torstai 16. kesäkuuta 2016

Dieettiarkea

Ensin Esterin virallinen tarkistus
Miikkiksen laihis on otettu nyt oikein tosissaan ja sen myötä on päätetty tehdä jotain myös pojan
pahentuneelle nirsoilulle. Tälläviikolla kuppiin onkin eksynyt lähinnä jauhomatoja, kurkkuja ja kesäkurpitsaa. Näistä jauhomatoja poika rakastaa - kurkkua ja kesäkurpitsaa ei niinkään. Mutta näillä mennään kunnes kurkku ja kesäkurpitsakin uppoavat. Pelkkä lusikallinen jauhomatoja kun ei riitä pitämään poikaa pidemmän päälle kylläisenä. Sitten kun kurkku ja kesäkurpitsa saadaan menemään, otetaan työn alle selleri.

Ensimmäisenä päivänä kupista hävisivät vain ja ainoastaan jauhomadot ja loput oli viskottu pitkin keittiön lattiaa. Poika myös kävi lukuisia kertoja pyytämässä lisää (=parempaa) iltapalaa, ja protestoi tömistämällä ja viskomalla peppua, kun vaatimuksiin ei suostuttu. Eilen kupista saatiin häviämään jauhomatojen ohella ja kurkkujen keskustat. Eli eiköhän tämä tästä, vaikka onkin Mihailin mielestä ihan pepusta. Onneksi poika sentään rakastaa vitamiinitahnaa, niin sillä on saatu vähän lepytettyä, ja samalla paikattua toistaiseksi yksipuolista menua.

Sitten Snurrekin pääsee tutustumaan uuteen leluun.
Mutta kuten elämässä aina, kun toiset kärsivät, niin toiset hyötyvät. Etenkin näin dieetin alkuun kun koitan pakottaa Miikkiksen syömään myös ikäviä ruokia, minun on jotenkin varmistettava, että tytöt eivät jemmaile Mihailille namipaloja. Niinpä Snurre saa nyt vähän taukoa omistan inhokkiruuistaan, kuten kanankaloista, ja nauttia jauhelihapäivien ohella myös raksupäivistä. Minä jopa ensimmäistä kertaa tämän vuoden aikana mitä tytöt ovat minulla olleet vartavasten tilasin nappuloita. Ja nappulanäätä on onnessaan, kun saa inhan lihan sijaan oikeaa ruokaa. Kokonaan nappulalle se ei tosin vieläkään pääse, sillä olen edelleen sitä mieltä, että lihansyöjän olisi parempi syödä lihaa. Mutta onneksi Totally Ferret nyt ei ole pahimmasta päästä Snurren herkkuja.

Nappulanäädälle on kyllä tiedossa muutakin kivaa, kun olen löytänyt sille ja Esterille uusia virikkeitä netistä käytettynä. Tänään käytiin hakemassa pallomeri, putki ja hieno metallirasia nappuloille, ja tammerista kotiutuu viikonloppuna mustekala-pesä ja muita pesiä. Mutta kaipa kaikki pienet prinsessat ansaitsevat olla vähän hemmoteltuja.

Kun keksisi vielä miten tuota draamakuningasta piristäisi muuten kuin ruualla. 

2 kommenttia: