keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Päivitystä laumakemioista ja Justiinan ruokavaliosta

Koppihoito purettiin 19.3., eli laumalla on ollut nyt kolmisen viikkoa käytössään koko näätähuone ja kaikki lelut ja virikkeet. Tähän pätkään on mahtunut monenlaisia päiviä, mutta pääsääntöisesti kaikki tulevat nyt ihan hyvin juttuun. Nyt kun vaihtoehtoja on enemmän, kuuden kasoja ei juuri näy, mutta periaatteessa kaikki nukkuvat välillä kaikkien kanssa. Tästä tosin seuraa välillä pientä kiroilua, kun Justiina haluaa mennä nukkumaan petiin jossa on jo Mitella tai Lysti, tai Mitella ja/tai Lysti haluaa tulla samaan petiin jossa Justiina jo on. Tällöin Justiina yleensä ilmoittaa harmituksestaan kiroilemalla, mutta junnut eivät ota väsyneinä moista kuullakseen, vaan jatkavat uniaan tai tulevat viereen joka tapauksessa. Justiina saattaa sitten maata hetken silmät auki tarkkaillen nuorisoa, mutta useimmiten rauhoittuu sen jälkeen kasaan nukkumaan.

Team mummuskat
Huisku on sen sijaan jo ihan bestis, ja Justiina on useamman kerran oma-aloitteisesti haastanut Huiskua leikkimään, ja ne saattavat välillä putputtaa peräkanaa pitkin olohuonetta. Justiina myös usein putsailee Huiskun korvia ja turkkia tyttöjen nukkuessa vierekkäin. Esteri on toinen Justiinan lemppareista, ja mummuskoilla onkin monessa asiassa aika yhteiset sävelet. Mikäli mummuskat ovat yhdessä vallanneet jonkin korin, siihen ei välttämättä ole junnuilla mitään asiaa, jos Esteri niin päättää. Esterillä kun on yhä auktoriteettia junnuihin nähden, vaikka ikää on jo se seitsemän. Etenkin jos junnut ovat vähän levottomalla päällä, Esteri saattaa passittaa ne pedistä muualle touhuilemaan. 

Isoin ongelma on edelleen se että kierroksilla ollessaan Lysti ja Mitella innostuvat yhä joskus jahtaamaan Justiinaa, jos sopivampaa leikkikaveria ei ole hereillä, ja sitten Justiinalla saattaa mennä hermot. Mutta tässäkin riittää yleensä jo sanallinen muistutus käytöstavoista. Niinä muutamana kertana kun junnuilla on sellainen virtapiikki ettei sana uppoa, saatetaan lauma jakaa hetkeksi kahtia, ja laittaa junnut vaikka parvekkeelle juoksemaan tai lähteä ulos purkamaan niiden energioita ja jättää mummuskat tekemään rauhallisempaa tutkimusretkeä kotiin. Nämäkään eivät kuitenkaan enää pääty siihen, että Justiina vetäytyisi pidemmäksi aikaa mökin alle jemmaan, vaan se on useimmiten heti uudelleen touhuilemassa saatuaan junnut perästään. Eli se ottaa junnut koko ajan selvästi rennommin, vaikkei koppihoito tuottanutkaan lopulta ihan sellaista ihmehyppäystä kun oltiin toivottu.

Taistelufretti Mitella suoraan Varustelekasta
Nyt ollaan kuitenkin pisteessä, että sitä uskaltaa olla aika luottavaisin mielin sen suhteen ettei nyt viikonloppunakaan tarvita Tampereelle enää kuin yksi boksi freteille ja yksi aitaus. Ja mikä parasta: yhdet eväät. Justiinalla on nyt takanaan yli kuukausi nappulatonta elämää, ja sen lihansyönti on muuttunut närppimisestä kunnon aterioinniksi. Oli kyseessä sitten sydämet, kaulat tai kokonaiset hiiret, Justiina nappaa jo kiinni siinä missä muutkin ja pistää poskeensa. Eli nyt ollaan taas pisteessä, että koko lauma on raaka-ruokinnalla. Sen kunniaksi ensikuun alusta onkin taas tulossa noin neljänkymmenen kilon lihakuorma, jossa on luvassa uusia makuja kaikille näädille.

Tämä on ollut meidän laumassa tähän mennessä haastavin totutus, ja ainoa jonka kohdalla on välillä tullut mietittyä tuleekohan tästä valmista. Mutta tässäkin palkkio on ollut mitä mainioin: Justiina on aika mahtava tyyppi, ja varsin tervetullut lisä porukkaan. Minusta on ilo, että olen saanut mahdollisuuden tutustua tähän tytyyn osana meidän laumaa. Silti ymmärrän hyvin myös Jussia, joka on vähän ehdottanut, että jos tämän jälkeen katsottaisiin aikuisia kodinvaihtajia aikaisintaan sitten kun nykyisestä mummuosastosta on aika jättänyt, johon menee toivottavasti vielä pitkään. Pentujen kanssa laumakuviot kun ovat selkiytyneet selvästi nopeammin, vaikka Justiinallakin on pentuihin nähden omat vahvuutensa: se osaa olla välillä varsin lunki pusutyttö, ja keksi heti tavat raivata tiensä myös Jussin sydämeen.   

Näätähuoneesta poisblokatut apurit. Näätähuoneessa tehtiin jotain viritelmia, joiden syy selviää kuulemma ensiviikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti