tiistai 4. syyskuuta 2018

Kuluseuranta 2018: elokuu

Elokuu oli taas kallis kuukausi näätien kanssa. Kuukauden menot selittyvät osin sillä, että elokuussa laitettiin Sariannan kanssa nimet paperiin ja tehtiin sijoitussoppari Nutellasta. Mutta vielä enemmän sillä, että näin ison lauman pitäminen monipuolisella raakaruualla ei ole ihan halpaa lystiä. Ei etenkään kun itsellä siihen monipuolisuuteen kuuluu myös mahdollisimman monipuolisesti erilaisia kokonaisia ruokaeläimiä. Jauhelihoissa, palalihassa ja kauloissa pääsee todella halvoillekin kilohinnoille, kun hankkii ne isommissa erissä, mutta hiirissä kilohinta on edullisimmillaankin parikymmenkertainen jauhelihoihin nähden. Mutta ovat ne sen arvoisia, kun etenkin Lysti sekoaa heti kun ne edes kannetaan sisälle. Olivat ne sitten kylmälaukuissa tai muuten pakattuna, tytön hajuaisti ei ikinä petä. Elokuussa pakastinta täydennettiin taas sen verran, että sen sisällöllä pitäisi selvitä 3-4 kuukautta pienillä täydennyksillä (ainakin sydämiä pitää hankkia lisää, sitten kun pakastintila antaa
taas myöten).

Pikapaketti tytöille
Toinen mitä on tullut huomattua, että pissa-alustoja menee nykyään ihan tolkuttomia määriä. Ne eivät siis ole vessa-alustoina missään nimessä taloudellisimmista päästä. Mutta ne helpottavat asunnon siistinä pitämistä huomattavasti verrattuna kaivelun mahdollistaviin vessamateriaaleihin. Pitänee alkaa selvitellä, saisiko niitä jostain edellisemmin, etenkin jos niitä saisi tilattua jostain kätevästi nykyistä isommissa erissä. Muutama tuttu on kehunut kovasti kroonikkovaippoja pissa-alustoina, mutta ainakin pienemmissä (muutaman sadan kappaleen) erissä hinnat pysyvät aika samoissa. Mutta niistä voisi ehkä tuurilla löytää useamman sadan pakkauksia.

Nyt on taas kumpikin pakastin ääriään myöten täynnä.

Ruokien, pissa-alustojen ja siivoussuihkeiden pitäisi riittää aika hyvin ensikuukaudeksikin, joten niiden puolesta siitä pitäisi tulla halpa. Niin ei kuitenkaan välttämättä käy, sillä muutamille näädille pitäisi taas varata aikaa hammaskiven poistoon. 

Elokuu

Näädille:

Ruuat & namit:
broilerin koipireisiliha luuton 10kg 35,00€
kanankaulat 10kg 25€
kalkkunamassa luuton 10kg 35,00€
hevosen leikkoliha 5,18kg 25,90€
lampaanmaksat 2,6kg 13,00€
Maukas pala kanan kivipiirat 1kg 6,29€
kaninpoikaset 6kpl 18€
25-30g hiiri 4kg 160,00€
kaninpinkit 4kg 40€
tipu 40kpl 20,00€
gerbiili, pieni 20kpl 20,00€
pakasteiden kuljetus 25,00€
Tubifrett-lohitahna 5kpl 14,95€ 

Eläinlääkäri & lääkintä:-

Tarpeelliset tarvikkeet:
Trixie Nappy -pissa-alustat 100kpl 29,80€
Trixie Nappy -pissa-alustat 50kpl 14,90€
Trixie Nappy -pissa-alustat 5*42kpl 49,95€

Lelut, pedit & muu ekstra:
ääntelevä kissanminttuhiiri 3kpl 4,99€
Cat Mate -vesiautomaatti 24,99€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
FFF ilmoittautumiset 65,00€

Lemmikkien hankinta:
Nutella 200€ (sijoitussopparissa sovittu pantti)
Nutellan Turvasiru-rekisteröinti 20,00€

YHT. 847,77€

4 kommenttia:

 1. Nämä kulupostaukset ovat kyllä mielenkiintoisia! Ihailtavan hyvin saat pidettyä kirjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerään aina kuitit talteen kuukauden ajalta, jonka lisäksi postausta kirjoitaessa tarkistan verkkopankin, sekä Mustin ja Mirrin ja Zooplussan ostohistoriat siltä varalta että olen unohtanut merkitä jonkun summan.

   Kuluseurannan pito lähti itsellä puhtaasti uteliaisuudesta, mutta ajan saatossa on tullut huomattua että se tekee monia valintoja näkyvämmäksi itselle. Esimerkiksi sen, kuinka paljon kokonaiset ruokaeläimet nostavat ruokinnan hintaa, paljonko pissa-alustat todella maksavat käytössä tai millaisia summia heräteostoksista äkkiä kertyy. Tällä hetkellä summilla ei ole nin isoa merkitystä, mtta jos sitä jäisi vaikka työttömäksi, kuluseurannasta on helppo lähteä katsomaan, mistä kuluja olisi helpoin lähteä väliaikaisesti leikkaamaan. Vaikka esimerkiksi pissa-alustat ovat tällä hetkellä iso arjen apu, pelkästään niiden vaihto puupellettiin säästäisi kymppejä kuussa. Samoin se, jos jättäisi kokonaiset ruokaeläimet hetkeksi vähemmälle.

   Poista
 2. Heipsan,
  huvikseni näin aamutuimaan kurkistan nettiin:

  https://www.penli.fi/product/kroonikkovaippa/ - tässä kustantaa 0,45e / kpl

  ja täällä oli 0,62e / kpl: https://www.medkit.fi/kroonikkovaippa-55-x-60-cm

  Täälläkin löytyi, mutta ei hintaa:
  https://hoivatuonti.com/kauppa/index.php?id_category=511&controller=category

  Kärkäisen kaupassa oli myös aika edullisia: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/perusterveydenhuolto/kertakayttoiset-suojat#!sc=29559501 - koosta riippuen 0,46e tai 0,29e

  Näemmä näitä suojia (imevä vuodesuoja) löytyy myös pestävinä! Hinnat näyttäisivät olevan 20-30e kpl. Mutta tointaako niitä ruveta pesemään?

  Innolla odotan Nutella-videoita ...
  Ja Viirukissa odottaa myös, se katsoo kanssani telkkaria pikkuläppäriltä :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ei noista kroonikkovaipoista sitten ole välttämättä haastajiksi, kun nuo mitä tällähetkellä käytän maksavat Zooplussalla 0,24€/kpl ja Verkkokauppa.comissa 0,30€/kpl. Noita pestäviä olen aina välillä miettinyt jo ihan ekologisista syistä, mutta Jussi ei ole lämmennyt ajatukselle. Ja ne asettaisivat myös aika ison haasteen pyykkirutiineille, sillä se tietäisi koneellista pyykkiä lisää per päivä. Ja jos laskisi että alustat ehtivät kuivua päivässä, noita pestäviä tarvitsisi sen 12kpl, että jokaiseen vessapaikkaan olisi yksi + pesuvara. Ja jos ollaan realistisia sen suhteen, että en ehdi joka päivä pestä pyykkiä (kerrostalossa kun ei voi valitettavasti laittaa konetta yöksi pyörimään), pesuvälin venyttäminen kahteen päivään vaatisi jo melkein kaksikymmentä pestävää suojaa.

   Nutellasta on varmasti tulossa lisää videoita taas instagramin puolelle. Tuo neiti on välillä sellainen pallosalama, että sitä on helpompi videoida kuin kuvata 😁

   Poista