Pakkopysähdys

keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Niin se kesäflunssa saavutti sitten minutkin, ja maanantai-iltana nousi kuume. Sängyn pohjalle kaaduttua joutui myös kohtaamaan sen tosiasian, että kämppä on ollut viime viikot taas enempi varikkona meidän poukkoillessa vuoroin töissä ja vuoroin pitkin poikin Etelä-Suomea. Kotona siivous kun alkaa aina eläintiloista, eikä niiden päivittäisestä putsaamisesta tingitä, mutta se muu osa jää sitten välillä vähän vähemmälle huomiolle. Ja kun kuumeessa ei sinne töihinkään ole ollut oikein asiaa, sitä on ehtinyt taas ärsyttävyyteen asti havaita kertyneet tiski- ja pyykkivuoret, sekä nurkissa pörräävät villakoirat. Yli sadan neliön imurointi on kuitenkin sellainen urheilusuoritus että kuumeessa se olisi kuin koittaisi juosta maratonin kylmiltään, että se jää nyt väkisinkin odottamaan sitä että pysyy taas kunnolla pystyssä. Mutta muita kasautumia on koettanut nyt purkaa sen minkä Burana sallii. Kuten ratsata tyttöjen jemmoja, jotka ovat näin lämpimillä ilmoilla muuten omiaan houkuttelemaan kärpäsiä. Nytkin yhdestä aarrekätköstä löytyi jo toukkia, joten jemmaruuille tuli äkkilähtö roskikseen ja roskiksen mukana suoraan ulos.

Esteri hallitsee hyvin myös lepomoodin
Samalla sitä on pahimpien kuumepiikkien aikana leikkinyt portinvartijaa sängystä käsin. Justiinalla ja Lystillä on yhä vääntönsä, joten aina kun on tuntunut että kuume alkaa taas nousta, kaverukset on katsottu eri tiloihin. Muuten kun näädät saavat puolestani pitää saikkupäivät bileitä koko asunnossa, mutta minusta ei kaikkina hetkinä ole sinkoamaan väliin katsomaan kuka aloitti mitä ja ketä harmittaa eniten. Joten välillä Lysti on ollut minun kanssani makkarissa, välillä taas toinen on laitettu vähäksi aikaa näätähuoneeseen touhuilemaan. Onneksi sitä osaa kuitenkin aika hyvin jo ennustaa, missä tilanteissa ne harmitukset todennäköisimmin iskevät. Ja kyllä sitä on sitten välillä sängyssäkin leikitty Lystin kanssa käsipainileikkejä, kun neidillä on ollut energiaa enemmän kuin itselläni. 

Onneksi tytöillä on kuitenkin toisensa, niin on junnuillakin ralliseuraa jonka kanssa vetää juoksupaineja pitkin asuntoa minun seuraillessa touhuja sohvalta käsin. Se ei silti täysin poista omaa harmistusta siitä, kuinka useampi kaunis kesäpäivä kuluu kaikilla täysin sisällä. Mutta itselläni kuume vetää olon usein heti sen verran huteraksi, että turha kierreportaiden ramppaaminen ei kyllä houkuta sekään. Pitää vain luottaa siihen, ettei se kesä näiden parin päivän aikana mihinkään katoa. Ja nyt kun on ollut vähän pakolla useamman päivän tiiviisti kotona, on voinut pyörittää pyykkikonettakin aamusta iltaan niin, että pyykkikoristakin näkyy jo pohja. Sain sen jopa kerran jo tyhjäksi, mutta aloitin sitten taas näätähuoneen tekstiilien pyörittämisen. Niin ei tarvitse sitten aloittaa kesälomaa pyykkihommalla, sekin kun alkaa itsellä tuossa muutaman päivän päästä.

Junnut puolestaan koettavat parhaansa mukaan viihdyttää itseään ja toisiaan
Nyt sitten vain toivotaan, että ehtisi lusia tämän loppuun ennen loman alkua, ja pääsisi lauantaina terveenä viettämään iltaa grillaamisen ja frettitreffien merkeissä Vantaalle. Tosin tällä kertaa ehkä ilman omia frettejä, niille kun on tiedossa reissua taas parina seuraavana viikkona Faunatar Koivukylän frettipäivien ja Tammerferret -frettinäyttelyn tiimoilta. Sen jälkeen meidän laumalla alkaakin kesätauko esittelypäivistä ja mahdollisesti myös näyttelyistä riippuen mitä päätän KesäPiknikin suhteen. Toisaalta se kun houkuttaisi, mutta toisaalta tässä on nyt kevät ja alkukesä vietetty melkein joka viikonloppu jossain näätämenoissa. 

Lysti lupaa antaa mamin nukkua, jos mami ekaa avaa sille tämän pakastimen missä on hiiret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI