Putkiremontti alkoi

maanantai 12. lokakuuta 2020

Tänään vanhassa kodissa alkoi putkiremontti. Eilen käytiin sielä vielä siivoamassa (lue: raivaamassa viimeisiä näätäsotkuja, kuten ammeen alle jemmattuja kanan osia, joista isännöitsijä ystävällisesti muistutteli. Raadon kappaleet eivät ilmeisesti kuulu normaaliin kylpyhuonekalustukseen). Samalla tehtiin vähän listaa ennen myyntiä vaadittavasta pintaremontista, ja käytiin läpi asunnolle tulleita posteja ja tiedotteita. Siinä samalla sitten silmiini osui yksi elokuun lopulla tullut tiedote, jota en ollut aiemmin nähnyt. Siinä oli merkitty kaikki ne asunnon osat, joihin remonttimiehet tarvitsevat remontin aikana pääsyn, ja joiden siten pitää olla tyhjennettynä ennen remonttia. Tyhjentäminen ei sikäli ollut ongelma, sillä asunto on jo lähes kokonaan tyhjä joitain Jussin vanhassa työhuoneessa olevia tavaroita lukuunottamatta. Eniten paperissa pisti silmään että asunnossa ei tule olemaan yhtään sellaista huonetta, johon työmiesten ei tarvitsisi päästä. Siinä kyseistä paperia pyöritellessäni olin taas kerran aiempaa iloisempi ja helpottuneempi siitä, ettei meidän alkuperäinen suunnitelmamme toteutunut. 

Punaisella on merkitty tyhjennettävät alueet. Tämä olisi ollut melko haastavaa.

Alunperinhän me olimme suunnitelleet, että ottaisimme putkiremontin ajaksi väistöasunnon, ja vuokraisimme loppuvuodeksi kaksion tai kolmion, johon ottaisimme mukaan vain eläimet ja kaikkein välttämättömimmät kodintavarat. Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului, että kaikki loput huonekalut ja tavarat olisi pakattu pariin makuuhuoneeseen, jotka olisi sitten teipattu kiinni, niin että tavarat olisivat olleet niissä suojassa remonttipölyltä. Nyt kun tuota paperia katsoi, se olisi ollut mahdotonta, sillä yksikään huoneista ei olisi ollut kokonaan suljettavissa, joten vaihtoehdot olisivat olleet jättää tavarat kirjaimellisesti keskelle työmaata ja miettiä sitten joulukuussa millä ne puhdistaa remonttipölystä, tai vuokrata varastotila niille tavaroille jotka eivät olisi mahtuneet väistöasuntoon, ja muuttaa kaikki tavarat kahdesti. Kumpikaan vaihtoehdoista ei kuulostanut kauhean houkuttelevalta.

Etenkin nyt kun tavarat ovat alkaneet löytää kunnolla paikkansa täällä uudessa kodissa, itsekin on päässyt kunnolla asettumaan ja näkee kuinka eri tavalla porukka nauttii ulkoilusta täällä metsän reunassa, sitä on ihan tajuttoman helpottunut kun miettii että tämä on nyt koti, ja tänne olemme jäämässä. Kun voi kunnolla suunnitella ensivuoden tarhaprojekteja ja istutuksia, sen sijaan että miettisi millä korvaa vahingossa varastoon jääneet tavarat ja kuinka paljon kannattaa levittäytyä muutaman kuukauden tähden - ja koittaisi saada lauman pysymään järjissään pienissä neliöissä. Miikkiskin kun on viime kuukausina alkanut kaivata huomattavasti enemmän omaa tilaa kuin aiemmin. 

Vanha kotikin tulee kyllä vielä työllistämään meitä, sillä sitten kun se vapautuu putkiremontista, tarvitsee sinne uusia ainakin lattiat, näätähuoneen tapetit sekä muutamien huoneiden maalit. Silti minua ei yhtään harmita, että sitä ei tullakaan enää remontoimaan omaan käyttöön, kuten aiemmin suunniteltiin, vaan myyntiä varten. 

17 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Onneksi ♥ Ei voi muuta todeta. Olisi se ollu hurrrjaa toteuttaa alkuperäinen suunnitelma.
    Vinkki: kun laitatte kotia myyntikuntoon - niin maalakkaa vaan maalarinvalkoisella kaikki maalia tarvittavat seinät. Toimii hyvänä pohjamaalina uusille omistajille, mitä ikinä haluavatkin tehdä. Se on päivän selvää, että he tuskin arvostavat teidän valintoja -> siksi edullisinta pintaan.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin isännöitsijä täällä Espoossa ilmoitteli, että putkiremontti alkaa häämöttää. Sitä kyllä olikin jo odoteltu ja varauduttu. Olemme jo katselleet väistöasuntoa, jossa aiomme oleilla koko remontin ajan. Teillä toki vähän eri tuo tilanne kun olette muuttamassa vanhasta kodista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin pari vuotta suunniteltiin sitä, että oltaisiin otettu väistöasunto ja palattu remontin jälkeen takaisin tuohon, mutta mitä lähemmäs remontti tuli, sitä enemmän ajatus kahdesta muutosta tämän lauman kanssa alkoi ahdistaa. Sitten onneksi löydettiinkin tämä nykyinen koti :)

      Poista
  4. Meidänkin pitäisi tehdä omakotitalossamme täällä Seinäjoella pian putkiremppaa. Emme kuitenkaan ole vasta kuin hieman kartoittaneet putkiliikkeitä, joten menee varmaankin ensi kesään. Sen lisäksi pitää varmaankin etsiä jonkunlainen väistöasunto. Jos korona vielä jyllää niin ei voi mennä sukulaisillekaan evakkoon. Teillähän meni kätevästi kun pääsitte jo uuteen kotiin asettumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä oikea lottovoitto, kun onnistuttiin löytämään tämä nykyinen talo neljä kuukautta ennen remontin alkua, ja saatiin vielä riittävän iso laina tätä varten. Meilläkin kun oli alkuperäinen suunnitelma lähteä evakkoon väistöasuntoon, emmekä aktiivisesti etsineet uutta kotia, kun mies piti epätodennäköisenä että saisimme vielä lainaa omakotitaloa varten, kun minä vielä opiskelen ja miehellä on opintovelkaa. Mutta tähän ihastuttiin heti niin kovasti, että oli pakko yrittää.

      Poista
  5. Nuo putkiremontit ovat kyllä aina aikamoista härdelliä. Tyttäreni on tulossa luokseni evakkoon, kun hänen asunnossaan täällä Ylöjärvellä aloitetaan putkiremontti ensi viikolla. Onneksi meidän vanhassa omakotitalossa on tilaa ja hänen ei tarvitse etsiä väistöasuntoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin yhtenä varavaihtoehtona mietittiin miehen vanhempien omakotitaloa, mutta sijaintinsa ja meidän eläinlauman takia se ei ollut varavaihtoehtojen kärjessä. Etenkin miehen äidin kissa kun olisi oletettavasti tykännyt asiasta aika huonoa.

      Poista
  6. Isännöitsijä ilmoitti meillekin juuri tulevasta putkiremontista täällä Lahden asunnollamme. Se oli kylläkin jo odotettavissa ja onneksi alkaa vasta joulun jälkeen. Näin ollen pääsemme vielä viettämään joulun kotona ennen väistöasuntoon evakkoon lähtöä. Tämä onkin elämäni ensimmäinen putkiremontti.

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia putkirempasta. Näyttäisi siltä, että meilläkin on moinen pian edessä. Tarkastajat kävivät juuri viemärikameroineen paikalla ja nyt suunnitelmat näyttävät etenevän.

    VastaaPoista
  8. Asunnon tyhjentäminen putkiremonttia varten on kyllä oma prosessinsa. Teillä on kyllä onni matkassa, kun olette muutenkin tyhjentämässä kämppää. Itse sain juuri tavarat pakattua. Eipä tuo evakko niin paljon haittaa kun saadaan kuitenkin sitten uusi kylppäri jo tämän vuoden puolella.

    VastaaPoista
  9. Poikani on putkimies ja häneltä juuri kyselin neuvoja tulevaan putkiremppaan valmistautumisessa. Tosin hänellä on enemmän kokemusta teollisuusputkistoista. Meillä on väistöasunto katsottuna ja evakko pian edessä, pitäisi alkaa varmaan pian pakkailemaan tavaroita.

    VastaaPoista
  10. Tsemppiä putkiremonttiin! Me rakennamme juuri uutta taloa ja seuraavaksi pitäisi aloitella putkistosuunnittelu. Mekin asumme väliaikaisesti kaksiossa kun odottelemme talon valmistumista ja vanha talomme saatiin jo myytyä.

    VastaaPoista
  11. Mukava, että löysitte noin hienon uuden asunnon, siellä kelpaa näätienkin olla! Meillä olisi kanssa putkistohuolto Kouvolan asunnossamme edessä. Olenkin tässä jo miettinyt, että millainen väliaikaisratkaistu asumiseen pitäisi keksiä.

    https://ivomit.fi/viemaripalvelut

    VastaaPoista
  12. Kiva juttu, että olette nauttineet uudesta paikasta. Tuttu kertoi myös, että heilläkin putkiremontti edessä. Etsivät tällä hetkellä väliaikaisasuntoa. Iso urakka, mutta kyllähän se kannattaa. Nousee asunnon arvokin.

    VastaaPoista
  13. Eikö lattioita voi uusia samalla? Oli mukavaa, että jaoit tästä aiheesta. Meillä on myös tiedossa, että putkiremontti täytyy tehdä jossain kohtaa. Parhaillaan mietimmekin, mikä olisi paras ratkaisu ja kuinka kaikki muutostyöt tulisi hoitaa. Ajattelimme ehkä samalla remontoida ja uusia pintoja. https://www.putkitiikerit.fi/lvi-huollot-ja--palvelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putkiremontin aikana työmaa-alueelle oli pääsy vain putkiremonttia hoitavalla taholla, eikä sinne olisi saanut ottaa omaa remonttitiimiä lisäksi. Joillain pienemmillä työmailla tällainen voi toki olla helpommin sovittavissa, kuin isossa monta taloyhtiötä kattavassa hankkeessa, jossa sopimusosapuolia on jo valmiiksi enemmän.

      Nyt kyseinen asunto on onneksi kuitenkin jo remontoitu ja myyty.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI