maanantai 10. joulukuuta 2018

Luukku 10

Enää tasan kaksi viikkoa jouluaattoon! Mikä olisikaan sen parempi ajankohta ottaa esille joulusuklaat, laittaa joululaulut soimaan ja paketoida vaikka pari lahjaa. Sillä mikä voisi olla suloisempaa kuin joulusuklaa, paitsi tietenkin jouluinen tuplasuklaa.


Mutta vaikka kuvissa kaikki joulusuklaat menevät sulassa sovussa, on tässä kohtaa kuitenkin paikallaan pieni varoituksen sana: syötynä joulusuklaat ovat hyvin myrkyllisiä suklaanäädille, kuten myös monille muille lemmikeille. Jo yllättävän pieni määrä voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen ja jopa hengenlähdön niin freteille, koirille kuin kissoillekin. Etenkin tumman suklaan ystävien kannattaa siis pitää asia mielessä, ja suklaanaminsa lemmikkien ulottomissa!

Frettien ensiapuluennolta saatiin mukaan taulukko siitä, kuinka pieni määrä suklaata voi jo aiheuttaa vakavan myrkytyksen lihansyöjälemmikeille.

Näin joulun alla kannattaa myös varmistaa, etteivät lemmikit pääse omatoimisesti tutkimaan muiden tuomia joululahjoja tai joulupostia. Suklaa kun on myös hyvin perinteinen hyvän joulun toivotus, ja hyvää toivova lahjan antaja ei aina tule ajatelleeksi, kuinka lahjasuklaa voi uteliaaseen karvaiseen perheenjäseneen vaikuttaa. Meilläkin on jo kolahtanut ensimmäinen suklaalevy postiluukusta sisään, onneksi valkosuklaata, sillä väliovi oli unohtunut poikkeuksellisesti auki, ja kotiintullessa paketti oli suoraan eteisen lattialla (siltikin onneksi koskemattomana). Miikkis kun saa meillä päivystää koko asuntoa silloinkin kun neitiosasto on omassa huonessaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti