Päivä näätäeloa 19.10.

torstai 19. lokakuuta 2017

Monessa blogissa on tullut törmättyä erilaisiin My day -postauksiin, mutta koska olen keskimäärin erittäin huono ottamaan kuvia, en ole aiemmin yrittänyt sellaista itse. Tänään kuitenkin inspiroiduin ja päätin koettaa. Eli tässä meidän päivä aamutoimista näätien yöpuulle laittoon.

6.15 Herätyskello soittaa. Jussi on kuitenkin luvannut minulle kyydin töihin, joten torkutan puoli seitsemään. 6.45 olen saanut itseni ylös ja pukeisiin ja on näätien aamutoimien vuoro. Snurre saa insulinoomalääkityksensä lohitahnan mukana ja Jussi laittaa Miikkikselle silmätipat. Tämän jälkeen on vuorossa näätien aamupala: tällä kertaa sisäelinpullia lohiöljyllä. Tyttöjen aamupala tarjoillaan Prince-mökin kattoterassille ja Miikkis saa oman pullansa ahmimisenestokuppiin. Nääpät saavat hieman silittelyjä ja sylittelyjä, kunnes 7.15 on aika lähteä töihin.

Snurre saa päivittäiset lääkkeensä lohitahnan seassa
Miikkiksen silmäongelmia on koitettu hoitaa kesästä asti kahdesti päivässä laitettavilla silmätipoilla
Aamupala tuo pikkuhiljaa eloa näätähuoneeseen
Lysti ei millään haluaisi jäädä portin taakse kun lähden töihin

15.50 Olen taas kotona, ja näätähuoneen portti aukeaa heti kun ehdin keittiölle asti. Tällä kertaa kukaan ei ole kuitenkaan sinkoamassa ulos, vaan useammassa pedissä aletaan vasta venytellä ja haukotella. Iltamenoni on peruuntunut ja ulkona on kiva ilma, joten ehdotan Jussille, että pakataan fretit bokseihin ja viedään ne aitauksen kera pihalle ulkoilemaan. 16.05 olemme jo ulkona ja Miikkis jäi sisälle hävittämään löytämäänsä kuivattua kanafileetä. Miikkis kun ei niin arvosta ulkoilua ihmisten aikoihin kerrostalon piha-alueella.

Töistä tultuani on näätienkin aika päästä touhuamaan
Kahdesta playpenistä saa jo kivankokoisen väliaikaisen piha-aitauksen
Snurrekin innostui pihalla kaivuuhommiin
17.00 Palaamme sisälle. Itsy, Mitella, Esteri ja Snurre hakeutuvat nukkumaan. Lysti ja Huisku sen sijaan livahtavat Jussin mukana herppihuoneeseen auttamaan herppien hoidossa. Jussi antaa tyttöjen touhuilla seuroissa hetken ja sen jälkeen neidit seuraavat minua kylpyhuoneeseen auttamaan vaahtokylvyn laitossa. Kaikki tämä auttaminen käy voimille ja junioriosastokin vetäytyy päikkäreille.

Nuoriso-osasto ihmettelee Pamelan hoitolaatikkoa
Lysti tarkistaa, että herppihuoneen roskis on tyhjennetty asianmukaisesti
Huisku alkaa jo hyytyä, mutta Lysti jaksaa tarkistaa vielä ammeenkin ennen täyttöä.
18.00 Siirryn keittiöön laittamaan päivällistä ja Miikkis liittyy seuroihin. Herra koettaa vakuuttaa puskemalla, että se olisi selvästi ansainnut pari ekstraherkkua kiitoksena osallistumisesta. Lysti käy pikaisesti katsomassa mitä keittiössä tapahtuu ja jatkaa sitten muihin touhuihin.

Keittiöhommat ovat Miikkiksen ominta alaa.
20.05 Näädät ovat ottaneet aika rauhallisesti ulkoilun jälkeen eikä minulla ole ketään remutettavaa. Niinpä siirryn näätähuoneeseen tekemään iltasiivousta, joka on yleensä meillä yksi päivän päättävistä rutiineista. Vaihdan likaiset padit puhtaisiin ja siivoan kakkaiset tassunjäljet ja ruokaroiskeet siivoussuihkeen kera. Näätähuone saa jäädä vielä auki.

Seitsemän näädän taloudessa päivittäinen siivous on aika välttämätön juttu.
Puhtaaseen näätälään on kivempi sulkea laumakin yöksi. Sitten kun sen aika on.
20.30 Alan ripustaa pyykkejä. Se on yksi näätien lempikotitöistä ja kohta minulla onkin apuna Mitella, Snurre ja Lysti. Kukaan ei tahdo oikein pysähtyä kuviin, kun on paljon kivempaa hyökkäillä päin pyykkejä ja vetää putputushepuleita ympäri makuuhuonetta. Snurre väsähtää kesken pyykkisavotan ja se kipuaa sänkyyn jatkamaan päikkäreitä. Mitella ja Lysti jatkavat hepuloiden olkkarin puolelle.

Lysti tarkistaa, joko puhtaiden pyykkien sekaan mahtuu painimaan.

22.00 Näätähuoneen portti menee kiinni ja suoritetaan pääluvun lasku. Snurre ja Huisku haetaan pyykkikorista jatkamaan unia näätähuoneen puolelle. Sitä ennen Snurre ja Miikkis saavat kuitenkin iltalääkkeensä. Lysti on jo kovasti odottanut iltapalaa, joka on vuorossa portin sulkemisen jälkeen. Samalla otetaan sulamaan huominen ruoka. Lysti ehtii innostua niin kovasti nähtyään marsun ja tiput, että se saa lohdutuspalkinnoksi pari rotanpinkkiä, kun joutuu odottamaan herkkuja huomiseen. Iltaruokana olevat kaulat uppoavat kuitenkin nekin Lystille paremmin kuin aamuinen mössö. 22.15 näätähuoneesta sammuu valot.

Snurren iltalääketuokio
Miikkis ei pidä omasta lääkkeestään yhtä paljon.
Lystiä hiukoo jo kovin.
Lystin odotus palkitaan.
Iltapala houkuttaa paikalle myös muut.

5 kommenttia:

 1. Tämmöstä oli tosi kiva lukea. :)

  VastaaPoista
 2. ISO KIITOS KUVISTA! Koitahan vaan kuomeneutua ja kuvata useammin :)
  Mie voisin katsoa näitä My Day- tai oikeestaan Our Day-juttuja vaikka joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie vähän suunnittelinkin, että voisi jonkin aikaa koettaa tehdä näitä vaikka kerran-pari kuussa. Niin ettei tulisi liikaa toistoa, mutta saisi mukaan kuitenkin vähän erilaisia päiviä. Kun postaahan sitä joka näyttelystäkin, eivätkä nekään niin radikaalisti poikkea toisistaan. Ja nämä tämmöiset antavat kuitenkin paremmin kuvaa siitä, millaista noiden hoito ja elämä noiden kanssa oikeasti on. Kun jos postaa vain arkea isommista jutuista, tulee pian se kuva, ettei me muuta tehdäkään kuin rampata lauman kanssa vuoroon lekurilla ja näyttelyissä, mikä ei onneksi ole koko kuva.

   Poista
 3. Siis niin mahtavia juttuja luettavaksi ja ihania tilannekuvia ��
  Kiitos niistä

  VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI