perjantai 28. kesäkuuta 2019

Voihan riiwiö

Jännitin tämänpäiväistä inssiä niin, että en juurikaan saanut yöllä nukuttua. Eikä se jännittäminen kyllä suoritustakaan parantanut, niin että hylsyhän sieltä tuli. Kuitenkin vasta siinä kohtaa kun Mallu aloitti normaalin säätämisensä tajusin kuinka väsynyt, stressaantunut ja kierroksilla kokeen jälkeen olin, kun se yhdessä yhden saamatta jääneen koulupaikan ja maanantaina loppuvan kesäloman kanssa veti mieltä kunnolla matalaksi. Tuli sitten ärjäistyä pennulle pari kertaa kunnolla, kun se tuli vuoroon näykkimään nilkkoja ja hyppimään haisunäädän selkään koittaessaan haastaa minua ja Miikkistä leikkiin mukaan. Normaalisti rakastan Mallun säheltämistä ja sen jäynämaakarin kähinää, mutta nyt hermot eivät kestäneet sitä yhtään. Kun neidin energiatasot eivät luonnollisesti huutamalla laskeneet, oli pakko palauttaa se hetkeksi näätähuoneeseen että sai itse rauhoituttua.

Kuralassa oli paljon jänniä rakennuksia
Siinä hetken asiaa pyöriteltyäni totesin meillä olevan pattitilanne. Minä olin tolkuttoman väsynyt ja ärtynyt, ja Mallu oli erittäin levännyt ja täynnä virtaa. Sen pitäminen näätähuoneessa ei auttaisi kumpaankaan mitään, korkeintaan pentu saisi tylsistyessään lisää kierroksia, ja itseä ahdisti jo ajatuskin sen paimentamisesta. Niinpä hetken asiaa mietittyäni totesin että pentu on saatava väsymään jossain muualla kuin kotona, missä se olisi todennäköisesti heti uudestaan haastamassa Miikkistä, koska Miikkis nyt vain on Mallusta todella kiva. Niinpä hetken asiaa mietittyäni päädyin nappaamaan Mallun kantoreppuun, ja otin kävellen suunnan kohti Kuralan kylämäkeä.

Laitumellekin olisi ollut kiva kurkistaa, jos olisi päästetty
Jo kävellessä ärtymys alkoi hieman laskea, ja perillä kylämäessä Mallu pääsi sitten valjaissa tutkimaan paikkoja. Alkuun neitiä vähän jänskätti uusi paikka ja etenkin sen löytämät nokkospuskat, joihin oli silti heti pakko sukeltaa. Kun oltiin sitten hetki kuljeskeltu, kummallakin oli selvästi rennompi olo. Itseä ei enää harmittanut yhtä paljoa, ja Mallukin alkoi jo rauhoittua, kun uudet hajut ja touhuilu ulkoilmassa alkoivat väsyttää pientä. Kun Mallu sitten hetken kuluttua kömpi itse syliin ja antoi paijailla mahasta ja korvien takaa, en voinut olla tyytyväisempi päätökseeni siitä, että lähdimme ulos sen sijaan että olisimme jääneet kotiin tappelemaan. Sillä vaikka minua nyt stressaakin, niin se ei kuitenkaan ole noiden tyyppien vika, eikä ole minun asiani sitä niihin purkaa. Tuo lauma kun on kuitenkin yksi isoimpia ilon ja ylpeydenaiheita elämässäni, ja yleensä se yksi isoimpia voiman lähteitä.

Ulkoilusää oli mitä mainioin
Ja eiköhän nuo muutkin palikat taas löydä paikkansa. Yksi uusi kouluhakemus on jo täytetty, ja huomenna lähdetään sitten katsomaan ajo-open kanssa uutta inssiaikaa ja lisäajotunteja. Niiden lisäksi itsellä on käynnissä myös yhdet verkko-opinnot, eli eiköhän sitä jostain suunnasta ala löytymään uusia tuulia, vaikka asiat eivät tapahdukaan nyt niin nopeasti kuin olisin toivonut.

Lopputuloksena yksi suloinen ja rauhallinen pentu
Ulkoilumaisemia
Törmättiin reissulla tällaiseenkin tyyppiin


10 kommenttia:

 1. Kyllä lemmikit saavat kummasti mielen kohoamaan ❤️

  VastaaPoista
 2. saila hintukainen-topio28. kesäkuuta 2019 klo 22.43

  Hiljaa hyvää tulee....

  VastaaPoista
 3. No voi hitsit! Se, että harmittaa, kertoo asioiden olevan sinulle tärkeitä. Ja sait purettua harmistuksen noin rakentavalla tavalla, hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain meinaa tulla se malttamattomuus pintaan, kun into olisi kova, mutta sitten tie nousee hetkeksi pystyyn. Mutta ei se ole kuitenkaan vielä umpikuja.

   Poista
 4. Teki varmasti molemmille hyvää tuo yhdessä ulkona touhuilu! <3 Toivottavasti uusia tuulia ei tarvitse enää odotella pitkään!

  VastaaPoista
 5. Voi harmi noiden asioiden kanssa :(! Mutta, kyllä se siitä, kuten kerroit uutta inssiaikaa varaukseen, kyllä se siitä läpi menee <3! Täällä pidetään peukkuja myös koulujutuille kovasti <3
  Onneksi Mallun kanssa ulkoilu sai kuitenkin paremmalle mielelle, varmasti teidät molemmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi inssiaika on nyt varattu, eli eiköhän se taas tästä!

   Poista