perjantai 13. joulukuuta 2019

Luukku 13

Eiliset väitteet olivat:

Mauno on oppinut varsin omatoimiseksi tyypiksi, mitä tulee näätien ruokiin, ja se käy mielellään pöllimässä itselleen raakaherkkuja näätien kupista jopa näätähuoneen portin ollessa kiinni.

Mauno on yllättävän varovainen hyppijä, eikä sitä juurikaan bongaa tasoilta tai portin takana. Sen sijaan se yleensä istuu yleensä lattialla, ja ihmettelee Ainon menemisiä. 

Näistä jälkimmäinen olisi pitänyt paikkansa vielä kuukausi sitten, mutta sitten alkoivat oikein kissamaiset bileet, kun Maunollekin lopulta valkeni että silläkin on pepussa jouset. Nykyään se ei sitten enää juurikaan hidastele, vaan ottaa kaiken irti siitä, että nyt sekin pääsee paikkoihin.


Meidän kaikenkirjavasta laumasta on välillä vähän hankala pitää lukua, mutta joku sen ehkä jo huomasikin, että karvatontuista Mitellaa ei olla nähty ennen tätä päivää kertaakaan! Mutta vaikka tonttujutut ovat äärimmäisen tärkeitä, terveys on vielä tärkeämpää, ja Mitella ehti mukaan vasta toiselle kuvauskierrokselle.

Mutta kumpi on totta ja kumpi tarua?

Mitella on erittäin perso huomiolle, ja yksi meidän kovimpia pussailijoita. Mitella on yksi niistä freteistä, jotka viihtyvät sylissä paijattavana välillä pitkiäkin aikoja kerrallaan.

Mitella on edelleen hyvin epävarma, ja reagoi erittäin herkästi muutoksiin välillä myös näykkimällä. Muutokseksi voi riittää Jussin tavallista pidempi työvuoro tai reissussa käytettävän laukun pakkaaminen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti