Kantarellin minien neljäs viikko

sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Vaikka Kantarellin minit käyvät vielä maitobaarilla ja hakevat turvaa myös emostaan, alkavat ne jo muuten olla käytökseltään kovin isoja rottia. Uudet ruuat kiinnostavat kovasti ja siemensekoituksesta valikoidaan ensimmäisiksi kurpitsan- ja auringonkukansiemenet. Juomapullosta osataan jo juoda, ja pullolla saattaa roikkua jopa kolme miniä yhtä aikaa. Kiipeilystä on tullut koko ajan sujuvampaa ja hypyistä hallitumpia, samoin kuin itsensä perusteellisesti pesemisestä. 

Kaikki minien kuvat ovat tältä päivältä

Kuvaaminen on jäänyt koko ajan vähemmälle poikasten kasvaessa, koska myös poikasten vauhti on kasvanut. Eli poikasten kanssa touhutessa saa vahtia koko ajan enemmän, missä kukakin on menossa, ja nostella minejä alas sohvan selkänojalta. Siinä ei tahdo enää riittää kädet kuvaamiselle, ja kuvien onnistumisen laitakin on vähän niin ja näin. Ensiviikon sunnuntaina Saija tulee sitten ottamaan mineistä niiden viralliset studiokuvat kuvausteltan ja kameran kanssa. Alustavasti myös sovittiin, että pojat lähtevät sitten samalla kertaa Saijan luokse, jossa ne saavat asua vielä hetken nelistään ennen jatkamistaan omiin koteihinsa. Pojilla alkaa olla jo sen verran komiat pallit, ja rotat voivat tulla sukukypsiksi hyvin varhaisessa vaiheessa, joten urokset pitää silloin joka tapauksessa erottaa emostaan ja siskoistaan. Tytöt jäävät vielä joksikin aikaa emonsa hoiteisiin.




Tänään asennettiin rottalaan myös ilmankostutin, sillä eksolan ilmankosteus on pudonnut talven myötä todella alas, ja aikuisten laumassa on alkanut olla pientä aivastelua, jonka Saija arveli saattavan johtua liian kuivasta huoneilmasta. Alkuun koitettiin hilata ilman kosteutta vähän ylös lisäämällä huoneeseen laakeita vesiastioita ja terraariokäyttöön suunniteltu pieni ilmankostutin, mutta ne eivät tehneet monenkaan prosentin muutosta lähtötilanteeseen. Seuraavaksi koitimme etsiä Ekotorilta käytettyä Ufoxia, joka olisi ollut oma ykkösvalintani ilmankostuttumiseksi. Vaikka Ufoxeja on näkynyt Ekotorilla yllättävän usein, nyt niitä ei tietenkään ollut tarjolla yhtään. Uuteen Ufoxiin budjekti ei valitettavasti taipunut, sillä se olisi edellyttänyt uuden osamaksun ottamista, mitä pyritään nyt välttämään ellei kyseessä ole välttämätön eläinlääkärireissu. Haimme sitten Julasta tuommoisen 29 euron halpismallin, ja nyt toivotaan kovasti, että sen tehot riittävät nostamaan ilmankosteuden huoneessa toivotulle tasolle. Eksola ei onneksi ole huoneena sieltä isoimmasta päästä. Lähtötaso ilmankosteudessa oli 21% ja ensiaputoimilla se saatiin nostettua hetkellisesti 24%:ään. Tavoite olisi jotain 40-50% välillä.



Eksolan uusi ilmankostutin

3 kommenttia:

  1. Ei kai kukaan enää bakteeripesäufoxeja käytä? Nämä hajottavat ovat paljon parempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olisin ottanut mieluummin lämpöön kuin ultraääneen perustuvan siksi, että tilassa on kuitenkin eläimiä, jotka viestivät keskenään myös ultraäänillä. Niin vaikka tuo ultraääni-ilmankostutin on omaan korvaan äänetön, en tiedä onko sitä mitenkään tutkittu, aistivatko nuo tyypit jotka pystyvät kuulemaan ultraääniä sen jotenkin häiritsevänä/meluisana.

      Poista
  2. Voi mitä sulokuonolaisia siellä on!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI