perjantai 17. kesäkuuta 2016

Millä tavalla eläimet meillä kotona näkyvät

Luin eilen hauskan päivityksen Supernova-blogista, jossa bloggaaja kertoo, miten hänen lemmikkinsä hänen kotonaan näkyvät. Postauksesta innostuneena päätin tehdä oman samasta aiheesta.

Eteistä/asunnon-ovi
Meille saavuttaessa ensin on vastassa rappukäytävä, joka toimii myös eteisenäni. Sielä saa heti jotain
vihjeitä kodin asujaimistosta, kun naulakossa roikkuu Miikkiksen valjaat ja fleksi, sekä tyttöjen hihnat. Naulakon päällä hattuhyllyllä on frettien kantokassi. Ulko-oveen on myös teipattu pelastuslaitoksen tarra, jossa kerrotaan asunnossa majailevan haisunäätä, kaksi frettiä ja x määrä kaloja.

Kun ulko-oven avaa, näkökenttään ilmestyy suoraan koko 350-litrainen kalakeitto ja sen takaa siintää Snurren ja Esterin prinsessalinna. Mikäli linnaa ei heti eläinjutuksi tunnista, sen kylkiä pitkin kulkevat frettiputket kertovat ehkä omaa kieltänsä, kun sen ottaa tarkempaan syyniin. Putkien tyvessä on myös likkojen upouusi pallomeri. Olo/makuuhuoneesta, jossa nämä molemmat ovat, löytyy myös tyttöjen mukana tullut raapimatynnyri ikkunan eteen asetettuna, yksi Miikkiksen unikopeista sängyn päädystä, sekä Esterin kalamaja parkkeerattuna linnan viereen. Melkein yhtä näkyvissä ovat myös akvaarion alle säilötyt tyttöjen lelukoppa, akvaarionhoitovälineet ja altaan ulkosuodatin. Leluista osa tosin seilaa kopan sijaan sen ympärystässä ja muissa nääppien
Näkymä ovelta
(lähinnä Snurren) sopivaksi katsomissa paikoissa. Mikäli Miikkiksen namipelit eivät ole levällään pitkin olohuonetta, pojan läsnäolo näkyy olohuoneessa vahvimmin sängyn päälle ripustetuissa pojan studiokuvissa, joita on käyty ottamassa Eläinten koululuvauksessa. Tytöistä niitä ei olla vielä samoihin kehyksiin saatu. Vessapaikkoja on olohuoneessa koitettu saada vähän vähemmän näkyviin, mutta sellaiset kyllä voi sieltä bongata niin nurkasta vessan oven vierestä kuin sohvan- ja sängyn alta.

Kylpyhuoneessa meillä on ehkä vähiten eläinjuttuja, mutta eläinhuoneen kylppäri se on yhtälailla: kylpyhuonehyllykön alta löytyy yksi hiekkalaatikko lisää, lasihyllyllä olevassa korupuussa roikkuu tyttöjen nimilaatat ja lämminvesivaraajan edessä on yksi Esterin pesistä. Esteri kun on mielellään seuroissa myös kylpyhuoneessa, ja ennen kuin se sai sinne oman petinsä, koitti se aina väsätä itselleen vartiopaikkaa kylpyhuoneen matoista tai pyykkiin menevistä vaatteista. Kavereista on kyllä edelleen hämmentävää, että tuo haluaisi välillä seurata myös heitä vessaan voidakseen vain istua vieressä ja
Esterin vessapeti
tuijottaa.

Olohuoneesta on kulku myös keittiöön, ja huoneiden välistä voi bongata nostosaranoiden merkitsemän portin paikan (itse pleksiportti nojailee nykyään vaatehuoneen seinään). Keittiössä isoin eläinaiheiseksi kuviotu esine on ruskealla liitutaulumaalilla maalattu pakastin, jota koristaa Mihailin siluetti. Sen edestä löytyy Snurren kiipeilypuu, kissanhiekkatynnyri ja nääppien vesikuppi. Vesikupin vierestä on myös kulku tyttöjen ruokintakaappiin, jonne pääsee kaapin kylkeen poratusta reiästä. Keittiön toisessa nurkassa on yksi tarvikekori, josta löytyy muunmuassa sanomalehtiä Mihailin vessapaikkaan sekä aktivointipelejä. Esillä ollessaan Mihailin ruokakuppi (ja ruuat) seilaavat jossain tällä välillä. Yhdeltä keittiön tasoista löytyy eilen hankittu metallinen Totally Ferret-raksupurkki. Toistaiseksi keittiössä näkyy myös aika hallitsevasti kaksi isoa Samla-laatikkoa, jotka toimivat Jussin luota evakossa olevien käärmeiden tilapäisasumuksina.Kahteen keittiön nurkista on asetettu vessalaatikot, ja niistä toinen löytyy pakastimen ja seinän välistä, ja toinen vaatehuoneen oven vierestä. Keittiön pöydän ja tuolien takana kulkee yksi frettiputki. 

Keittiön nurkkaa
Asunnon viimeinen huone on pieni vaatehuone, johon avautuu ovi keittiöstä. Tai avautuisi, ellei se olisi yleensä aina auki. Sieltä voi muiden vaatehuonetavaroiden ohella bongata lauman kuljetusboksit (joita on eri tilaisiin kertynyt neljä eri kokoista), frettien playpenit kasseineen sekä yhden pienen korihyllykön täynnä nääppien vilttejä, nukkupusseja, riippareita, boksimattoja yms. tekstiilejä.

Karvanvaihtoaikoina näiden lisäksi löytyy erisävyisiä pehmeitä karvalaatuja, sekä hyvin erottuvia karkeita valkoisia haisunäädänhäntäjouhia levitettynä taktisesti ympäri mattoja ja lattioita. Tavallista reipastahtisempien kaivuusessioiden jäljiltä lattioilta voi ajoittain löytyä myös puupohjaista kisssanhiekkaa vaihtelevilla etäisyyksillä hiekkalaatikoista.

Ennen frettien tuloa meillä oli hyvin paljon vähemmän eläintavaraa näkösällä pitkin asuntoa, mutta kun karvaisten kämppisten määrä on kivunnut kolmeen, mitä sitä peittelemään. Ja kun meillä koko lauma ei pääse päivittäin ulos, niin onhan se suotavaakin, että kotona on tarpeeksi leikittävää ja tutkittavaa, vaikkei asunto ole mahdottoman suuri.

6 kommenttia:

 1. ihana vessakyttääjä nääppä :D tosi kiva juttu, lisää vaan tämmöisiä arkijuttuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille pitäisi kyllä löytää ehdottomasti lisää aikaa :) Itsekin kun tykkään lukea muiden blogeista aina eniten siitä normiarjesta, se kun kertoo lemmikkielosta niin paljon enemmän, mitä jotkin tapahtumakuvaukset.

   Poista
 2. Teillä on kyllä ihana blogi, jään seurailemaan! Itsellä ollut vain jyrsijöistä hamstereita ja herpeistä käärmes ja akaattikotiloita, eli aika turvallisilla vesillä liikuttu, hauska päästä lukemaan enemmän näistä "harvinaisemmista" otuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsellä on ollut lemmikkejä kohta 25 vuotta, niin siihen on ehtinyt monenlaista vipeltäjää. Itsellä fretit ovat olleet haaveena jo vuosia, haisunäätä tuli alunperin kompromissina, kun eksä ei oikein lämmennyt ajatukselle koirasta tai fretistä, ja itsellä oli juuri todettu kani- ja kissa-allergiat. Mutta en ole kyllä katunut, että lajiin päädyttiin <3

   Poista
 3. Tämä on kiva - taidan napata itsellenikin aiheeksi !

  VastaaPoista