tiistai 10. huhtikuuta 2018

Ulkoilukausi avattu

Talvi koettaa yhä taistella kevyesti vastaan, mutta lumisen aamun jälkeen saatiin taas nauttia lumettomasta maasta ja kevätauringosta. Niinpä tänään valjastettiin myös Mihail ja otettiin poikakin ulos ihmettelemään sulavaa maata ja kevään tuoksuja. Sen myötä ulkoilukausi on nyt taas startattu kaikkien nääppien kanssa tämän vuoden osalta, mummuskat kun pääsivät ihmettelemään kevättä jo sunnuntaina. Fretithän kun voivat periaatteessa ulkoilla ympäri vuoden, mutta meillä talviulkoilu on aina ollut enemmän junioreiden juttu.

Huiskun mielestä kuiva asfaltti vei voiton märästä nurmesta
Olin melko varma että Miikkis olisi todennut ajankohdan vielä turhan aikaiseksi ja tehnyt U-käännöksen heti pihalle päästyä, mutta yllätykseni se vaikutti sen sijaan oikein uteliaalta ja vietti ihan hyvän tovin haistellen ilmaa ja kaivamalla muutamia koekuoppia. Sen verran kylmä ja märkä maa kuitenkin vielä häiritsivät, ettei herraa vielä kiinnostanut lähteä syvemmälle metikköön tutkimaan. Löydetyt tyhjät lehtokotilon kuoret pyöritettiin kanssa tarkkaan läpi tassuilla.

Miikkiksen kanssa käytiin vähän ihmettelemässä lähimetikköä
Lysti taas paineli omalla seikkailuvuorollaan kunnolla menemään, ja se kipitteli etenkin metsikössä olevaa puron vartta edestakaisin. Noilla kohdin penner oli kuitenkin sen verran korkea, ettei neiti päässyt oikein mistään ihan veden rajaan asti. Täytyy joku päivä katsoa sille kohta, josta pääsee halutessaan myös vähän lutraamaan turvallisesti. Siinä kohtaa kun neidin vieressä alkoi laulaa lintu ja Lysti alkoi siitä innostuneena heiluttaa häntää, itseä suorastaan harmitti kun kamera ei ollut riittävän nopeasti hollilla. Pikkulintu oli kyllä vähän töykeä, eikä tullut lähemmäs ja Lystille välipalaksi, vaikka neiti noin nätisti sitä kysyi.

Lystillä oli selvä suunta vettä kohti
Sunnuntaivuoro taas tehtiin kahden toisiinsa yhdistetyn aitauksen kanssa. Kaikilta näädiltä kun löytyy kyllä myös valjaat, mutta joskus on kivempi ottaa kaikki porukalla ulos, ja siihen aitaukset sopivat paremmin. Kahdesta playpenistä saa jo jonkin kokoisen touhuilualueen rajatuksi pihalle. Sielä mummuskatkin innostuivat sitten vähän kaiveluhommiin, ja nuoriso esittelemään kiipeilytaitojeen puunrungon kanssa.

Aitaus mahdollistaa koko lauman yhteiset touhuilut
Nyt valon ja lämmön lisääntyessä ulkoilusta päästää toivottavasti nauttimaan koko ajan enenevissä määrin myös näätien kanssa. Itsekin kun tulee aina lähdettyä helpommin ulos silloin kun on hyvää seuraa. Vaikkakaan näädät eivät ole ihan yhtä isoja suoran auringonpaisteen ystäviä, ja liian kirkkaassa ja vilkkaassa ympäristössä ne saattavat pyytää myös heti kotiin. Mutta onneksi illatkin lämpenevät jo kovaa vauhtia.

Lystin kaivuuprojektiin löytyi kaksi varttuneempaa neuvojaa

2 kommenttia:

  1. Miikkis on niin mainio! Ja toki muutkin näädyt. :) Katsoin tota tokavikaa kuvaa pari kertaa ennen kuin hahmotin, että aitauksen sisällä on vain yksi yksihaarainen puu ja kaksi muuta ovat sen ulkopuolella, eivätkä suinkaan sen oksia, jotka jotenkin mystisesti tulevat aidan läpi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näädät varmasti kyllä rakastaisivat aitausta, jonka läpi pääsisi mystisesti teleporttaamaan :D Nyt tuo aita kun välillä vähän rajoittaa neitien seikkailuja.

      Poista