Kantarellin minien kolmas viikko

sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Tällä viikolla luovuin Kantarellin minien päivittäisistä yhteiskuvista. Päällimmäisiä syitä oli kaksi: tässä kohtaa päivittäinen kehitys ei välittyisi enää yhtä hyvin still-ryhmäkuvissa, sillä ulkonäkö ei päivätasolla muutu enää yhtä radikaalisti, vaan isoimmat muutokset tapahtuvat koossa ja motoristen taitojen kehittymisessä. Ja toiseksi: ne motoriset taidot alkavat olla jo sillä tasolla, ettei tyyppejä saa pian pysymään enää edes samassa häkin pohjassa, samasta rivistä/kasasta/muusta muodostelmasta puhumattakaan. 

 

Maanantaina vielä koitettiin pysyä päivittäisissä ryhmäkuvissa

Tällä viikolla minit alkoivat syömään kiinteää ruokaa emon maidon rinnalla. Parina viime päivänä on otettu myös isoja harppauksia kiipeilyharjoituksissa, ja eilen ensimmäiset mineistä saavuttivat jo matalan poikashäkin katon. Ylöspäin kiipeämisen lisäksi myös laskeutuminen alkaa olla jo yllättävän hallittua, ja häntää käytetään hyvin apuna kiipeilyssä. Tänään onkin sitten tarkoitus lisätä häkkiin riippareita ja muita virikkeitä minien tutkittavaksi, kun ei tarvitse enää samalla tavalla pelätä niiden tippumista, jos raahautuisivat vahingossa liian ylös esimerkiksi tissibaarilla roikkuessaan. 

Tiistaina luovutettiin
 

Mineistä on tullut tällä viikolla myös selvästi aiempaa uteliaampia ja ulospäin suuntautuneempia, ja ne ovat alkaneet tutkimaan ympäristöään. Sormenpäitä maistellaan kevyesti, kun opetellaan mitkä nakit ovat syötäviä ja mitkä eivät. Kättä pitkin kiivetään ja saatetaan livahtaa hihaan. Kun sormea juoksuttaa kuivikkeen pintaa pitkin, minit lähtevät seuraamaan sormea. Aktiivisuusajat ovat kuitenkin vielä lyhyitä, ja hetken touhuilun jälkeen kaikki vetäytyvät kasassa nukkumaan. Kasvu vaatii paljon myös unta.  

Russian blue sisarukset tiistaina

Dumbohörötti tyttö tiistaina

Otsatäplällinen musta poika tiistaina

Vauhdin hurmaa torstaina

Yhteiskuva yritys torstailta. Lopulta laitoin Saijalle kuvan sijaan videon.

Russian blue tyty näyttää torstaina mallia, miten syödään pilttiä pellavarouheella

Lauantaina alettiin jo kyseenalaistaa loppuuko maailma tosiaan vauvalan reunoihin

Kädellekin kavuttiin jo itse

Kuten myös kopin päälle

Tässä mustat pojat roikkuvat jo katon rajassa ja maistelevat Nutriplussaa kuin isommatkin rottamukset <3

2 kommenttia:

  1. Voi jestas, että ovat söpöjä! <3

    Kuinka kauan nämä teillä vielä ovat? En tiedä rotankasvatuksesta mitään. Nopeasti ainakin kasvavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesyrottien minimiluovutusikä on viisi viikkoa. Näiden kääpiöiden kohdalla kasvattaja haluaa yleensä tarkkailla minien kehitystä vähän kauemmin ennen luovutusta, kun näillä ei ole vielä esimerkiksi yhtä vakiintunut, minkäpainoinen luovutusikäisen poikasen pitäisi olla. Alustavasti on puhuttu, että ainakin tytöt olisivat meillä huhtikuun alussa olevaan näyttelyyn asti, mutta voi olla, että pojat lähtevät jo vähän sitä ennen kasvattajan luokse. Mutta sitä katsotaan sitten lähempänä sen mukaan miten muksut kasvavat ja kehittyvät.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI