuoden päästä, tämä ei ehkä olekaan asia josta joudun stressaamaan jatkossa, vaan se saattaa jäädä selittämättömäksi satunnaislöydökseksi. 

En ollut edes tajunnut, kuinka kipeästi olin ollut hyvien uutisten tarpeessa. Täydellisen Vapaudut vankilasta -kortin, jonka pystyn pelaamaan pöytään heti jättäen yhden kivikuorman rintakehän päältä pois. Hattaran sisko ja isä olivat myös käyneet kasvattajan toimesta sydänultrassa, ja kummankin sydän oli ollut kunnossa. Kevät tuntuu paljon valoisammalta nyt.

4 kommenttia:

 1. Iloiset uutiset tulivat juuri oikeaan hetkeen!!

  Jatkukoon kevät yhtä valoisana ja pian kevään jälkeen koittaakin kovin tärkeä päivä, hääpäivä! <3

  VastaaPoista
 2. Jeeeiiiiiiiii! Hieno homma 💖💖💖

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kyllä iso helpotus ja kivi pois sydämeltä <3 Vaikka Huiskun ja Vapun kasvattaja rauhoitteli, että alkuperäiselläkin diagnoosilla hyvää elämää olisi voinut silti olla edessä useita vuosia, vaikka se olisikin saattanut tarkoittaa jossain vaiheessa sydänlääkkeiden aloittamista.

  VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI