sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Maunon ensimmäinen viikko kotona ja muita kuulumisia

Siitä on nyt viikko, kun haettiin Mauno. Viikko on sujunut yhtä reippaasti kuin ensimmäisetkin päivät, ja vaikka nuoremmat fretit yhä epäilyttävät Maunoa, niidenkään kanssa ei ole ollut yhtä haastavaa kuin silloin kun Aino tuli. Mauno nimittäin oppi jo ensimmäisinä päivinä seuraamaan Ainoa akvaarion vieressä olevaan tähystystorniin, mikäli liikaa ahdistaa. Maunolla on myös oma taktiikkansa, mikä toimii hyvin kaikkiin muihin paitsi Lystiin: Mauno lyö napakasti tassulla kunnon sähähdyksen kera. Siinä kohtaa viesti menee useimmille neideille kerrasta perille, ja ne jättävät Maunon rauhaan. Nuoriso kun pohjimmiltaan haluaisi leikkiä, eikä tuommoisen sähisevän tyypin kanssa kannata, kun se torppaa leikin heti alkuunsa. Täällä on kuitenkin sen verran seuraa mistä valita, niin Mauno ei pääse jatkoon. Tämä on helpottanut ensimmäistä viikkoa paljon, sillä nyt tyyppejä ei tarvitse kerätä erilleen esimerkiksi vessassa käydessä, sillä uskaltaa jo luottaa siihen, että Mauno saa väistettyä tyyppejä.

Kaverukset Mauno & Aino

Pienenä takapakkina Lysti otti Maunon tulosta sen verran nokkiinsa, että se kostettiin ensimmäisinä päivinä Vapulle. Lysti oli jo lopettanut Vapun riepottamisen, mutta kun Mauno tuli ja siihen ei päässyt käsiksi, turhautuminen purettiin sitten toiseen uuteen ja vielä vähän epäilyttävään. Samalla se sinetöi päätöksen siitä, että meidän lauma on nyt toistaiseksi tässä. Vaikka asiat ovat ensimmäisten päivien jälkeen taas rauhoittuneet nopeaan, lauma tarvitsee nyt selkeästi aikaa ilman siihen tulevia uusia jäseniä, että kaikilla on kunnolla aikaa sopeutua nykyiseen kokoonpanoon. Tänä vuonna meidän porukka kun on kasvanut ennätyspaljon, kun Vapun ja Mallun lisäksi tuli vielä Aino ja Mauno.

Aino puolestaan lämpeni Maunolle todella nopeaan, ja toisesta päivästä alkaen ne jo leikkivät keskenään - aina eiliseen asti. Eilen se liekki nimittäin todenteolla roihahti, ja Aino totesi olevansa naaras parhaassa iässä, ja aloitti ensimmäisen kiimansa. Ensimmäisenä oma huomio kiinnittyi jatkuvaan mouruamiseen, joka tuntui poikkeavan selvästi Ainon normiääntelystä. Ja kun sitten Aino vielä illalla alkoi nostella peppuaan ja häntäänsä Maunolle Maunon koittaessa haastaa kaveria leikkimään, tuli aika ilmoittaa Jussille töihin, että nyt voisi olla oikea aika varata Ainolle sitä sterilointiaikaa. Mauno onkin ollut nyt hyvin hämillään, kun kaveri ei enää leiki, ja Aino selvästi vähän turhautunut, kun pieni kollinalku ei ymmärrä selviä vihjeitä. Tämän päivää Mauno onkin sitten leikkinyt Justiinan kanssa, joka ei ole samalla tavalla sekaisin.

Kissojen vartiotorni
Talonvaltaajat
Eilen kävimme myös Itäharjun Mustissa ja Mirrissä vetämässä frettipäivän. Liikkeessä tunnuttiin olevan oikein positiivisesti yllättyneitä, kun saavuimme paikalle kokonaisen yhdeksän fretin voimin. Meiltä lähti mukaan näätähuonejengi, eli Mitella, Lysti, Huisku, Nutella, Mallu ja Vappu, Sarianna toi Hauerin ja Melina Käpyn ja Nekun. Nekkua tuntui kyllä vähän harmittavan, että nyt kun Mallulla on kotonakin ikätoveri, se ei jaksanut painia siskonsa kanssa koko parituntista yhteen putkeen, mikä oli Nekusta ennenkuulumattoman tylsää! Joten se teki sitten parhaansa haastaakseen muita, ja saikin välillä mukaan emonsa ja veljensä. Oli kyllä vaihteeksi mukava hoitaa esittelyhommia tällätavalla kotikentällä, muutaman minuutin automatkan päässä kotoa. Niin lähellä, että ilman painavaa aitauskassia esittelyreissu olisi hoitunut helposti ilman autoakin. Lupasinkin sitten liikkeelle, että meidät saa kyllä ehdottomasti kutsua paikalle uudelleenkin, mikäli haluaa myöhemmin ottaa uusinnan frettipäivästä.

Esittelytiimi on alkanut mennä lepomoodiin
Justiina nautti esittelyjuttujen ajan junnuvapaasta näätähuoneesta
Kuluneella viikolla tuli myös pohjustettua lisää herppihuoneprojekteja, kun Turun Lemmikkiasema myi edullisesti pois kolme heillä käytössä ollutta liukuoviterraariota. Pääsee taas harjoittelemaan taustojen tekoa, ja siirtämään muutamia tyyppejä isompiin asumuksiin. Herppihuoneenkin kohdalla tauko uusista tulokkaista tekee varmasti hyvää, ja seuraavan vuoden-parin aikana, johon putkiremontti tulee sijoittumaan, ehtii todennäköisesti saamaan useampia tyyppejä aikuisterraarioihin asti, minkä jälkeen näkee sitäkin taas paremmin, minkä verran tilaa nykyiset tyypit oikeasti tarvitsevat. Etenkin mikäli remontin yhteydessä saisi pois herppihuoneen nykyiset kaapit, jonka jälkeen huoneeseen vapautuisi tila alkaa suunnitella tiikeripyton Luigin tulevaa aikuisterraariota.

Terraariolöytöjä

2 kommenttia:

 1. Höh, kieltääkö ne nyt Aino sultakin laulamisen?! Mä olin viime viikolla siellä jutussa ja sen jälkeen saatu huomio on ollu ihan OK. Ainoastaan pikkasen harmittaa tuo naku massu...
  - Eppu-neiti -

  Hienosti Mauno oot kotiutunut ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa kuulla että kaikki on mennyt näinkin hyvin uusien tyyppien kotiutumisessa, toivotaan että Lystikin rauhoittuu pian:)
  Voi Mauno, kyllä sä saat pian leikkikaverin takas, kunhan Aino käy vähän tervehtimässä eläinlääkäriä (hoputa sitä isiä :D ).

  VastaaPoista