maanantai 11. joulukuuta 2017

Tuote-esittelyssä: M-Pets Warrior -kuljetusboksi

Racinell etsi loppukesästä facebooksivullaan testaajia maahantuomilleen Warrior- ja Pirate-kantobokseille. Meidän lauma ilmoittautui vapaaehtoiseksi testitiimiksi isommalle Warrior-boksille. Testaajat arvottiin ilmoittautuneiden joukosta, ja meitä onnisti. Olimme juuri Saksassa hakemassa Huiskua, kun tieto uudesta boksista tuli. Ihan sinne seikkailuun boksi ei sitten ehtinyt, mutta se on ollut monessa mukana sen jälkeen. Ja koska boksi on osoittautunut käytössä hyväksi, päätin kirjoittaa siitä arvostelua myös tänne blogin puolelle.

Miikkiksen turvasatama kuvausreissulla
 Ensimmäisenä boksissa kiinnitti huomiota ulkonäkö (Jussi rakastaa camokuosia) ja toimivan oloinen oven lukitusmekanismi. Meillä on boksissa parhaimmillaan kuusi frettiä yhtä aikaa, joten hommaa helpottaa kovasti se, että ovi toimii yhdellä kädellä. Miikkistä ajatellen taas boksin luvattu kantokyky, 11kg, vaikutti mukavalta. Boksi myös vaikutti kooltaan passelilta joko yhdelle haisunäätäherralle tai liudalle frettityttöjä, tai vaikka kissalle (isomman boksin mitat 58 x 40 x 26,5 cm). Kun boksi sitten saapui, ja sitä pääsi paremmin hypistelemään, lisäplussaa tuli boksin keveydestä sekä pitävän oloisista sivukiinnikkeistä. Vanhaan Atlaksen boksiin verrattuna plussaa olivat myös boksin päällä olevat lenkit, joihin on mahdollista kiinnittää kantohihna. Isoimpana miinuksena Atlakseen nähden boksista puuttuu boksien pinoamista helpottavat urat. Tämä ei toki ole iso miinus silloin, jos bokseja ei ole usein tarvetta kuljettaa pinona esimerkiksi kärryissä.

Laukkuvaa'an kanssa boksi taipuu myös eläinten punnitukseen
Kesän jälkeen boksi on ehtinyt olla käytössä niin lähellä kuljetettaessa eläimiä pihalle aitausulkoilemaan tai lähimetsikköön kuvattaviksi, kuin kauempanakin, esimerkiksi reissatessa Jyväskylään frettinäyttelyyn. Etenkin bussi ja junamatkaillessa rakkaus oven lukitusmekanismia ja kantohihnamahdollisuutta kohtaan on kasvanut. Näyttelyreissuille kun tahtoo aina kertyä kaikenlaista kassia ja pussukkaa aitausten ja hoitokassien muodossa, niin mahdollisuus vapauttaa välillä käsiä boksista helpottaa matkatekoa paljon. Yhdellä kädellä toimiva luukku taas vapauttaa toisen käden paimentamaan näätiä takaisin boksiin toisen sulkiessa luukkua.

Lysti oli kuitenkin sitä mieltä, että tällainen peruskäytössä testaaminen ei tämän boksin kohdalla mitenkään riitä. Niinpä ahkera tutkimusassistenttini otti asiakseen suorittaa omia tuotetestejään. Ensimmäisen Lystitestin, paskapyörityksen, boksi läpäisi kirkkaasti. Boksi meni hyvin osiin pesua varten käytetyillä paskapädeillä pyörityksen jälkeen, ja se oli helppo puhdistaa niin sisältä ja ulkoa. Valitettavasti toisen Lystitestin jälkeen jouduimme ottamaan yhteyttä maahantuojaan ja kysymään varaosien perään: seuraavassa Lystitestissä boksi kun lensi likkojen häkin päältä kyljelleen alas. Itse boksiosa kesti pudotuksen hyvin ilman mitään vaurioita, mutta tätä tälliä kovamuoviset sivukiinnikkeet eivät enää selvittäneet, vaan kaksi niistä murtui.

Tyttöjen taksi ja tukikohta aitausulkoilussa
Uusia muovisia sivukiinnikkeitä boksiin ei valitettavasti löytynyt, mutta meille lähetettiin uusi ehjä testikappale sekä pussillinen pultteja ja muttereita. Pulteille ja muttereille löytyikin jo valmiina täydelliset kolot boksin reunoista. Niiden myötä meillä olikin sitten käytössä kaksi Warrioria, ja boksi sai taas yhden lisäpisteen modattavuudestaan: Jos muovisten sivukiinnikkeiden pito oman lemmikin kohdalla yhtään epäilyttää, tästä saa tosiaan vahvistettu nippusiteillä tai pulteilla ja muttereilla vielä astetta järeämmän, mikä sopii kyllä hyvin boksin ilmeeseen.

Nyt neljän kuukauden käytön jälkeen boksi saakin lähes täydet pisteet kuuden meidän näädän osalta. Ainoastaan porukan pienimmäinen ja hankalimmin bokseissa viihtyvä frettineiti muistutti, miksi meillä on yksi painava pleksi-ovinen boksi: se intoutui tässä vähän repimään hampaillaan luukkua. Sen neiti kyllä tekee kaikkien verkko-ovisten kuljetuboksien kanssa. Muut viisi frettineitiä ovat taas olleet oikein tyytyväisiä siitä, että boksiin sopii korkeuden puolesta hyvin riippari, ja Miikkis siitä, että boksi on mukavan suojaisa pesäkolo niin kotona kuin reissun päällä.

Edessä Warrior mutterikiinnityksellä, takana muovikiinnikkeillä.

Warrior pähkinänkuoressa:

+ Oven lukitusmekanismi toimii yhdellä kädellä
+ Boksi on kokoisekseen kevyt
+ Päällä paikat kantohihnalle
+ Erottuvat kuosit
+ Boksia helppo vahvistaa esimerkiksi nippusiteillä tai pulteilla ja muttereilla   
+ Pienemmässä koossa luukku myös boksin päällä
+ Puhdistuu hyvin

- Boksissa ei ole pinoamista auttavia uria
- Sivukiinnikkeitä ei löydy varaosina
- Boksissa on verkko-ovi. jota osa freteistä voi intoutua repimään
- Boksista ei löydy hillittyjä perusvärejä ilman kuviota

Muttarikiinnitystä ja ovea lähempää kuvattuna.
Mikäli kaipailee tälläistä boksia itselleen joko maastokuvioisena tai pääkalloversiona, boksia pystyy tilaamaan esimerkiksi verkkokauppa.com:sta. Racinellin sivuilta löytyy myös lista yrityksen jälleenmyyjistä, joiden kautta boksia voi varmasti myös tiedustella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti