lauantai 25. kesäkuuta 2016

Joka lemmikkikodin kaappiensiivoushaaste

Kotiapteekkipostausta tehdessä havahduin siihen, kuinka meille on taas kertynyt käyttökelpoista lemmikkitavaraa, joka ei kuitenkaan ole käytössä. Nameja, jotka eivät maistuneetkaan omille, tai joita on vain liikaa. Arpajaispalkintoina ja palkintokasseissa tulleita tuotteita, jotka eivät ole tulleet itsellä käyttöön. Leluja, jotka ovat onnistuneet kiinnittämään kaupassa huomioni, mutta joihin omat nääpät eivät kiinnitä mitään huomiota. Pakatessa niitä kaapista kassiin aloin ajatella, että en ole varmasti ainoa lemmikinomistaja, jolle kaikkea vain kertyy. Lemmikeille kun tulee monesti hankittua uusia virikkeitä, vaikkei minkään suhteen ole takeita, että oma lemmikki ottaisi sen omakseen vaikka se olisi omistajasta kuinka kiva.


Niinpä näin juhannuksen kunniaksi ajattelin haastaa kaikki lemmikinomistajat käymään läpi kaappinsa, ja lahjoittamaan itselleen tarpeettomat käyttökelpoiset eläintenruuat ja tavarat paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle. Siinä missä lemmikkieloa elelevillä otuksilla kaikkea on monesti yllin kyllin, monen kodittoman kohdalla kaikki mitä ne ennen omaa kotia saavat on kiinni lahjoittajista.

Mikäli tartut haasteeseen, muista että lahjoitettavien tavaroiden tulee olla käyttökelpoisia. Eläinsuojissa tila on usein kortilla, joten ei täytetä niitä rikkinäisillä tai korjausta vaativilla tavaroilla, jotka vaatisivat hoitolan työntekijöiltä lisäresursseja päästääkseen käyttöön: tarkoitus on auttaa, ei lisätä työmäärää. Tarkista myös ruokien päiväykset: lähellä oleva viimeinen käyttöpäivä ei varmasti haittaa, kun hoitoloilla on syöjiä selvästi keskivertokotia enemmän, mutta vuosia sitten vanhentuneille ruuille löytyy varmasti parempiakin loppusijoituspaikkoja.  

Eläintarvikkeiden ohella monella hoitolalla on käyttöä myös vanhoille pyyhkeille, lakanoille, fleeceille ja muille helposti pestäville eläinten alustoiksi sopiville tekstiileille. Osa eläinsuojeluyhdistyksistä pitää myös kirpputoripöytää ja ottaa lahjoituksena vastaan sielä myytäviksi sopivia tavaroita. Näiden tarve selviää parhaiten kysymällä itseä lähellä olevalta hoitolalta. 

Autetaan yhdessä ja laitetaan hyvä kiertämään!

 

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea! :) Kaikki vaan siivoomaan kaappeja ja laatikoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotasti joku tarttuu haasteeseen, niin saadaan hyvä kiertämään muuallakin kuin Turussa (ja täälläkin laajemmin) :)

      Poista