torstai 3. maaliskuuta 2016

Kuluseuranta 2016: helmikuun yhteenveto

Helmikuukin on jo pulkassa ja sen myötä kuluseurannan toinen osa. Helmikuulle ei tullut mitään isompia menoja, isoin yksittäinen kuluerä oli TammerFerretin ilmoittautumismaksut, joihin meni tytttöjen osalta yhteensä 43€.

Helmikuussa tuli tehtyä myös pientä tarvikepäivitystä, mutta euromäärällisesti niiden kanssa päästiin vähällä: freteille tuli yksi kissanfleksi käytettynä ja metallilasta, joka on parantanut elämänlaatuani selvästi. Sillä on nimittäin erittäin nopea noukkia kuivahtaneet kakkakikkarat hankalista nurkista, eli joudun käyttämään nyt entistä vähemmän aikaa paskahommiin ;) Akvaarioon hankin yhden virtakatkaisemillisen jatkojohdon, jonka myötä en joudu enää kiskomaan lämmittimen ja sisäsuodattimen johtoja irti kun vaihdan vedet. Eli pientä fiilausta, joka kuitenkin tuntuu arjessa selvästi.

Eläinkuluihin ajattelin alkuun laskea myös Jussille hankkimani hamsterin, mutta totesin lopulta sen olevan synttärikulu eikä lemmikkikulu. Böffö kun ei kuitenkaan kuulu samalla tapaa omaan laumaan, ja Jussi myös vastaa Böffön juoksevista kuluista. Eli pidetään tämä nyt nääppä/akvaariolinjalla, ellei omassa laumassa tapahdu muutoksia.

Helmikuu

 Ruokakustannukset
-ötökät: -
-lihat: 23,00€
-kuiva-/purkkiruuat: 8,99€
-kasvikset: 6,00€
-namit: 7,46€
-lisäravinteet: 1,79€ 
-fisuille: -

Hygieniakulut
-kissanhiekka: 6,00€ (helmihiekkaa näyttelyyn)
-talouspaperi 7,25€

Eläinlääkäri/lääkintäkulut:

Tarvikkeet
-nääpille: 2,50€
-kaloille: 4,25€ (virtakytkimellinen ajastin)

Näyttelyt
-bensakulut:10,00€
-arvat 5,00€
-ilmoittautumismaksut 43,00€

Eläimet: 7,90€


Yht. 133,14€

2 kommenttia:

 1. Sun innoittamana aloitin just laskemaan mun kahden kanin kuluja! Tammikuussa me selvittiin aika vähällä, -25€, sillä varastot olivat täynnä heinää yms. Helmikuussa sitten räjähti, kun taloon muutti toinen kani... -184€ opiskelijalle yhdeltä kuukaudelta ei ole mikään pieni summa. Ja maaliskuu näyttää nyt jo aika pahalta, -178€ johtuen viikon hoidon hinnasta. Huh, hirvittää jo valmiiksi, mikä summa joulukuussa on! + Tähän pari vesimaksu pari litraa päivässä, tuoreruoistakin kertyy lähemmäs 100€ vuodessa :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulujen seuraaminen on yhtäaikaa sekä pelottavaa sekä mielenkiintoista. Sitä on jännä huomata, paljonko noihin tulee käyttäneeksi rahaa silloin kun ajattelee että sitä ei mene yhtään, ja samalla pelkää loppusummaa, kun tietää käyttävänsä noihin paljon rahaa xD

   Sekin on kieltämättä välillä paha, kun kulut kasautuvat tietyille kuukausille. Onneksi sentään edes osia isompia kuluja pystyy vähän ennakoimaan :)

   Poista