My Day 4.3.2024

maanantai 4. maaliskuuta 2024

Blogiin on kaipailtu enemmän ihan arkisia kuulumisia, joten ajattelin pitkästä aikaa toteuttaa My Dayn. Tälle päivälle ei ollut sovittuna töitä, joten päivä oli varattu kotona puuhasteluun.

9.00 -10.30 heräsin ja laitoin freteille aamupalaa. Söin itse aamupalaa. Jussi oli jo aiemmin ruokkinut kissat ja antanut Löllön ja Rutun aamulääkkeet. Eilen illalla oli laiskottanut ja frettien hutikakat olivat jääneet siivoamatta eteisen nurkasta, joten otin ne nyt. Katsoin keittöstä nahistumassa olevat hevit ja kävin jakamassa ne torakoille. Kuuntelin touhutessa Spotifystä uusinta Koira Haudattuna -podcastin jaksoa. Kävin viemässä roskapussit ja vastailin Marketplace-ilmoituksiini tulleisiin kyselyihin.  

Freteille tuli aamupalaksi possun sydäntä. Tästä jaettiin vähän myös kissoille ja Mustille

Hutikakkojen kadotussetti

Hieman nahistuneita hevejä matkalla ruokahyönteisille

10.30-11.00 Kanilan pieni puhdistus (vessalaatikon kuivikkeiden vaihto, olkien lisäys + lakaisu) ja kanien ruokinta. Taustalle vaihtui Raharesepti -podcast.

Ennen

Jälkeen

11.00-12.30 Laitoin kodinhoitohuoneen valmiiksi hoitofreteille. Nappasin oman lauman mukaan kasvihuoneelle "siivousavuksi". Tein kaupat tekstiilipesurista, sillä totesin että sen käyttöön ottamiseen ja pesuun käytön jälkeen menee sen verran paljon aikaa, ettei sitä tule käytännössä kovin usein käytettyä. Ja kun taloudessa on tällä hetkellä myös kaksi imuria ja höyrypesuri, suulakkeet ja lisävarusteet alkoivat viedä turhan paljon tilaa ja sekoittua keskenään, etenkin kun arjessa käytän siivoamiseen eniten teräväkuivainta, eli sitä jonka käyttöön ottaminen vaatii kaikkein vähiten steppejä. Otin lauman sisälle Mymskin onnistuttua dippaamaan itsensä siivoussankoon, että pääsin huuhtomaan ja kuivaamaan minin. Avasin lauman aitauksen niin että ne saivat taas valtaosan yläkerrasta käyttöönsä.

Hoitofrettien kämppä valmisteltu

Avustajatiimi käyty herättelemässä

Kasvihuoneen haltuunotto aloitettu

Roskiksen tarkistukseen oli jonoa

Samoin siivoustarvikkeille

Mymski inventoi muoviruukkuja, joista lähti eilen ilmoitus roskalavaryhmään. Näiden assistenttien myötä itse kun tulee hankittua yleensä valmiit taimet kasvihuoneelle sisällä tapahtuvan esikasvatuksen sijaan.

12.30-14.30 Huomasin unohtaneeni taas lounaan kokonaan, joten nappasin pari leipää odotellessa hoitofrettien saapumista. Mellu kävi tuomassa Käpyn ja Nekun hoitoon. Kun olimme saaneet hoitofretit kamppeineen asettumaan kodinhoitohuoneeseen, hyödynsin heti sen että meillä oli ihminen käymässä, ja siirryimme eksolan puolelle sosiaalistamaan kääpiörottamuksuja. Kävimme myös pikaisesti katsomassa läpi bunkkerin asujaimistoa, ja huomasin että yksi Mustille aamulla viedyistä sydämenkappaleista oli jäänyt ehkä astetta turhan isoksi ja poika ei meinannut saada sitä nieltyä. Joten nappasin sen pojan suusta ja saksin kahtia. Mauno oli taas mukana esittelemässä bunkkeria.

Käpy <3

Nekku <3

Kantarellin minit

Kiipeämiseen on tullut koko ajan enemmän vauhtia ja nyt pohjalaatikosta pompitaan jo lattialle asti jos silmä hellittää sekunniksikin

Musti ja haastava lihankappale

14.30-15.30 Lounaan sulattaminen pakastimesta, jonne teen yleensä varastoon valmiita lounasbokseja itselleni ja Jussille. Vk 13 työvuorojen ihmettelyä.

15.30-16.00 Frettien pissanurkan siivous ja isoimpien sotkujen siistimistä frettien aitauksessa. Nappasin samalla myös kissanvessat, vaikka periaatteessa se homma on korvamerkitty Jussille. Frettien ja kissojen, jotka ovat meillä ne eniten päivittäistä hoitoa vaativat, kanssa "yleissopimus" kun on että Jussi vastaa kissoista ja minä freteistä. Käytännössä toki niinä päivinä kun minä olen kotona, otan isompaa vastuuta koko laumasta. Tarjottu kissoille vähän napuja aktivointipeleihin.

Löllö lempitarkkailupaikallaan makkarin viereisessä kiipeilypuussa

Olkkarin kissanvessat, jotka on jemmattu sermin taakse

16.00-18.00 Linnoittauduin sohvannurkkaan kera hääkirjan. Olen hankkinut niitä nyt pinon inspiraatioksi, ideoiden lähteeksi ja omaksi viihteeksi. Ruttu oli jaloissa omassa hikimajassaan ja Mauno sohvan toisessa päässä. Tarkistin samalla, joko esteiden tutkinta häitä varten on mahdollista tehdä.

Näistä nyt luvussa "Siksi tahdot"

Ruttu hikimajassaan

18.00-19.30 Jussi ilmoitti olevansa kotimatkalla, joten valmistin päivällisen tälle päivälle ja huomiselle. Kääpiörotat saivat samalla omat tuoreruoka-annoksensa. Syötiin ja katsottiin jakson verran telkkaria. Sovittiin seuraavasta hoitofretistä tälle kuukaudelle. Tilattiin avioliiton esteiden tutkinta.

Tänään kääpiörottien lautasilla lihapilttiä, paprikaa ja kirsikkatomaatteja.


 19.30-22.00 Puuhailua matelijabunkkerissa. Jussi otti käärmeille ruokia sulamaan ja ruokki liskoja. Minä siivosin jauhomatoviljelmät, ruokin kasvinsyöjät ja kalat sekä päivitin puuttuvat/ei-ajantasaiset nimilaput terraarioihin. Hoito-ohje- ja yhteystietokansio tuli päivitettyä jo viime viikolla muuten ajantasalle, mutta Jussin pitäisi tehdä sinne vielä sivu merivesiakvaariosta. 

Donatella & Rypsi iltasalaateilla

Emilia oli kerrankin hyvin näkösällä

Jauhomatofarmit siivottuina

22.00-23.30 Päivitetty oma kalenteri ja budjektikirja. Pelattu vähän Tetristä kuunnellen podcastia. Viety mahlapussikiitäjille iltapala ja sammutettu valot eksolasta. Kerätty omat fretit aitaukseensa ja tarjoiltu heidän iltapala. Viety hoitonäädille iltapala ja sammutettu valot kodinhoitohuoneesta. Otettu sulamaan seuraavan päivän ruuat.

Seuraavaksi aion vielä tyhjentää ja täyttää astianpesukoneen, käydä tarkistamassa ovatko mahlapussikiitäjät lähteneet liikkeelle ja vetäytyä sitten petiin lueskelemaan/kuuntelemaan podcastia. 

Jussi aloittaa kohta käärmeiden ruokinnat, jonka jälkeen kissat saavat iltapalat ja iltalääkkeet.

3 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea! Voi kun vielä saisi Maunon päivästä My Dayn niin olisi kyllä ilo taattu pitkäksi aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin ottaa Maunon My Day joku päivä työn alle. Siihen minun pitää kyllä nakittaa Jussi mukaan kanssakirjoittajaksi :)

      Poista
  2. Juu kannatan, Maunon My Day! Olen itsekin podcastein kova käyttäjä ollut viimeiset 5 vuotta. Genre on tosin true crime ja amerikan ihmeitä suurin osa, Suomen true crime tulee liian lähelle, eikä ole kiva kuunnella...

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI