lauantai 12. joulukuuta 2015

Heräteostoksia Faunattaresta

(Tämä viesti ei ole valitettavasti sponsoroitu. Mikäli Faunattaren blogiyhteistyöstä vastaava taho lukee tämän, voin vinkata, että tämäntyyppiselle tuotetestaukselle löytyisi tästä taloudesta varmasti myös jatkossa kiinnostusta ;))

Kävin eilen hoitamassa kirjastoasioita Skanssin monitori-yhteispalvelupisteellä, joka on yhden liiketilan päässä Skanssin Faunattaresta. Koska olimme liikkeellä Jussin kanssa, Jussi halusi poiketa myös Faunattareen katsomaan, olisiko sielä sirkkoja Ötökälle, tai jotain muuta mielenkiintoista. Liikkeelle päästyä Jussi suuntasi heti katsomaan, olisivatko liikkeessä viimeksi olleet vampyyriravut tälläkertaa paremmin näkösällä. Viimeksi kun niistä näki vain pienen vilauksen taskulampun kanssa, mutta sekin riitti siihen, että niistä piti heti alkaa lukea lisätietoa. Jussin harmiksi kyseinen terraario oli nyt kuitenkin tyhjillään, sillä ravut olivat päätyneet uuteen kotiin todella nopeasti.

Tinolla oli kuitenkin jotain näytettävää Jussille. Hän halusi Jussin mielipiteen yhdestä liikkeen koristesarvisammakosta, jolle oli ilmeisesti tullut prolapsia, ja joka oli siksi otettu pois myyntiterrasta tiskin taakse tarkkailuun ja hoitoon. Siinä menikin sitten hyvä tovi, kun Jussikin alkoi googlailla aiheesta enemmän ja etsimään kanssa tietoa, miten kyseistä sammakkoa voisi parhaiten auttaa. Jussin oli todella vaikea poistua sen boksilta, vaikka Tino ja Emilia osaavat varmasti yhtä hyvin koittaa, toimisiko jokin netin hoito-ohjeista kyseisen sammakon kohdalla. Silti Jussista näki, kuinka mielellään hän olisi ottanut sammakon mukaansa kotihoitoon.

Sammakon lisäksi Tino halusi näyttää Jussille myös liikkeeseen saapuneet mangroveravut. Ne olivat hyvin samannäköisiä mitä liikkeessä aiemmin olleet ravut, ja vampyyrirapu onkin ilmeisesti yksi mangroveravun alalajeista. Jussi ihastui otuksiin heti, etenkin kun nämä tapaukset olivat myös paremmin näkösällä. Ja minä sitten ehkä yllytin vähän... Jussi on ollut nyt niin harmistunut, kun hänen ötököistään melkein kaikki ovat kuolleet: ensin viimeinen rukoilijasirkka, sitten koppikset ja scolopendra, että arvelin että häntä voisi piristää saada täytettä tyhjentyneisiin pikkuterroihin. Ja näiden rapujen elinikä pitäisi pystyä mittaamaan taas vuosissa ötököiden kuukausien sijaan. Nyt Jussilla on sitten taas terraarioprojekti käynnissä, kun mukaanhan ne ravut sitten lähtivät. Ja minä olen kuulemma huono tyttöystävä, kun noin yllytän, sen sijaan että toppuuttelisin ja toimisin järjen äänenä ;D Vaikka minä kyllä mielestäni varoitin jo aiemmin, että sitten kun terroja alkaa olla yli viisi, alkaa olla minun kannaltani melko sama montako niitä sitten on. Viiden jälkeen terrat kun alkavat väkisinkin näkyä joka paikassa ja ne alkavat vaatia hoitajan kotiin, sitten jos reissuun lähtee. Ja nyt niitä terroja on jo aika paljon yli viisi...

Tässä vielä pieni video uusista tulokkaista, tarkemman esittelyn ne saavat Jussin eläintarhaesittelyn viimeisessä osassa ;)(Lisättäköön tähän kuitenkin näin näin joulun alla toivottavasti turha muistutus siitä, että mitään eläintä ei tulisi koskaan hankkia hetken mielijohteesta ilman tietoa kyseisen lajin vaatimuksista, eikä etenkään yllätyslahjaksi kenellekään, ellei asiasta ole erikseen sovittu esimerkiksi lasten vanhempien kanssa, jotka ovat luvanneet ottaa täyden vastuun lemmikistä. Tässäkin tapauksesta rapusille löytyi kotoa valmiiksi sekä terraario, tarvittava terraariotekniikka ja -sisustus että toiminnassa olevat ruokahyönteisviljelmät).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti