torstai 23. kesäkuuta 2016

Ennenjulkaisemattomia eläinkuvia

Trio MiuMau ja Herra Nilsson blogin Taru kyseli, miten muilla sujuu eläinten kuvaus. Minä olen ehkä välillä harmitellut blogini kuvien kännykkälaatua, mutta voin silti vakuuttaa, että vaikka välillä muulta tuntuisi, ne yleensä valikoituvat blogiin tiukan seulan kautta. Tästä todisteena julkaistakoon muutamia kuvia, jotka eivät ole aiemmin päätyneet blogiin, ja jotka kuvaavat ehkä paremmin tasoani kuvaajana. Jos se myös osaltaan selittäisi sen, että me emme löydy Instagramista.

Molemmat tytöt samassa kuvassa <3
...nukkuessaan Esteri on kyllä ihan kiva kuvattava. Sellainen rauhallinen, ja kännykkäkamerakin ehtii tarkentaa. Ja jos oikein haluaa hifistellä, nukkuvan fretin kanssa ei ole usein ongelma eikä mikään lisätä tai siirtää valoja. Tai siirtää nukkuvaa frettiä parempaan kohtaan.

6 kommenttia:

 1. Nää muistuttaa niin mun kännykän sisältöä - suurin osa kuvista on sellasia missä näkyy heilahtanut koiran korva tai koko kuva on kissan häntää. :D On mulla tuo järjestelmäkamerakin käytössä mutta sitä kun ei jaksa raahailla koko ajan mukana, ja muutenkin oon vähän liian laiska käyttämään sitä, vaikka ehkä pitäisi kun kuvat ovat aina heilahtaneita.. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin on välillä miettinyt myös kunnon kameran hankkimista, mutta kun olen muutenkin laiska kuvaaja, olen päätynyt tässä palveluiden käyttäjäksi. Mihail onkin ehtinyt käydä jo muutamia kertoja valokuvattavana ammattilaisella, ja pian pitäisi varata tytöillekin aikaa yksilökuviin. Laskin, että kuvaajakäynnit tulevat omalla kohdalla edullisemmiksi, mitä järjestelmäkamera + miljoonat kurssit, että oppisin käyttämään sitä edes välttävästi xD

   Poista
 2. Täällä ilmoittautuu myös yksi, jolle eläinten valokuvaus tuottaa välillä päänvaivaa. Gerbiilit kuvauksen kohteena ovat aika haastavia, koska ne ovat niin liikkuvaisia ja niinpä kuvista tuleekin usein liikahtaneita. Blogipostausta varten tarvitaankin siis monen monta kuvaa ja sitten tyyliin 10:stä kuvasta 1 päätyy lopulta blogiin asti :D. Itse pidän myös Instaa, joten sinnekin sitten tulee vielä omat kuvansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerbiilien kuvauksessa oman lisähauskuutensa tuo varmasti myös se, että usein välissä on vielä lisäksi lasi, joka voi heijastaa. Itselläkään ei ole omista gerbuista säilynyt mahdottoman montaa onnistunutta kuvaa, etenkin kun silloin elettiin aikaa ennen kännykkäkameroita ja ensimmäistä omaa digikameraa. Vanhemmat sitten aina kiitteli, kun kuvat tulivat kehityksestä :D

   Poista
 3. Justiinsa totahan se on, kunnon kamerallakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa, että markkinoille tulee kamera, johon saa onnistumistakuun myös lemmikkiotoksille... :P

   Poista