Sittenkin koronaa

lauantai 17. syyskuuta 2022

Tämä kerta ei ole todellakaan ensimmäinen, kun kuume vie minulta jalat alta ja tiputtaa täysin petipotilaaksi. Niinpä edes se, että lämmöt sahasivat koko torstain sitä tahtia, että vuoroin olin hiestä märkä ja vuoroin tärisin jääkalikkana täysissä pukeissa kolmen peiton alla eivät saaneet kyseenalaistamaan sitä että kyseessä on vain flunssa. Oma kroppani nyt vain osaa olla kuumeen suhteen hyvin dramaattinen. Vasta siinä kohtaa kun olo lähti uudelleen perkelöitymään eilen illalla, ja hengittäminen tuntui välistä työläältä vaikka kuinka koitti tukea itseään pystympään, niistää ja yskiä hengitysteitään selväksi sai tarttumaan koronatestiin. Eikä sitä kahta viivaa tarvinnut odottaa todellakaan kauaa. Samalla ne kaksi viivaa lukitsivat sen, että en ole poistumassa asunnosta tai koskemassa fretteihin ainakaan ennen tiistaita. 


Onni on kuitenkin kumppani, joka on pysynyt terveenä. Jussi sairasti tosiaan koronan jo kesällä, niin nyt toivotaan, että omani olisi tarpeeksi samaa kantaa, että Jussilla olisi yhä riittävä vastustuskyky sitä vastaan. Koronatestin tulos kuitenkin oli viimeinen vahvistus myös sille, että minulla ei ollut mitään asiaa Tropicalssin eksoottisten eläinten päivään millään tavalla tropattuna. Onneksi Jussi lupasi kuitenkin lähteä edustamaan ilman minua, niin emme joutuneet perumaan osallistumista ihan kokonaan. Vaikka se ei toki itseäni paljon lohduttanut, kun olisin halunnut olla paikalla. 


Koska ihmisedustuksesta lähti mukaan vain puolet, päädyimme siihen, että Jussi otti mukaan laumoistakin vain toisen. Ja koska Jussi sai itse valita edustuskaverinsa, hän päätyi meidän poikavoittoiseen tiimiin, eli tulokkaisiin. Vannotin Jussin laittamaan minulle kuvia tapahtumasta, ja rustasin samalla mukaan pientä ostoslistaa. Oma päivä menikin sitten edelleen sängyssä kuunnellen äänikirjaa ja katsellen Jussin ja Tropicalssin tapahtumasta laittamia kuvia. Paikalla oli riittänyt niin erilaisia eksoottisia eläimiä, kuin niitä katsomaan tulleita kävijöitäkin. Mukana myös useampi frettiä lemmikikseen haaveillut. Myös Jussi oli käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja käynyt kyselemässä Tearcmir-kesyrottakasvattajalta mieltään askarruttaneita kysymyksiä kääpiörotista. 


Kotiin Jussi saapui Kotipitsan kautta, ja Nava olisi ollut kovasti sitä mieltä, että hän olisi voinut ottaa edustuspalkkionsa pitsan muodossa. Uroksilla pituus kun riittää paljon paremmin kerjäämään ruokaa suoraan pitsalaatikon reunalta. Valitettavasti Nava joutui kuitenkin tyytymään yhteen kebabin palaan, jonka senkin hän onnistui pöllimään lähinnä sillä, että poika oli mielestäni niin söpö että halusin napata siitä kuvan kesken pitsaneuvottelujen. 

Tämän päivän hallitsevin oire on ollut kurkkukipu, ja kurkussa tuntuva turvotus. Sen lisäksi hengittäminen ei tahdo vieläkään onnistua nenän kautta muuten kuin kuumassa suihkussa. Sitä ei olekaan tullut vaihdettua suullisesti kauhean montaa sanaa edes Jussin kanssa, ja ne vähätkin kunnon hengitystauoilla.

 

1 kommentti:

  1. Voi ei! Kurja tauti, itse sairastin kesälomalla. Onneksi sinulla on lääkäri lähellä seuraamassa!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI