keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Luukku 18

Eiliset väitteet olivat:

Fretit voivat nukkua niin sikeästi, että ne eivät välttämättä herää edes pieneen ravisteluun, tai siihen että ne nostaa ilmaan. Joskus fretti voi olla niin syvässä unessa, että sen herättelyyn voi mennä minuuttejakin. Tätä syvää ja sikeää unta kutsutaan deadsleepiksi.

Deadsleep on sitä, kun fretti nukkuu täysin rentona mitä ihmeellisimmissä asennoissa, kuten pää alaspäin roikkuen. Fretti kuitenkin säpsähtää hyvin äkkiä hereille tästäkin unimoodista, mikäli ympärillä tapahtuu jotakin tai sitä koskettaa.  

Meillä pari freteistä on muutaman kerran säikäyttänyt nukkumalla niin sikeästi, että ainoa mistä pystyi päättelemään niiden olevan yhä elossa oli etsiä eläimeltä pulssi. Joskus etenkin junnut ovat kunnostautuneet tässä myös eläintapahtumissa, ja saaneet osan kävijöistä epäilemään että eläimet on vähintään huumattu, jos ne ovat ylipäätään hengissä. Monen kun on vaikea uskoa, että mikään eläin voisi nukkua ihmisvilinässä, tai ylipäätään missään, niin sikeästi.Jussi ilahtuu aina yhtä paljon löytäessään eläinten tonttulakit joulukoristeiden seasta. Ainosta lakittamisen olisi kyllä voinut aivan hyvin hoitaa photoshoppaamalla, kuten Pikkukissa & Piipittäjän joulunäytelmässä, jossa Ainolla on tonttukissan rooli. Mutta tonttumaisuuksissa tosiasioihin ja tarujuttuihin: kumpi on totta ja kumpi tarua?

Kissojen ja näätien joululahjat ovat jo kauniisti paketoituina kuusen alla odottamassa aattoa.

Meidän lauma jännittää muiden mukana, onnistuuko joulupukkissa Maximus pelastamaan pienten kissojen joululahjat, sillä lauman joulupaketteja ei ole vielä nähty.


2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti teidän lauma jännittää mitä joulunäytelmässä tapahtuu!
    Me ainaskin odotetaan joka päivä tietoa missä mennään vaikka ollaankin ite mukana myös näytelmässä.

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että kyllä joulupukkissa Maximus teille tuo lahjat, kunhan ne löytyy - Max

    VastaaPoista