sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Synttärikausi yllätti bloggaajan: Aino 1v

Näätien kanssa on tullut totuttua siihen, että kevät on pentueiden aikaa. Freteistä valtaosa syntyy huhti-toukokuussa, ja niinpä meidän Mallukin on maaliskuun lopun pentuna hyvin varhainen lapsi. Sen myötä sitä pääsikin unohtumaan, ettei tämä sääntö ole mitenkään universaali, ja tänä vuonna meillä olisi ollut syytä juhlaan jo tämän viikon maanantaina, kun Aino täytti yksi vuotta. Ja jotta homma vaikuttaisi vielä enemmän selittelyltä, lisättäköön, että asiaa oli toki hämmentämässä sekin, että Aino ja Mallu saapuivat meille samalla viikolla kumpikin juuri luovutusikään tulleena - kissoilla luovutusikä vain oli silloin jo kuukautta korkeampi, ja nyt ero on vieläkin isompi, kun Suomen Kissaliitto ry nosti pentujen luovutusiän 12 viikosta 14 viikkoon.

Aino kun nähtiin neiti ensimmäistä kertaa
Ainoa todellinen pelastuksemme kuitenkin on, että Aino ei hallitse kalenteria. Kaikesta selittelystä huolimatta tämä kun on sellainen kardinaalimoka, että jos olisimme jääneet tästä kiinni taloutemme ykkösdiivalle, anteeksiantoa olisi ollut turha anoa ikinä. Nyt pystyimme sentään vielä paikkaamaan unohduksen hankkimalla Ainolle ison kasan Ainon lempiruokaa vajaata viikkoa myöhässä. Aino kun on joutunut jo jonkin aikaa kärsimään palvelijoittensa linjauksesta, että jos kissat haluavat syödä osan ruokaansa purkkiruokana päivittäin, on niille huomattavasti kannattavampaa hankkia 200-400 gramman kissanruokatölkkejä 50 gramman Primacat-pussien sijaan - etenkin kun Ainon lemppareissa noin puolet pussin sisällöstä on vettä. Näin synttäriviikollansa Aino saa kuitenkin olla juuri niin Primacat kuin kokee olevansa, ja voimme unohtaa sellaiset epätoivon hetket, joina Aino on suostunut maistamaan jopa kanansiipiä ja possunsydäntä, kun oikea ruoka on ollut auttamattomasti myöhässä (lue: olen saattanut jopa julmasti skipata koko kissanruuan antamisen aamulla, kun kuppi on ollut täynnä lihaa).

Aino ja Ainon veli <3
Tämän virstanpylvään myötä meillä on nyt virallisesti yksi kakara vähemmän talossa, sillä vuotiaana Aino voidaan toki laskea jo enemmän aikuisten joukkoon. Käytökseltään Aino on aikuistunut jo vähän aiemmin, sillä pitäähän Ainon kunnon isosiskona välillä himmailla ainakin sen verran, että pääsee tuijottamaan Maunoa korvat sivuilla häntä dramaattisesti nykien, kun pikkuveli ei vain tajua. Sen verran kakaraa neidissä kyllä löytyy, että välillä saa herätä kuin höyryjunan alle jääneenä, kun Aino ja Mauno paahtavat täysillä koko sängyn halki lelu suussa, ja ottavat vähän lisää vauhtia naaman tai kyljen kohdalta, kun tatamilla on yöllä jotain ihme töyssyjä.

Hyvää syntymäpäivää 1-vuotiaalle Ainolle!

4 kommenttia:

 1. Onnea ihana Aino! Toivottavasti saat juhlia monta päivää lempiruokiasi syöden ❤️

  VastaaPoista
 2. Onnea Aino! Nyt et ole enää pentu, vaan voit kutsua itseäsi junioriksi ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 3. Onnea kauniille Ainolle! Onneksi edes kerran vuodessa saat herkutella sillä, mistä itse tykkäät. <3

  VastaaPoista