Mihail

laji: haisunäätä
s. 17.5.2013
sukupuoli: uros
kasv. Tea Mäkipää
väri: mustavalkoinen


Taustaa:

Mihail eli Miikkis tuli meille elämäni parhaan kompromissin seurauksena. Koitin puhua itselleni koiraa, mutta eksäni ei ollut vakuuttunut niiden ominaishajusta ja häntä epäilytti niiden lenkkeilyn tarve. Itse taas en uskaltanut myöntyä kissaan itselläni vasta todetun allergian myötä, joten meidän oli etsittävä lisää vaihtoehtoja ...ja niin meille tuli haisunäätä. Mihail on syntynyt Suomessa suomalaisen haisunäätäharrastajan luona, jossa kävimme katsomassa poikaa ensikertaa sen ollessa viisiviikkoinen. Suloinen taapero hurmasi meidät täysin, ja pari päivää ensinäkemisen jälkeen vahvistimme varauksemme pennusta. Kotiin pojan saimme sen ollessa kolmikuinen, rokotettu ja selvästi jo itsenäisempi tapaus. Nyt aikuistuttuaan Miikkis muistuttaa ulkonäöltään koko ajan enemmän isäänsä Puppia, jonka voi bongata Samuli Putron levyn kannesta.


Luonne:

Miikkis on haisunäätämäiseen tapaan erittäin ahne ja itsepäinen, mutta muuten varsin helppo ja seurallinen tapaus. Poika on omia ihmisiään kohtaan erittäin huomionkipeä tapaus, ja taatusti ensimmäisenä ovella vastassa, jos olen ollut pidempään poissa. Vieraisiin poika suhtautuu välinpitämättömästi, vaikka antaa kyllä tuntemattomienkin sylitellä ja silitellä itseään kun ollaan messuilemassa tai muuten esittäytymässä. Keväästä syksyyn poika tykkää käydä iltalenkeillä kotilähiössä ja lähimetsissä, vaikka vierastaakin lenkeillä vastaan tulevia koiria. Talvisin poikaa ei saa ulos lenkkeilemään edes pakottamalla, mutta sänkyyn villapeiton alle sitäkin helpommin. Muutenkin poika on aika ragdollmainen halinalle, joka vetää itsensä syliin päästyään veltoksi kuin jauhosäkki - ja ompa joskus valunut pois sohvaltakin otettuaan vähän turhan rennosti. Aikuisiällä Miikkis ei ole niin välittänyt leikkimisestä, mutta koirien aktivointipelien ja muiden namijemmatehtävien parissa poika jaksaa askarrella pitkiäkin aikoja. Fretit järjestävätkin pojalle usein kivaa ilta-aktiviteettia piilottelemalla omat ruokansa pitkin asuntoa.


Eleet:

Miikkis on monella tapaa hyvin ilmeikäs kaveri, ja se osaa muun muassa kerjätä puskemalla jalkaa päällään, ja pyytää asioita koskettamalla ensin tassullaan jalkaani ja juoksemalla sen jälkeen haluamalleen kohteelle, kuten ulko-ovelle tai pakastimelle. Tätä toistetaan tarvittaessa niin monta kertaa, että omistaja tajuaa toimia tai poika vetäytyy mököttämään. Pojan mielialat voi myös yleensä lukea hyvin sen hännästä, jota se pitää monissa eri asennoissa tilanteen mukaan.