maanantai 23. syyskuuta 2019

Mauno on kotona

Eilen otettiin suunta kohti Sastamalaa ja haettiin Mauno kotiin. Ja pakko heti kättelyssä myöntää, että en todellakaan ollut osannut varautua siihen, että Maunon kotiutuminen lähtisi liikkeelle niinkuin se lähti. Jos Jussi oli pelännyt, että maatiaiskissa olisi samalla tavalla vähän arka ja varautunut kuin hänen lapsuutensa kissat, Maunon kohdalla pelko ei olisi voinut osoittautua turhemmaksi. Sitten kun maltoin sanoa heipat Maunon kasvinkodin muille kissoille ja kotiväelle, Mauno asteli itse boksiin Jussin otettua sen esille, ja parin autossa sanotun maun jälkeen nukkui loppumatkan tyynesti boksissa. Olimme etukäteen miettineet, mikä olisi paras tapa lähteä esittelemään Maunoa laumalle, mutta kun poika oli koko ajan vaikuttanut niin reippaalta, päätettiin että Mauno pääsisi suoraan tutustumaan rauhallisempaan jengiin. Kun sitten kotona avattiin boksi keskellä olohuonetta, Mauno käveli pää pystyssä suoraan ulos, vilkaisi Ainoa, ja lähti turkimaan paikkoja. Itsyä ja Miikkistä piti vähän kokeilla tassulla, mutta kun ne eivät siihen isommin reagoineet, tutkimukset jatkuivat. Justiinaa pentu kiinnosti siinä kohtaa kun pentu oli jääkaapin kohdalla, mutta koska Mauno ei selvästi osannut avata kaappia ja antaa tahnaa, Justiina ei nähnyt välitöntä syytä kiinnostua pennusta sen enempää.

Kännykän hiiripeli on paras iltasatu

Loppuilta menikin pitkälti niin, että Aino ja Itsy kävelivät vähän matkan päässä Maunon perässä ihmetellen mikä tuo tyyppi on miehiään. Kun noin vain tulee tänne ja on heti kuin kotonaan. Testaa kaikki löytämänsä lelut läpi, syö frettien jemmoista ja hyppää vielä sohvalle ja suoraan Jussin syliin hyrisemään. Ainon piti sitten vähän köyristää selkää ja sähistä, kun ei noin voi vain olla, mutta Mauno kuittasi tilanteen vetäytymällä muutaman askeleen. Sen jälkeen Ainokin uskaltautui sitten katselemaan tyyppiä vähän lähempää, kun ehkä se oli sittenkin enempi epäilyttävä kuin vaarallinen. Parin tunnin jälkeen Mauno jo juoksi kissanpyörässä, ja Aino istui vieressä katselemassa. Käytyään koko asunnon läpi Mauno nukahti olohuoneen pöydälle kannettavani päälle. Maunolla on selvästi jokin juttu elektroniikan käyttöön peteinä.

"Ja sitkö mennään?" -Mauno
"On tää kyllä sittenkin vähän jännä" -Mauno
Tänään minulla ja Jussilla oli molemmilla työpäivä, ja hetken asiaa mietittyämme päätimme vielä täksi päivää jättää Maunon varuiksi makuuhuoneeseen ilman muita eläimiä työpäivän ajaksi. Poika tuli kuitenkin vasta eilen, eikä siinä ihan mahdottoman montaa tuntia ehditty seurata laumasuhteiden kehitystä. Kun sitten tulin töistä kotiin, Mauno juoksi heti ovelle vastaan, kun avasin makkarin, ja alkoi innoissaan puskea myös ovelle tullutta Ainoa. Ainoa tämä selvästi vähän hämmensi, mutta enää Maunoa ei komennettu pois. Siitä asti Aino ja Mauno ovatkin kiertäneet asuntoa yhdessä. Vuoroon Mauno menee edellä, ja Aino tulee tarkkailijana perässä. Vuoroon Aino johtaa kulkua, ja Mauno seuraa mihin kaveri menee. Itsy ei ole enää jaksanut kiinnostua Maunosta sen enempää kuin Ainostakaan.

Isin kanssa on hyvä loikoilla sohvalla
Fretit olivat ystävällisesti jemmanneet Maunolle iltapalaa
Seuraavana on edessä näätähuonejengin kohtaaminen. Sieltä näytettiin jo eilen portin läpi sellaisia pulloharjahäntiä, että on odotettavissa että nuoriso ei tule sulattamaan Maunoa ihan yhtä nopeasti. Näätähuonejengin kanssa otetaankin suoraan linjaus, että ihan alkuun ne eivät tule olemaan Maunon kanssa valvomatta samassa tilassa edes vessakäyntien ajan, kunnes on varmuudella nähty, että Mauno pystyy halutessaan vetäytymään, mikäli tyypit käyvät liian ahdistaviksi. Ainokaan kun ei heti tultuaan päässyt vielä hyppäämään akvaarion päälle tai muihin näätävapaisiin sijainteihin, mihin se nykyään vetäytyy, jos nuoriso käyttäytyy kuin huligaanit. Nuorisossa on muutama tyyppi, jotka todennäköisesti vielä vetävät atleettisuudessa vertaa Maunolle.

Mauno ei ihan ymmärrä, mitä Justiina kysyy
Mauno kokee silti suurta mielenkiintoa ruokahommiin
Kaikenkaikkiaan tähän mennessä ainoa, mikä saa tuntemaan, että Mauno ei olisi ollut täällä jo selvästi pidempään on se, että tänään pojalla oli aamulla maha vähän löysällä. En kyllä tiedä, onko se reaktiota enemmän muuttoon vai frettien jemmaruokiin. Mutta se toivottavasti tasaantuu nopeasti maitohappobakteerien kanssa. 

Välillä pitää silti vähän huilia
Sen jälkeen jaksaa sitten vaikka syödä lisää iltapalaa
Näätähuonejengiä vähän epäilyttää

12 kommenttia:

 1. Oi ei! En kestä, kuinka ihana ja sopeutuvainen Mauno on. <3

  Onnea uuden perheenjäsenen johdosta.

  VastaaPoista
 2. Oih, olen rakastunut reippaaseen Maunoon 😻😻😻

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. En olisi kyllä itse ikinä uskonut, kuinka reipas pentu voi olla. Meilläkin täällä kun vastassa aikamoinen sirkus :D

   Poista
 4. Paljon onnea ihanan tulokkaan johdosta! <3 Teillä on mennyt todella hyvin alku. Tsemppiä myös tutustumisiin tuon loppujengin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt viikon mittaan on saanut huomata, että muunkin jengin kanssa on mennyt yllättävän hyvin. Maunolla on kuitenkin freteissä samat lempparit kuin Ainollakin.

   Poista
 5. Iih, ihana ja niin reipas Mauno♥

  VastaaPoista
 6. HURRRRJASTI onnea MAUnolle ja koko laumalle <3 Ihanaa että pieni oli näin reipas ja kaikki lähti käyntiin niin frettien kuin Ainonkin kanssa niin hyvin kuin olettaa voisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maunon reippaus ja asenne tekee kyllä pojan lauman saamisesta paljon helpompaa, kuin se olisi ujomman tyypin kanssa. Fretitkin kun tuntuvat kunniottavan enempi tarpeeksi suoria sanoja :D

   Poista