Kotikaranteenissa

lauantai 9. tammikuuta 2021

Aamulla puhelimessani oli viesti. Lähipiirissäni oleva ihminen oli saanut positiivisen koronatestituloksen. Ihminen jonka kanssa olin viettänyt keskiviikkona useamman tunnin. Tai oikeammin sekä minä että Jussi olimme viettäneet. Päässä alkoi pyöriä monenlaisia asioita samalla kun täytimme omaoloa ja luimme ohjeistuksia. Aika pian kävi selväksi, ettei oireettomana pääse testiin, ja kaikkien mahdollisesti altistuneiden kehoitetaan pysymään kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa kymmenen vuorokautta altistumisesta. Vaikka en yhtään epäillytkään saamaani viestiä, tuntui silti jotenkin järjenvastaiselta, että sitä voisi vain jäädä 1,5 viikoksi kotiin ilman testejä ja virallista ohjeistusta siksi että ystävä laittoi meseviestiä. Etenkin Jussi kuitenkin linjasi heti, ettei näe tilanteessa muuta vaihtoehtoa, sillä hän ei voi altistaa potilaita. Asiaa hetken sulateltuani soitin itsekin työpaikkaohjaajalle navetalle, että on ehkä parempi, että olen ensi viikon poissa.

Kotoilua ja lepäilyä - kissoista mikään ei voisi olla parempaa

Kun puhelin sitten muutamaa tuntia myöhemmin soi, ja jäljittäjät ilmoittivat että meidän osalta on tehty päätös virallisesta karanteenista, se tuntui oikeastaan ennemmin huojentavalta kuin ahdistavalta. Ei tarvinnut enää miettiä, tekeekö asiassa oikein, kun sähköpostiin tuli tarkat toimintaohjeet siitä, mitä nyt sopii tehdä ja miten olla. Samalla meille tarjoutui mahdollisuus päästä testiin, vaikka puhelimessa jo sanottiin että tässä vaiheessa (muutama päivä altistumisesta ilman oireita) väärän negatiivisen riski on vielä niin iso, ettei negatiivinen testitulos lyhentäisi karanteeniaikaa. Päätimme kuitenkin mennä testiin molemmat, jotta mahdollinen positiivinen testitulos saataisiin mahdollisimman nopeasti.

Vappu ja Nutsku auttavat takan kanssa (kuvan tärähtäneisyys voi osaltaan selittää, miksi kissoista voi välillä tulla enempi kuvia kuin nääpistä...)

Kaapeissa on onneksi hyvin ruokaa niin ihmisille kuin eläimillekin, ja akuuteimmat puuttuvat saatiin pihaan pudotetussa ruokakassissa, kun Jussin porukat kävivät Turussa asioilla. Ensiviikon tarpeet tilattiin kotitoimituksella alkuviikoksi (Ainolle ylläriksi ensi viikon kuormaan otettiin myös Ainon lempparia, eli Ziwipeak kanaa). Zooplussalta tilattiin jo ennen uutista lisää kuivikkeita ja ruokia bunkkerin väelle ja vähän kissoillekin. 

Uusi kissahylly mahdollistaa vakoilun ihan uusista kulmista

Nyt meillä on sauna lämpiämässä ja kaikki on oikeastaan ihan hyvin. Meillä on ihana koti, lauma seurana ja riittävästi ruokaa kaikille. Nyt kun karanteenimääräys tuli viralliselta taholta, Jussi on myös oikeutettu karanteenipäivärahaan, joten tulonmenetys niistä töistä mitä ei voi tehdä etänä ei ole niin suuri. Toki kumpikaan meistä ei voi olla täysin miettimättä, olemmeko saaneet tartunnan, ja ehkä vielä isompana, jos olemme, olemmeko ehtineet levittää sitä eteenpäin. Mutta juuri nyt emme voi muuta kuin pysyä kotona ja odottaa. Ja tällaisinä hetkinä olen uudesta kodista iloisempi kuin ikinä.

5 kommenttia:

  1. No siinä on nyt jännittämistä teillä että tuleeko jotain ja onko se normaalia vai ei. Onneksi teillä on tosiaan ihana koti!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä karanteeniin. Onneksi pöpö ei aina tartu vaikka ollukin liki sairastunuttu. Täällä pidetään peukkuja, että teillä karanteeni menee terveenä. Ja kuten tuossa edellä jo todettiin, niin onneksi olette jo tässä kodissanne ettekä evakossa.

    VastaaPoista
  3. Voi ei! Mutta tsemppiä sinne, saatte kuitenkin olla ihanassa kodissa ihanan lauman kanssa♥

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä teille! Toivon, ettette ole saaneet tartuntaa, koska siitä voi luoda hirvittäviä kauhuskenaarioita. Nyt vain nautitte toisistanne ja rakkaista karvalapsistanne. <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille tsempeistä! Eilinen testi tuli negatiivisenä takaisin, ja ollaan molemmat yhä oireettomia, eli tällä hetkellä ei ole vielä kauheaa paniikkia päällä :)

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI