Valmistautumista Hyvinkään matelijamessuille

maanantai 23. syyskuuta 2024

Hyvinkään matelijamessut ovat jo ensiviikon lauantaina, joten viikonloppuna tuli räjäytettyä matelijabunkkerin kaapit ja aloitettua inventaario. Meiltä kun on tulossa myyntiin pääosin käytettyjä matelijatarvikkeita, ja niiden lisäksi vähän ruokahyönteisiä ja siiroja, joten meillä tärkein valmistelutoimi oli kaappien läpikäynti. Samalla tuli siivottua jonkin verran tavaraa myös puhtaasti poistoon ja elektroniikkakeräykseen. Päädyin hävittämään muunmuassa muutamat eri paikoista käytettyinä tulleet akvaariolämmittimet, joiden iästä ja käyttöhistoriasta minulla ei ole mitään tietoa. Totesin että uudet lämmittimet ovat kuitenkin sen verran edullisia, että en halua nyt ottaa niiden kanssa pienintäkään riskiä. Etenkin kun nuokin olivat arviolta vähintään yli kymmenen vuotta vanhoja, elleivät jopa paljon sitä vanhempia. Eipä sillä, että meillä olisi niille heti käyttöäkään, vaikka päädyinkin jättämään kaappiin myös muutamia akvaariosomisteita ja akvaarioon sopivia kiviä ja kantoja, jos sitä joskus miettii jotain pientä miljoonakala-allasta. 

Konnien uniyksiöt

Lauantaina tuli myös aika laittaa Ronja ja Donatella jääkaappiin unille. En olisi ollut tähän vielä henkisesti valmis, mutta Donatellan paino oli jo alkanut laskea heinäkuun alun luvusta, joten konnan elimistö täytyi saada hitaammalle. Huoneenlämmössä nukkuminen kun kuluttaa kilpikonnilla liikaa energiaa, koska lämpimässä niiden elintoiminnot eivät hidastu samaan tapaan kuin horrostaessa. Ja koska kumpikin kilppareista oli lopettanut syömisen ja alkanut kaivautua unille, energian saanti oli jo nollissa. Olin toivonut, että konnien siirto sisälle ja erilaiset herkkuyrtit olisivat riittäneet hämäämään sisäistä kelloa ja ohittaneet unirytmin, mutta selvästi kumpikin oli jo ehtinyt lukita näkemyksensä siitä, mitä kohti tässä mennään.

Talviunia varten on oma jääkaappi autotallissa

Makeavesialtaaseen muutti myös viikonloppuna yksi uusi asukki, kun Salon eläinsuojeluyhdistykselle oli päätynyt juovaokamonni kotia etsimään. Tämä kaunis möllöttäjä sai kotimatkalla nimekseen Ahti. Itse en aktiivisesti seuraa Salon eläinsuojeluyhdistystä, mutta tästä kaverista sain vinkin työkaveriltani. Hetken mietin että olisin tehnyt tyypistä työkaverin lempinimikaiman, mutta en tiedä olisiko hän arvostanut elettä. Ahdin ikä ei ole tiedossa, mutta sen kanssa samassa altaassa asuneet haarniskamonnit olivat arviolta parivuotiaita, joten voi olla, että Ahtikin olisi samaa ikäluokkaa - tai sitten ei. Ainakin hän on jo kohtalaisen komeissa mitoissa.

Ahti <3

Erittäin hyvällä syyllä hommattuja tukiherkkuja (Pikkuveljen paras toffeesekoitus on ihan minun lempparikarkkisekoituksia)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI