Päivä näätäeloa 30.10.

maanantai 30. lokakuuta 2017

Edellisen näätäeloa -postauksen saatua positiivista palautetta, laitetaan jatkoa sarjalle. Eli päivä näätäeloa 30.10.

6.XX Havahdun lainalauman rapisteluihin. Herätyskello ei ole vielä soinut, joten kömmin vielä syvemmälle peiton alle. 6.15 herätyskello soi. Torkku tosin taitaa lipsahtaa turhan monta kertaa, kun olen vasta 6.54 näätäaskareissa. Tälläkertaa näätien aamutoimet alkavat Sariannan laumasta, joka on meillä tämän viikon hoidossa. Yöpaikkana toimiva playpen on vedetty kunnolla sotkuun ja kaikki kupit tyhjennetty. Kun hoidokeilla on (melko) puhtaat pissa-alustat ja aamupalatarjoilu kunnossa, siirryn näätähuoneen puolelle.

Ahti ja Otto eivät ole vielä valmiita tähän aamuun.
Yön aikana pissa-alustat ovat täyttyneet ja kupit tyhjenneet.
Otto sallistuu siivoukseen. Eetu puskee jalkaa ja söpöilee.
Näätien kanssa siisteys ei koskaan kestä sekunteja kaueampaa.
7.05 Omat tytöt ovat taas nirsoilleet mössöpullien kanssa, joten aamupalapuoli on valmiiksi kunnossa. Kun on ollut varaa jättää melki kaikki ruoka kuppiin, nälkä ei voi olla ihan kauhean kova. Niinpä aamupalan sijaan esille kaivetaan joka aamuinen lääkearsenaali. Miikkis olisi kyllä tarjoutunut syömään tyttöjen iltapalan aamupalakseen. Snurrelta on loppu valmiiksi leikatut tabletit, joten pillerileikkurilla jaetaan lisää tabletteja annospaloiksi. Annoksen noston jälkeen lääkettä menee nyt neljännestablettia kerralla. Miikkis saa silmätippansa. Noin 7.15 suuntaan taas töihin.

Miikkis herää kysymään tyttöjen jämiä
Aamun lääkekattaus
Itsykin haluaa aamuhalit ja - namit (vieressä Miikkiksen kuppi, ja herran mielipide rehudieetistä).
Töistä tullaan kaupan kautta kotiin. Näätähuoneen portti aukeaa 16.03 ja lainalauman 16.04. Laumat tulevat sen verran hyvin toimeen keskenään, että voivat olla valvotusti vapaana yhtä aikaa. Lystillä alkaa taas bileet, kun se huomaa leikkikaverien olevan yhä paikalla.

Näätähuonejengi aktivoitu
Lainalauman aitauksen voimakenttä murrettu
Painitaan!!


 17.05 Minulla on ohjelmassa ammeen alusen puhdistus. Hommaan on luonnollisesti tarjolla monta pientä apuria, eikä ihme: onhan ammeen alle kiva jemmailla aarteita, jotka nyt ovat vaarassa. Lysti ja Huisku ovat huolissaan omiensa puolesta, Eetu ja Ruut taas ovat mukana uteliaisuudesta. Siinä kohtaa kun Eetu onnistuu hyppäämään saippuavaahtoon, assistentit siirretään oven toiselle puolelle. Jussi käy huuhtomassa Eetun vaahdosta.

Ammeen paneeli ja pyykkikori ovat nyt ihan hassussa paikkaa.
Apunäädät eivät aina ole oikein avuksi. Vaikka kävisihän Eetu näin mopiksi.
17.56 Omat tytöt vetäytyvät päikkäreille miettimään, miksi meidän asunto on vallattu. Eetu tulee keittiöön ruuanlaittoseuraksi ja alkaa viihdyttää itseään muovipussilla.

"Pojilta pääsy kielletty!!"
Eetun paras lelu ikinä.
 19.46 alkaa ensimmäinen iltashow. Lysti tulee olkkariin etsimään seuraa ja tekemistä. Huisku seuraa pian perässä. Tytöt eivät ole täysin tyytyväisiä siihen, missä määrin ne pääsevät osallistumaan olkkarin pöydälle levitettyyn lautapeliin.

Kovin tärähtänyt mangustiapina
Jussin joukkuetoveri linnapelissä
 21.29 Eetu heittäytyy liian tuttavalliseksi ja Miikkiksellä menee hermot. Eetu viedään aitaukseen ja Miikkis saa haliterapiaa.

Miikkistä ärsyttää, kun Eetu olisi halunnut leikkiä.
Miikkis pääsi syliin rauhoittumaan.
 22.29 Miikkiksen haliterapia meni niin intensiiviseksi, että nukahdimme kumpikin. Havahtuessani akvaarion valot ovat jo sammuneet, ja Jussi kertoo laittaneensa fretit näätähuoneeseen ja aitaukseen. Nousen siivoamaan hoitotyyppien aitauksen ja näätähuoneen. Samalla kumpikin porukka saa kuppiinsa raikkaat juomavedet ja iltapalan. Hoidokeille tuli nyt puolivahingossa kaksi kertaa kauloja putkeen, kun pojat syö ihan eri tavalla kuin nuo tyttöset. Mutta ei kerrota Sariannalle. Näädille ainakin kelpasi.

Rauhoituttiin sitten molemmat kunnolla.
Lainalauman aitaus muistutti taas aamuista.
Nyt on taas parempi asettua yöpuulle.
Myös näätähuoneessa oli kunnon sotku.
Mutta siitäkin selvittiin siivoussuihkeella ja puhtailla padeilla.
 23.15 Snurre ja Miikkis saavat iltalääkkeensä. Näätähuoneesta sammuu valot.

Iltalääke päättää päivän. Snurre oli kyllä jo ehtinyt unille, ja on ihan väsynyt ja unipörrössä.

2 kommenttia:

 1. Voi kiitos ihanuudesta! Nyt mie monta päivää saan kelailla kuvia ja ihastella näätäeläimiä!
  Lempparit ovat Mihail ja mummonäädät - vaikka kyllä mie ihastelen nuita kaikkia ...
  Ja nuo nukkukuvat Mihailista ja siusta olivat aivan hauskoja - siulla oli sellainen painavahko pieni karvapeitto ja unilelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :D Ehkä se tosiaan on niin, että joskus määrä korvaa laadun kuvissa, vaikka ihan joka postauksessa ihmiset tuskin jaksaisivat katsoa tärähtäneitä näätiä. Mutta arkikuviin kaikista ei vain saa teräviä, kun yhtä onnistunutta frettikuvaa kohden joutuu ottamaan välillä miljoona kuvaa. Mutta toisaalta: lauma tärähtäneitä näätiä on meidän arkea.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI