Hammashommia ja keikkatöitä

perjantai 8. syyskuuta 2023

Tämä viikko on mennyt vauhdilla. Tiistain ehti vielä levätä messuista ja valmistautua töiden alkuun. Keskiviikkona tuli vietyä ensin aamusta kaikki viisi kissaa hammashoitoon Eläinklinikka Pelottomaan, ja jatkettua sieltä sitten ensimmäiseen työvuoroon toiselle klinikalle. Äkkiseltään voisi ajatella, että viiden oman lemmikin anestesiatoimenpide samaan aikaan töiden alun kanssa voisi olla ylimääräinen stressitekijä. Mutta pakko myöntää, että se kävi vähän terapiasta, kun pääsin purkamaan jännitystä juttelemalla kahden entisen työkaverini kanssa. Myönnän olevani ammatillisesti niin tuore, ettei pienistä kehuista ja kannustuksesta ole haittaa, etenkään kun ne tulevat ihmisiltä, joiden kanssa tuli naurettua töissä monet naurut ja laulettua Popedaa väsyneenä leikkurissa. 

Viikon fiilis: hieman pöllyssä, mutta hyvin hengissä.

Kissojen osalta käynnillä ei tullut isompia ylläreitä:

Mintulta poistettiin hammaskivi ja yksi yläetuhampaan juurenpala. Sen lisäksi Mintulla oli eriasteisia lieviä parodontiittimuutoksia. Samassa anestesiassa Mintun niskasta poistettiin pieni patti, joka lähetettiin patologille. Siitä odotetaan vielä tuloksia. Patin poiston myötä Mintulle tuli kipulääkekuuri.

Ainolta poistettiin vain hammaskiveä.

Löllöltä poistettiin hammaskiveä ja se sai Solensia-pistoksen. Löllöllä oli ainakin yksi poistokuntoinen hammas, joten sille tarvitsee varata jatkoaika toiselle klinikalle, missä on hammasröntgen ja paremmat työkalut poistoihin.

Maunolta poistettiin hammaskiveä. Sen lisäksi Maunolta löytyi parodontiittimuutoksia, ja siltä poistettiin kaksi parodontiitin vuoksi heiluvaa alaetuhammasta. 

Rutulta poistettiin hammaskiveä. Lisäksi sillä havaittiin oikealla alhaalla painauma 408 kohdalla, jota tulee tarkkailla, ja jos se alkaa verestää tai vaikuttaa olevan kipeä, pitää olla yhteydessä klinikkaan. 

Löllön kohdalla jatkoa suositeltiin pikapuoliin ja Maunolle kontrollia noin puolen vuoden päästä. Ainon, Rutun ja Mintun kohdalla seuraavaa suun puhdistusta suositeltiin vuoden päähän. Tarjottiin osamaksuna tuota meidän kallista hienoa rotukissaa, eli Ruttua, sen pissattua taas aamulla pyykkikoriin aamupalan jäätyä väliin tulevan anestesian takia. Roosa olisi ollut valmis harkitsemaan asiaa, jos olisi saanut Löllön, joten sopimusta ei syntynyt. Roosalla oli kyllä taas haasteita arvioida Löllön nukahtamista ja heräämistä, sen nukahdettua Roosan syliin heti rauhoitteiden laiton jälkeen, ja sen heräiltyä hyvin rauhalliseen tahtiin operaation jälkeen. Että mikä osa oli lääkkeiden vaikutusta ja mikä taas vain Löllöilyä, kun poika otti sen verran rennosti.

Työkeikkoja tuli tällä viikolle kolme, ja itseni hieman harmittaa kun sitä tuntee itsensä taas paljon hitaammaksi, mitä jo oli, kun aikaa menee paitsi asioiden etsimiseen niin fyysisesti kuin itselleni vieraamman käyttöjärjestelmän sisältä, kuin myös siihen, että itseltä puuttuu vielä se rutiini, miten kukakin eläinlääkäreistä haluaa asioiden olevan. Tämä kuitenkin tuntuu häiritsevän eniten minua, sillä kukaan muu ei selvästi edes odota, että löytäisin kaiken heti - tai että keikkailijana oppisin välttämättä missään kohtaa jokaisen lääkärin hanskakoot ja muut eroavaisuudet. Kaikki ovat olleet myös superavuliaita ja ystävällisiä. Tänään meinasin jo halata yhtä kollegaa, kun hän alkoi laulaa hammashuoneessa Urpoa ja Turboa, mutta pinnassa on vielä sen verran vieraskoreutta, että en halannut, enkä yhtynyt duettoon. Introvertiksi olen kyllä yllättävän kova halailemaan silloin, kun koen olevani sellaisten ihmisten keskellä joiden seurassa pystyn rentoutumaan. Sen sijaan onnistuin kyllä jo selittämään, minkä takia hyppyhämähäkit ovat harvinaisen awwws, eivätkä yhtään kammottavia.

Ensiviikollekin on sovittuna kolme keikkapäivää töihin, jonka lisäksi Maunolle on tiedossa yhdet mainoskuvaukset. Sitä ennen otetaan kuitenkin viikonloppu rennosti löhöten - ja raivaten vähän tiskivuoria keittiöstä, kun sitä on saattanut taas vähän laistaa ihmistilojen siivouksesta, kun on keskittänyt energiansa uuden opetteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI