sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pirkanmaan Pesu etsii sijaiskoteja kissoille

Se on kesä nyt, ja niin paljon kuin kesästä pidänkin, etenkin löytöeläintahoja se työllistää ikävästi. Ilmojen lämmettyä villiintyneet kissapopulaatiot lähtevät lisääntymään ja moni leikkaamaton lemmikkikissakin saa lähtöpassit ei-toivotun tiineyden myötä. Mikäli siis kodissasi ja sydämessäsi on kissanmentävä aukko, nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä Pesuun, tai omalla paikkakunnallasi toimivaan eläinsuojaan. Jo tilapäinen kotihoitopaikka auttaa paljon, jos oma elämäntilanne ei mahdollista nyt sitoutumista seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Meillä Jussin kanssa nykyinen kahden yksiön malli ei sijaiskotitoimintaa vielä suosi, mutta ehkä vielä joku päivä meillekin vielä ainakin väliaikaiskisu tulee. Ja todennäköisesti pysyvämpikin, mikäli oma allergiataipumukseni ei muodostu esteeksi.

Pirkanmaan Pesu kertoo tilanteestaan sivuillaan  (kopioitu suoraan pesun sivuilta facebookista) :

Jo joutui armas aika... ja kissa jos toinenkin. 

Maalaiskissalaumat työllistävät väkeä ympäri Suomen eniten juurikin kesällä ja syksyllä. Tänäkin vuonna avuntarvitsijoita Pirkanmaalla on kymmenittäin useammassa laumassa. Yhdessä laumassa on usein vähintään 20 kissaa, usein kuitenkin 30–50. Jos kissalaumaa ei uudelleensijoiteta ja jäljellejääviä leikkauteta, lauma tuplaa kokonsa seuraavaan vuoteen mennessä. Kissa kun lisääntyy jopa kolmesta neljään kertaan vuodessa olosuhteiden ollessa otolliset.PESU ry pyrkii auttamaan mahdollisimman monta näistä epäonnekkaista, ettei niistä tulisi syksyllä kesäkissoja. Tänä vuonna kissoja on tullut jo lähes sata, ja tahti kiihtyy mitä pidemmälle vuotta mennään. Meillä kuitenkin on rajalliset resurssit: emme voi auttaa kuin niitä, joille meillä on tilapäiskotipaikka. Kaikki PESU:n kodittomat eläimet majoittuvat vapaaehtoisten luona yhdistysten tilapäiskodeissa. Tilapäiskotipaikoista on siis jatkuva pula.


Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen tilapaiskodit@pesu.org. Jokainen tilapäiskodiksi haluava haastatellaan ja perehdytetään toimintaan mukaan.


PS. Maalaiskissojen auttaminen syö myös rahaa! Sitä kuluu eläinlääkärikustannuksiin, ruokaan, hiekkoihin ja loukutuspaikoille ajettuihin kilometreihin. Lue lisää kampanjasta ja lahjoita maalaiskissoille: http://pesu.org/index.php/ajankohtaista9/maalaiskissojen-auttaminen
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti