Enemmän elämää eksolaan

tiistai 5. maaliskuuta 2024

Kahden aikuisen taloudessa elämä on välillä aika hiljaista ja rauhallista. Etenkin kun meilläkin on kotona useita eri tiloja, joihin arkielämä jakautuu. Välillä ehkä vähän liiankin hiljaista ja rauhallista, minkä huomasi taas Kantarellin ja Torviksen käydessä miehelässä. Kantarelli on ollut poikasesta asti vähän säpsyilijä, mikä ei vieraassa ympäristössä ainakaan helpottanut. Kotona meillä on taas mennyt ihan ok, mutta meillä harvemmin on mitään kauhean äkillisiä tai yllättäviä liikkeitä, ääniä tai mitään muutakaan rottien huoneessa. Kissoista ja freteistä johtuen rottien siirtäminen olohuoneeseen tai ruokailutilaan, missä olisi enemmän liikettä ja ohimennen tapahtuvaa touhuilua ei ole vaihtoehto.

Eksolan uusi työpiste

Kun Jussi sitten alkoi miettiä siirtyvänsä tekemään yhden päivän viikossa etätöitä, yhdeksi mietittäväksi asiaksi muodostui olisiko meillä siihen sopivaa tilaa. Aino kun ei voi sietää Jussin etätöitä, ja terrorisoi vastaanotot taatusti, jos pääsee lähellekään. Aino kun ei todellakaan istu hiljaa vieressä, jos puhelin tai tietokone vie liikaa Jussin huomiota. Toisen haasteen muodostaisivat minun epäsäännölliset työaikani, koska potilasturvallisuussyistä minä en toki voisi olla samassa tilassa Jussin tehdessä vastaanottoja. Jussin oma tietokone on keskellä alakertaa, joten etätyöskentely sillä blokkaisi minulta koko alakerran Jussin työskennellessä. Ensimmäiseksi Jussi mietti työskentelyyn luonnollisesti vierashuonetta, mutta koska sinne tarvitaan säännöllisesti petipaikat neljälle, sinne ei mahtuisi työpöytää.

Pyörittelin asiaa hetken päässäni, ja keksin miten nämä kaksi ongelmaa saisi ratkaistua osittain kerralla: jos työpisteen raivaisi eksolaan, sinne tulisi heti työpäivän verran enemmän elämää ja liikennettä. Tämä toki tietää, että työpisteen vuokra on maksettava pähkinöinä, ja kaikkien poikasten on kirjoitettava salassapitosopimus ennen lähtöään uusiin koteihin, etteivät ne vuoda mitään salassa pidettävää tietoa. Mutta uskon että nämä haasteet ovat selätettävissä. Tänään sain siirrettyä huoneeseen jo pöydän ja tuolinkin. Enää puuttuu sellaiset pikkujutut kuin tietokone ja palvelusopimus, mutta eiköhän se tästä. Saijakin oli heti suunnitelman kuultuaan sitä mieltä, että Jussin olisi hyvä aloittaa työt kotona suunnilleen asap. 

Mutta on tämä tavallaan vähän ironista. Silloin kun asuin opiskelijana pienemmissä asunnoissa, vietin paljon aikaa haaveillen siitä, että saisin eläimille omia huoneita, jotka olisi mahdollista sisustaa täysin niiden ehdoilla. Siitä lähtien kun olen saanut eläimille omia huoneita, sitä on käyttänyt aikaansa puolestaan siihen, että ratkoo ongelmia, joita ei ollut silloin, kun kaikki häkit ja terraariot olivat samassa tilassa missä teki kaiken muunkin.

4 kommenttia:

  1. Teillähän on hyvät toimistoeläimet!! Myyntimiehillä ja IT-tyypeillä on usein se kotitoimistokissa nukkumassa kamerassa, mutta Ainon arvolle moinen ei sopisi ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino ei oikein suostu uskomaan, että se, että hän antaisi Jussin hoitaa etänä tehtävät hommat kotoa käsin oikeasti lisäisi Ainon isiaikaa, eikä vähentäisi sitä. Koska silloin kun Jussi on kotona, Jussin kuuluisi keskittyä Ainoon. Ainosta se on ainoa mikä merkitsee. Aino ei jaa Jussia minkään tyhmän puhelimen ja tietokoneen puhuvien päiden kanssa.

      Poista
  2. Salassapitosopimukset on hyvä harkita tarkkaan. Ja varuilta pyytää esim Maunolta, jos hän sattuu olemaan avustajana etätöissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maunolle voi tulla pienenä shokkina se, että tää työpiste on nyt tehty huoneeseen, johon Maunolla ei ole pääsyä edes valvottuna, sillä eksola on meidän tiukimmin kissoilta ja freteiltä kiellettyä aluetta.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI