Kuivurin täyttöä. Ennen kuivauksen alkua kuivuri siirrettiin ilmavampaan tilaan pois yläkaapin alta. |
Päädyin kuivurillakin kuivatessa olemaan kypsentämättä lihoja ennakkoon keittämällä. Eli ainoana esivalmisteluna pilkoin lihat pienemmiksi paloiksi. Broilerin sydämet tosiaan puolitin, samoin kuin kivipiirat. Lampaansydämistä leikkasin ehkä arviolta viisimilliä paksuja lastuja. Laitteen päällä lihan kuivatukseen suositeltiin lämpötilaksi 63-68 astetta, joten säädin lämpötilaksi 65 astetta ja asetin ajastimen alkuun kahdeksaan tuntiin. Ensimmäisessä kokeilussa halusin tarkkailla laitteen toimintaa paremmin, joten ajoitin kokeilun viikonloppuun, että pystyin tarkistamaan lihojen kuivumista ja laitteen kuumemista paremmin. Ajastimen myötä laitetta olisi kuitenkin yhtä mahdollista käyttää esimerkiksi yöllä tai työpäivän aikana.
Lampaansydänlastujen leikkaamista |
Puolitettuja kivipiiroja |
Broilerin sydämet neljän tunnin kuivauksen jälkeen |
Kivipiirat neljän tunnin kuivauksen jälkeen |
Lampaansydänlastut neljän tunnin kuivaamisen jälkeen. |
Yöllä napattu kuva valmiista nameista. Sydämiä ja kivipiiroja oli molempia noin kilo, lampaansydämiä noin 700g. |
Vähän paremmassa valossa otettu kuva lopputuloksesta, vasemmalta oikealle lampaansydän, kivipiira ja broilerinsydän. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti