tiistai 29. joulukuuta 2015

Tavoitteita vuodelle 2016

Vuosi lähenee loppuaan ja sen myötä katse on ollut hieman myös seuraavassa. Tänä vuonna tarkoitukseni ei ole laatia mitään kiveen hakattuja uudenvuodenlupauksia, mutta ainakin seuraaviin olisi tarkoitus kiinnittää huomiota:


Läsnäolo

Meillä etenkin Miikkis ja Esteri oireilevat herkästi, jos olen ollut liikaa menossa ja käynyt kotona vain hoitamassa eläimet. Miikkiksellä iskee hirveä halipula, ja se änkee koko ajan syliin. Esteri taas ärsyyntyy, ja alkaa näykkiä normaalia herkemmin ja kovemmin. Ensivuonna olisi siis tarkoitus kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon on menossa ilman eläimiä tai vain osan lauman kanssa. Tavallaan on kuitenkin myös kiitollista huomata, että läsnäolollani on väliä; että se ei ole samantekevää, kuka sen ruuan noille kuppiin tuo ja leikittää. Onneksi Jussi on näissä asioissa tasavertainen itseni kanssa ja kelpaa tarvittaessa myös seuranpitäjäksi.


Kulut

Harrastuksiin tuppaa menemään rahaa kaikki se mitä on käytettävissä ja vähän päälle. Itseäni on kuitenkin alkanut taas kyllästyttää, kuinka käyttötili on joka kuukauden lopuksi täysin finito ja luottokortillakin menoja, joten kulut olisi tarkoitus laittaa tarkempaan syyniin vuoden alusta. Samalla ajattelin tarttua Hennan haasteeseen näätäkulujen raportoinnista, vaikkakin pääsen linkittämään tulokset vasta vuoden päästä ;-) Ensikuuksi on myös varattu kirppispöytä, jos sen kanssa saisi luottokorttivelan maksua alkuun. Tässäkin ne isoimmat kuluerät tahtovat monesti muodostua muista kuin niistä ihan välttämättömistä. Tänä vuonna yksittäisistä projekteista isoimmain siivun vei akvaarion päivitys isompaan, jota ei onneksi pitäisi olla ensivuonna edessä ;-)


Uudet karvakaverit

Edellisestä kohdasta huolimatta täällä on myös suunnitelmissa lisätä pienten karvaisten käpälien tepsutusta yhden karvamakkaran verran, mikäli kaikki menee hyvin. Riinan on tarkoituksena astuttaa Wilman Itsy Kronoksella, ja tästä yhdistelmästä meillä olisi toiveissa pieni mustasoopelityttö sijoitukseen. Periaatteessa perheenlisäyksellä ei ole omalla kohdallani vielä kiire, jos ei muksua vielä ensivuoden pennuista saada, vaikka toisaalta kokisinkin ajankohdan olevan nyt otollinen, kun Snurre ja Esteri ovat molemmat vielä hyvässä kunnossa. Kakarasta kun toivotaan leikkikaveria Snurrelle ja näätälaumalle jatkajaa, mikäli meidän veteraaniluokkaan siirtyvät nääpät meinaavat jossain kohtaa mummoutua. Vaikka kyllähän sitä toivoo koko sydämestään, että tilanne on Snurren ja Esterin kanssa sama vielä vuoden-parin päästä, että tytöt pysyisivät terveinä eikä niille ilmaantuisi mitään sairauksia ja vanhuudenvaivoja menoa hidastamaan <3


Näyttelyt, miitit ja näätäpäivät

Nääppäsosiaalista elämää on tarkoitus jatkaa tulevanakin vuotena. Tammikuussa on ilmoitauduttu jo yhteen näyttelyyn ja helmikuussa kahteen. Kesän näyttelyitäkin on jo mietitty, ja ainakin Tammerferrettiin ja KesäPiknikille olisi tarkoitus koettaa suunnata. Varsinais-Suomen fretit aikovat jatkaa kuukausittausia tapaamisiaan ja me niihin osallistumista koko kolmikon kanssa. Näätäpäiviä ei ole vielä löyty ensivuodelle lukkoon, mutta kysyntää niille tuntuu olevan sen verran, että eiköhän niitäkin tule. Jussi kaipaa kuitenkin välillä enemmän aikaa myös omille herppijutuillensa, eli ennen näätäpäivien sopimista alkuvuoteen on tarkoitus sovittaa ainakin hämähäkki- ja käärmepäivät. Minä kun olen lupautunut vastavuoroisesti olemaan Jussin mukana niissä, mikäli hän kaipaa apukäsiä ja vastailuapua. SEELin taholla mietitään myös mahdollista eksoottisten eläinten tapahtumaa keväälle, ja jos sellainen tulee, on sielä tarkoitus olla toki itsekin lauman kanssa - samaten kuin mitä todennäköisimmin myös syksyn lemmikkimessuilla.  


Akvaario

Uusi allas on nyt pystyssä ja kalastoon haetaan täydennystä huomenna. Ensivuonna olisikin tarkoitus keskittyä siihen, että altaasta tulisi mahdollisimman hieno, helppo ja huoleton kokonaisuus. Tähän pyritään etsimällä nykyiselle altaalle sopivat vedenvaihto-, lannoitus- ja muut hoitorutiinit. Altaan kasvistoakin olisi jossain kohtaa tarkoitus vielä täydentää, kun ensin näkee miten nykyiset kasvit lähtevät tuolla viihtymään.


Blogi

Blogin suhteen tavoitteena olisi päivittää tänne enemmän arkea. Ruokakipon täyttöä ja vessapaikan siivousta. Yksi alkuperäisistä tarkoituksistani kun on kuitenkin ollut valottaa, mitä elämä elämäni eläinten kanssa oikeasti on. Eikä se ole vain edustuskeikkoja. 


Ihmiset

Ensivuonna toiveissani on oppia tuntemaan entistä paremmin ja enemmän kaikkia ihanan höyrähtäneitä fretti- ja haisunäätäihmisiä, seka sekalaisempaa eläimistä kiinnostuneiden joukkoa. Hieman sitä on tullut leikiteltyä myös ajatuksella, että palaisi useamman vuoden tauon jälkeen katsomaan, millaista toimintaa Turun akvaarioystävillä nykyään on. En kyllä tiedä, miten hyvin se edistäisi pysymistä vain yhdessä seura-akvaariossa ;-) Eläinjuttujen ulkopuolelta sitä haluaisi koettaa saada lenkki- ja peli-illat taas säännöllisemmiksi ja koettaa joskus ehtiä Tampereellekin perhettä tapaamaan (tai edes pysähtymään välillä viikonlopuiksi Turkuun, niin että pystyy kutsumaan tänne ihmisiä ;-)).


Mikäli aikaa jää, tavoitteena olisi opetella rentoa kotona oloa aloittamatta mitään suurempia uusia harrastuskuvioita ;-) Sillä vaikka sitä jossain välissä ehtii aina miettimään, kuinka ihmisellä voisi olla hyvä olla jotain kehittäviä ja uudistavia harrastuksia, olisi sitä viimein ehkä aika oppia uskomaan, että eläinharrastus riittää sellaiseksi. Sillä missään muussa harrastuksessa en ole onnistunut törmäämään yhtä moninaiseen joukkoon erilaisia ihmisiä, persoonia ja tilanteita. Varmasti osaltaan siksi, että eläinharrastus elämäntapana vie niin ison osan ajastani, että minulla ei ole oikeasti aikaa harrastaa mitään muuta yhtä intensiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti