sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Positiivista positiivilistakeakustelusta

Kun positiivilistakeskustelu kaksi vuotta sitten käynnistyi, oli siitä hankala löytää mitään positiivista. Koko eksoharrastuskenttä oli kerrasta hälytystilassa kuin pommiuhkan saaneena ja eri lajien foorumit ja facebookryhmät täyttyivät huolestuneista viesteistä. Viestit olivat sekoitus pelkoa ja epäuskoa, ja moni alkoi pelätä paitsi harrastuksensa, myös lemmikkiensä puolesta. Pelättiin Norjan mallin joukkoteurastuksia ja eläinlääketieteellisen avun ulkopuolelle jäämistä harrastuksen joutuessa maan alle.

Harva asia on kuitenkaan pelkästään negatiivinen. Positiivilistakeskustelu onnistui luomaan uusia yhteyksiä eksoottisten eläinten harrastajien keskuuteen. Yhtenä isoimpana näistä Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liiton. Positiivilista keskustelu herätti huomaamaan, että meitä eksoottisten eläinten harrastajia on itseasiassa melko paljon, kun katsotaan koko sitä lajikirjoja mitä niihin kuuluu. Ja että meillä on lopulta melko paljon samoja ongelmia muunmuassa tiedonvälityksen suhteen, sillä yksittäisillä pienillä yhdistyksillä ei ole isoja resursseja sen suhteen. Ongelmia joita on mahdollista ratkaista myös yhdessä harrastuspiirin sisällä.

Positiivilistakeskustelu ei ainakaan toistaiseksi johtanut positiivilistaan, mutta se teki eksoharrastuksesta aiempaa näkyvämmän. Sen myötä eksoharrastajilla oli myös parempi mahdollisuus reagoida kun vieraslajikeskustelu lähti käyntiin.

Eikä positiivilistakeskusteluakaan aloitettu eläinvastaisuudesta vaan huolesta eksoottisempien lemmikkien hyvinvoinnin takaamisen suhteen. Toivotaan että yhdessä siihen on mahdollista löytää muita ratkaisuja, jotta kaikille ihmisen hoidossa oleville eläimille voitaisiin taata mahdolliset hyvät ja lajityyppiliset olosuhteet. Itse en ainakaan ole halunnut erota Suomen eläinsuojeluyhdisten liitosta siksi, että en ole kaikesta samaa mieltä. Olen halunnut pysyä mukana siksi, että eläinihmisenä minusta on luonnollista olla mukana tavoittelemassa parempaa hyvinvointia kaikille eläimille.

2 kommenttia:

  1. Mikä kumma on positiivilista? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hätäinen, vastaushan onkin tuolla aiemmin, kun vain ottaa ja katsoo :-) Kiitos ja anteeksi!

      Poista