Sittenkin vessahommia

perjantai 15. tammikuuta 2021

Zooplus-paketit eivät tulleetkaan tilausjärjestyksessä, ja tänään oven taakse ilmestyi kiipeilypuun sijaan uusi isompi kissanvessa edusmattoineen. Paketissa tuli lisäksi Bozitaa ja kissanhiekkaa kissoille, sekä lohiöljyä freteille.

Lähtötilanne kodinhoitohuoneessa

Etenkin suositumman vessan edusta imitoi usein saharaa

Tähän asti meillä on ollut kodinhoitohuoneessa kolme kissahiekkalaatikkoa: yksi puupohjaisella hiekalla oleva toisessa päädyssä, ja kaksi mikrohiekalla olevaa toisessa päädyssä. Näistä syvennyksessä oleva mikrohiekalla oleva vessa on ollut selvästi suosituin, ja sen viereistä vessaa on käytetty jonkin verran. Kolmannessa kodinhoitohuoneen vessoista käy joku pissalla ehkä joka toinen tai joka kolmas päivä. Kodinhoitohuoneessa olevien vessojen lisäksi meiltä löytyy kissanvessat kylpyhuoneesta (pieni Modkat, ei päivittäisessä käytössä kellään), takkahuoneesta (vähemmän suosittu, mutta käytössä päivittäin) ja olohuoneesta (ehdottomasti suosituin kaikista kuudesta vessasta). Kuten viime postauksessa mainitsin, vessojen paikat eivät ole olleet meillä kauhean tarkkaan harkitut: omien kolme laatikkoa vain sijoitettiin muuton yhteydessä jonnekin, ja hoitokissojen tullessa laatikoiden määrä tuplattiin. Tämän myötä kodinhoitohuoneen vessoista yksikin oli suoraan parin harvemmin käytössä olevan kaapin edessä. Tästä ei ole aiheutunut päivittäistä haittaa, mutta sen verran kuitenkin, että asiaa lähti miettimään uudelleen.

Alkuun mietin kodinhoitohuoneen syvennykseen jotain isoa laastipaljua, joka täyttäisi koko syvennyksen. En kuitenkaan löytänyt netistä sopivilla mitoilla olevaa, joten aloin selata löytyisikö jostain kohtaan sopivan isoa hiekkalaatikkoa. Mitään ihan täydellisesti koko kolon käyttävää ei tullut vastaan niissäkään, mutta päädyin menemään isoimmailla koloon sopivalla minkä löysin. Tähän upposikin hyvin molempien ennestään kohdassa olleiden laatikkojen hiekat ja vähän enemmänkin. 

Kilpaileva ehdotus, jolle koitan saada nyt kannatusta

Vessalaatikkoon olisi kuulunut myös etuläppä, mutta koska meillä kaikki eivät ole läpistä niin innoissaan, päätimme ainakin alkuun jättää sen pois. Hiekkalaatikko kun sijaitsee joka tapauksessa huoneessa, jossa ei aktiivisesti oleskella. On sitten kaikilla mahdollisimman mukava ja esteetön kulku vessaan. Samassa tilauksessa tuli myös meidän ensimmäinen laatikonedusmatto. Nytkin Jussi mietti maton materiaalista, onko se vähän liikaa frettejä kiinnostavaa, mutta tämän tilan kohdalla se ei ole ongelma, koska mummujen pääsyä kodinhoitohuoneeseen on rajattu, ja junnut ovat eri kerroksessa. Mutta voi olla, että vaikka matto toimisi hyvin, samanlaista ei välttämättä uskaltaisi ottaa ylös. Hetken mietin sitäkin, pitäisikö ottaa ensin käyttöön vain vessa, ja lisätä matto vasta parin päivän päästä, jotta muuttujia tulisi kerralla vähemmän, mutta koska taloon jää yhä neljä muutakin vessaa mukaanlukien vessoista eniten käytetty, uskallan ehkä kokeilla heti myös mattoa.

Nyt toivotaan, että kissat hyväksyvät päivityksen. Se kun lopulta se isoin tekijä mikä määrittää päivityksen onnistuneisuuden, ja sen voidaanko päivitys julistaa pysyväksi.

6 kommenttia:

  1. Siinäpä kissoille pulma, käyttääkö vaiko ei 😸

    VastaaPoista
  2. Meillä on samanlainen laatikko ja mieluinen on. Luukku on täälläkin pois, mutta lisäksi meillä ei voi käyttää myöskään tuota mustaa hajusuodatinta, koska kissat kirjaimellisesti söisivät sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta luinkin Zooplussan arvosteluista, että monella tuo suodatin on pitänyt ottaa pois. Meillä se on saanut olla toistaiseksi rauhassa.

      Poista
  3. Meillä toimii vessan edusmattona Ikean Toftbo matto, jonka väliin ne hiekat jäävät tosi hyvin. Frettien kiinnostuksesta sitä kohtaan en tosin osaa mitään sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tätä kokeiltiin kylppärin vessan yhteydessä, ja se pysäytti kosteassa tilassa hiekat turhankin tehokkaasti. Tätä voisi kyllä kokeilla myös kuivemmassa tilassa, jos sitten ne hiekat saisi ravisteltua siitä myös pois :D Fretit rakastavat Ikean Tofbo-mattoja - tosin repimisen sijaan niistä on ihana nukkua niillä.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI