lauantai 21. joulukuuta 2019

Eläinten koulukuvaus

Eläinten koulukuvaus piti välillä vähän taukoa, ja sen myötä meidän jääkaappimagneetit alkoivat olla pahasti ajastaan jäljessä lauman osalta. Niinpä kun Jenni laittoi viestiä, että Eläinten koulukuvaus on suuntaamassa Kaarinan Mustiin & Mirriin 5.11., merkitsin päivän kalenteriin välittömästi. Vaikka sitä oikein mielellään kiikuttaisi aina mukaan koko lauman, tälläkertaa etusijalle asetettiin ne tyypit, joista meillä ei ole vielä jääkaappimagneetteja. Lisäksi Jussi halusi sisaruskuvan Vapusta ja Huiskusta. Koko lauman yhteiskuvaa Jenni kun ei ole muutenkaan enää luvannut yrittää nyt kun karvakavareita on jo yksitoista. Viimeksi koko lauma kuvattiin yhdessä silloin kun meillä oli vain Miikkis ja viisi frettiä. Silloinkin se oli jo aavistuksen haastavaa. Fretit kun eivät ole kauhean kiinnostuneita poseeraamaan söpösti rivissä.

Tälläkertaa kuvausaitaus sijaitsi liikkeen edessä
Justiina on pieni tahna-addikti
Tilasimme jääkaappimagneettien lisäksi muutaman digikuvan ja paperikuvia. Alle viikko kuvauksen jälkeen alkoi kuitenkin postin lakko, joten jo siinä kohtaa tiesi, että kuvien saamisessa tulee todennäköisesti kestämään. Yllätys oli kuitenkin positiivinen, sillä kaikesta huolimatta kuvat ehtivät perille jouluksi. Tälläkertaa taustaväriksi valittiin pinkki. Sitä emme olleet kokeilleet vielä kertaakaan aiemmin. Sen myötä saa olohuoneenkin kuvatauluunkin lisää väriä.

Maunolle nämä kuvaukset olivat kyllä aika kova paikka. Aino nimittäin kuvattiin ensin, ja Mauno huomasi jo silloin että Jennillä oli mukanaan huiskuleluja. Sellaisia huiskuleluja mitä Mauno ei ollut koskaan ennen nähnyt. Pojan oli todella vaikeaa koittaa malttaa vuoroaan, ja sitä lelua piti koittaa vähän myös oven pinnojen välistä kalastella, kun sillä koitettiin kiinnittää Ainon huomiota. Mauno olikin aika onnessaan sitten kun oli lopulta hänen vuoro, ja hän pääsi pyydystämään lelua ihan itse ilman tylsiä boksin kaltereita. Mauno kun on vähän sellainen pelimies.


Freteistä Justiina oli vähän yllättäen se haastavin kuvattava. Meidän turbomummuska kun ei olisi millään joutanut pysymään paikoillaan. Hyvähän se on nuorison taivastella, kun koko elämä on vielä edessä, mutta mummoiässä on parempi mennä eikä meinata. Harmi vain ettei Justiinan talviturkki ollut vielä marraskuun alussa kunnolla vaihtunut, mutta yhtä suloinen tapaus se on yhtäkaikki.

Kaikista kuvista omiksi lemppareiksi muodostui kuva Maunosta lelun kanssa, ja Vapun ja Huiskun sisaruskuva. Etenkin kun tuossa Maunon kuvassa poika kun on niin oma itsensä. 

Tilatut magneetit ja paperikuvat
Jääkaapinovi on taas ajantasalla <3

4 kommenttia:

 1. Nuo on aivan ihania! Haaveeni on ollut jo vuosia, että saisin joskus kissoista vastaavat potretit otatettua, mutta ei ole tullut mahdollisuutta vastaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on <3 Me olemme käyneet Jennillä Eläinten koulukuvauksessa kuvattavana useammankin kerran. Jenni kiertää pitämässä kuvauksia eri eläinkaupoissa ja eläintapahtumissa. Me olemme yleensä odottaneet kun Turun lähelle on tullut joku, ja pari kertaa olemme kuvauttaneet laumaa myös lemmikkimessuilla.

   Ensivuoden kuvauksia Jennillä ei taida olla vielä missään esillä. Jennin lisäksi olemme käyneet parilla muullakin lemmikkikuvaajalla, kun on sattunut kuvaukset sopivasti kohdalle. Jenni on kyllä silti minun lempikuvaajani. Mutta jos muotokuva omista kiinnostaa, kannattaa kysellä vaikka omasta lähieläinkaupasta, kiinnostaisiko heitä järjestää kuvaus.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja tosi kaunis tuo pinkki tausta, sopii hyvin! Hyvää joulua teidän porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pinkki osoittautui kyllä todella toimivaksi. Hyvää joulua myös teille!

   Poista