Liittymäpäivitystä

perjantai 3. lokakuuta 2014

Yksi aamu meni taas tietokoneen kanssa tapellessa, ja siinä konetta kirotessani totesin luopuvani koko rakkineesta. Siinä kohtaa en vielä tarkoittanut sanomaani, mutta polkiessani kotoa töihin, aloin miettiä asiaa tosissani. Minä oikeasti tarvitsen tietokonetta hyvin harvaan asiaan kotona, mutta silti kone on jatkuvasti päällä ja vietän sillä ihan liian paljon aikaa. Valtaosan koneella hoitamistani asioista kun voisi hoitaa yhtä hyvin tabletin kautta, tai kännykällä, mikäli päivittäisin kännykkäni älypuhelimeksi. Samalla voisin karsia kodistani joukon tilaa vievää, hyvin vähällä käytöllä olevaa elektroniikkaa, kuten tulostimeni, digikamerani ja vanhan ulkoisen kiintolevyni, sekä turhaksi käyvän mokkulan.

Asia on nyt edennyt siihen pisteeseen, että ulkoinen kiintolevy alkaa olla tyhjä ja tietokone on seuraavana tyhjennysvuorossa. Tässä vaiheessa tietokone jää kuitenkin vielä varuiksi kaapin nurkkaan, josta sen voi kaivaa esiin jos jokin asia osoittautuu muilla välineillä mahdottomaksi tai turhan epäkäytännölliseksi. Enää se ei kuitenkaan tule olemaan turhan päiten päällä. Myös liittymäasiat on nyt saatu kuntoon, vaikka asiat menivätkin niiden osalta melkoiseksi tappeluksi. Itse kun elettelin alkuun toiveita, että mobiililaajakaistasopimuksen määräaikaisuudesta huolimatta liittymäasiat olisi saanut helposti päivitettyä saman puljun sisällä uutta tilannetta vastaavaksi. Näin ei kuitenkaan valitettavasti käynyt, jonka seuraukseni itse siirtyi nyt 14 vuoden jälkeen Saunalahdelta Soneran asiakkaaksi.

Jokaisessa pilvessä on kuitenkin hopeareunuksensa, ja pääsin lopulta eroon myös tuosta määräaikaisesta sopimuksesta kolmen liikkeessä käynnin, nettiyhteydenoton ja kolmeen numeroon soittelun jälkeen. En joutunut lopulta edes maksamaan määräaikaa loppuun, vaikka tuossa vaiheessa olin jo pariin otteeseen pyytänyt loppusummaa yhdelle laskulle, jotta saisin hoidettua sen kertamaksulla pois vain päästäkseni siitä eroon. Eli kyllä Saunalahdeltakin lopulta joustoa ja asiakaspalvelua löytyy, kun sen vain ensin onnistuu tavoittamaan. Tähän ei vain Saunalahdella firman puolesta kauheasti kannusteta, asiakaspalvelunumero kun ei ole edes kotisivuilla helposti löydettävissä, toisinkuin myyntipalvelu (johon on selvästi satsattu enemmän myös enemmän henkilöstöä kun vastausnopeuksia vertaa).  

Nyt sitten odotteleekin hieman jännityksellä, kuinka asiat lähtevät uuden operaattorin kanssa sujumaan, kun liittymä ensiviikolla siirtyy. Silloin saa sitten netinkin taas kotona toimimaan. Saunalahden tuotteet kun ovat omassa käytössäni toimineet aina hyvin, vaikka palveluun menikin nyt hermot. Ensiviikolla alkaa sitten myös tutustuminen älypuhelimen käyttöön, kun saan käyttööni Jussin vanhan puhelimen. Sillä pääsee sitten kokeilemaan, onko se omaan käyttööni riittävä, ja jos ei, mitä ominaisuuksia sitä omaan puhelimeen tarvitsisi lisää.

2 kommenttia:

  1. Minulla taas ehdottomasti turhin elektroniikkavempele on tabletti. Käytännössä sillä pystyy lukemaan papereita ja pelaamaan pelejä ja hätätilanteessa käydä www-sivuilla. Kirjoittaminen sillä on niiiiiin rasittavaa, etten kauhean mielelläni hae edes hae tietoa sillä. En voisi kuvitellakaan kirjoittavani esimerkiksi sähköpostia tabletilla.

    Se on ihan totta, että tietokoneella tulee vietettyä liikaa aikaa, mutta tällä pystyy sentään tekemään jotain hyödyllistä. Tabletin ainoa hyödyllisyys on siinä, että sillä voi lukea pimeässä - häiritsemättä sängyn toisella reunalla nukkuvaa.

    VastaaPoista
  2. Itse pidän tabletissa sen liikutettavuudesta. Esimerkiksi reppureissuilla kannettava olisi ollut turhaa painoa, vaikka olikin pienehkö. Samaten viikonloppureissuilla tabletti on helppo heittää olkalaukkuun. Kirjoittamisessa itselläkin on vielä treenattavaa, että saisin sen sujuvaksi.

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI