maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulu tuli aikaisin

Taas tämä klassinen tilanne: viime kuun lopussa päätin, että tässä on nyt loistava sauma tyhjentää pakastinta, kun ehditään Koirien Liharingin kierrokselle seuraavan kerran vasta tammikuussa. Pari päivää päätöksen ja pakastimen sulatussuunnitelmien jälkeen bongasin kuitenkin toisenkin kaninlihan myyjän, ja pitihän sitä heti kysyä, paljonko heiltä löytyisi lemmikille myytäviä lihoja pakkasesta. Niitä löytyi 18kg. Se kuulosti sellaiselta määrältä, joka menee meillä varmasti kohtuullisessa ajassa, joten oman pakastimen sijaan päädyin tyhjentämään Kumpulan kanitilan pakastimen. Ja samaan syssyyn tyhjennettiin sitten tutun rottaihmisenkin pakastin. Nyt omat pakastimet ovatkin sitten taas ääriään myöten täynnä (etenkin kun ne jäätkin jäivät sinne vielä sotkemaan pakkaa), mutta eiköhän sinne taas tammikuun puoliväliin mennessä tyhjää tilaa saada.

Meillä tuli tänään laatikko
Tämän päiväinen kanipaketti oli kyllä laumalle todellinen piristysruiske. Ei vain siksi, että se sisälsi kania, vaan se oli myös pakattu mitä näätämäisimmin. Minulta oli kysytty, onko ok jos pakettiin lisätään eristeeksi lampaanvillaa, ja jo vastatessani siihen myöntävästi olin varma että paketista tulee hitti. Pakettia avaamaan saapuikin melkein koko lauma, ja Nutella bongasi ensimmäisenä myös paketin päälle lisätyt kaupanpäälliset: kuivatut hännäntöpöt ja korvat. Niistä tulikin heti melkoinen hepuli, ja Nutellan piti jemmata pari omiin kätköihinsä. 

Ja voi sitä riemua, kun laatikossa olikin ihan uusia juttuja!
Sitä mukaan kun kaivauduin näätien kera syvemmälle laatikkoon ja nostelin villoja laatikon viereen lattialle, villoissa möyrivien näätien määrä vain lisääntyi: niissä kun saattoi niin ihanasti piehtaroida ja sukellella niiden sekaan. Jopa Miikkis tuli ihmettelemään tätä fyllikasaa, joskaan tytöistä poiketen se ei ollut yhtään varma, mitä siitä olisi pitänyt olla mieltä. Toisaalta se viliinnytti ja meinasi nostaa hepulia pintaan pojallakin, toisaalta se taas teki pojasta vähän epävarman, ja neideillekin piti varuiksi näyttää peppua, kun ne singahtelivat pojan ohi kasaan.

Siinä tarvittiin isompikin porukka tutkimaan asiaa.
Siihen kasaan tytöt jäivät leikkimään siinäkin kohtaa, kun päätin kanipaistien sopivan paremmin herppihuoneen arkkupakastimeen kuin näätähuoneen kaappiin. Kanit täyttivätkin satalitraisen pikkuarkun lähes kokonaan., ja sieltä piti siirtää osa tipuista ja rotista näätähuoneen pakastimeen. Siinä riittääkin neideille kunnolla jouluevästä. Ja kun pienet lampaanhajuiset näätätontut painuvat tänä iltana untenmaille, kai nuo villat pitää kerätä tuosta lattialta talteen, ja tehdä niistä tytöille vaikka jokin peti, kun se tuntui olevan tytöille niin mieleen. 

Ja lopulta jopa Miikkis kävi katsomassa, mistä muut intoilevat niin kovin.

6 kommenttia:

 1. Hyvät villat! Lähettäjä on älynnyt hyvän päälle. :) Ja kiinnostaisi ehdottomasti lukea villojen tulevaisuudesta, jos niistä saat jonkinlaisen pedin aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ompelukone, joka minulla on ollut kesästä asti lainassa, ei ole osoittautunut kauhean omatoimiseksi tapaukseksi, niin kai sitä pitäisi joulunpyhien jälkeen lähteä verestämään koulun käsityötunneinneilla opittuja ompelun alkeita. Kankaitakin löytyy jo valmiiksi hankittuna.

   Poista
 2. Wau, lihaa ja villaa samassa paketissa! Voiks enää paremmin olla?
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä jo aika loistokombo, mutta mami sanoi että meillekin tuli eilen joku laatikko siltä joulukissalta. Tää joulu on kyllä selvästi kivojen laatikoiden aikaa. Tänään me päästään avaamaan sitä toista laatikkoa!

   Poista