keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Arkimayhem

Kuluseurannan pissa-alusta osuudesta inspiroituneena päädyin taas kuvaamaan blogiin sitä itseään. Tai oikeammin muutaman kuvan siitä, miltä näätähuone näyttää lauman oltua sielä yön ja työpäivän. Edellisen kerran ennen kuvien ottoa näätähuone on siivottu eilen illalla kymmenen maissa, eli selvästi alle vuorokausi sitten. Postauksen kuvat on otettu tänään neljän aikaan. 

Häkin viereinen vessapaikka on jopa yllättävän siisti

...koska joku on taas päättänyt, että pakastimen edessä on tosi hyvä paikka.

Tavaroiden asettelu on enempi minun jäljiltä. Tämä on tällainen ei-kaunisteltu kuva.
Moni kissa- ja koiraihminen ihmettelee niitä ruokamääriä, mitä fretti syö. Ison osan vuotta fretti kun syö kokoonsa nähden selvästi enemmän mitä monet kissat ja koirat. Ja kasvavat fretit ne vasta syövätkin. Valitettavasti mikään materia ei kuitenkaan katoa maailmasta pysyvästi, ja freteillä on hyvän ruokahalun ohella myös todella nopea aineenvaihdunta. Ja koiriin ja kissoihin nähden fretit myös käyvät tarpeillaan usein. Yksi fretti saattaa helposti tehdä viidet kakat päivässä. Ja sitten kun frettejä on kotona seitsemän... Se tekee paljon kakkaa. Tässä suhteessa Miikkis on lähempänä kissoja ja koiria, ja tekee yleensä vain yhdet kakat päivässä.

Nurkat on pop
Huone on ollut päivällä taas jaettuna, niin nuokin padit on kumpikin olleet nurkassa.
Frettien kanssa saa siis varautua siivoamaan. Sitä enemmän, mitä useampia niitä on. Kakan määrä kun on yksi niistä asioista, mikä kasvaa tasaisesti näätämäärän kasvaessa. Tämä on myös se syy, miksi näätähuoneen siivous on päivittäisen prioriteettilistan kärjessä. Sitä ei yksinkertaisesti voi jättää siivoamatta yhtenäkään päivänä. Ja silti välillä tuntuu siltä, että jos tänne joskus tehtäisiin eläinsuojelutarkistus yli viisituntia edellisen siivouksen jälkeen, uskoisiko kukaan ei näätäihminen että näädät eivät ole oikeasti olleet heitteillä viikkokausia. Ellei sitten osaisi katsoa, että kaikki kasat ovat tuoreita.

Ei tarvisi kyllä kaikkea blogiin kuvata...

En minä silti valita. Olen vain alkanut kiinnostua eri tahranpoistoaineista eri tavalla kuin nuorempana. Ja haluan ehkä söpöjen pentukuvien vastapainona muistuttaa, että kaikilla valinnoilla on seurauksensa. Kuten sillä, jos haluaa pitää isoa laumaa. Pissa-alustat onneksi vaihtaa alle viidessä minuutissa, vaikka samalla pyyhkisi lattian siivoussuihkeella niiden ympäriltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti