Uusi kiipeilypuu

torstai 21. tammikuuta 2021

Maanantain etäluentopäivän päätteeksi pääsi sitten lopulta odotetun 3D-palapelin pariin, kun kissojen uusi kiipeilypuu saapui. Jussilla oli taas pitkä päivä töissä, joten en edes koittanut malttaa puun kasaamisen kanssa siihen, kun hän ehtisi kotiin, kun ajattelin että kyllä sen yksinkin näppärästi kasaa. Tai vähän vähemmän näppärästi, kun puu oli itseäni pidempi, mutta kasasimpa kuitenkin. Puun viereen kaavailtu harmaa seinähylly odottaa sen sijaan yhä asentamistaan, sillä sitä en edes ajatellut koittaa yksin paikoilleen. Mutta kissojen olohuoneen komentokeskus koheni aimo harppauksen jo kiipeilypuun myötä. 

Tästä se lähti

Ensimmäisenä puun valtasivat pojat, eli Mauno ja Löllö. Pojista on näiden parin kuukauden aikana tullut ihan bestikset, ja ne löytääkin usein makoilemasta tai leikkimästä keskenään. Poikien jälkeen oli Mintun ja Ainon vuoro tehdä tuttavuutta uutuuteen. Puun myötä Minttukin löysi vihdoin takan päällisen maailman ja kissahyllyn, mikä hieman harmitti Maunoa. Ruttu ei sen sijaan osoittanut alkuun mitään kiinnostusta uutta puuta kohtaan, eikä vaivautunut edes katsomaan sitä lähemmin - ei ennenkuin vasta seuraavana päivänä, jonka jälkeen sitäkin on välillä näkynyt kissahyllyllä tähystelemässä. 



Kissatynnyri on saanut toistaiseksi pysyä puun vierellä, mutta saattaa saada jossain vaiheessa siirron johonkin toiseen kohtaan olohuoneessa tai takaisin frettihuoneen. Frettijunnuista Nutsku ja Mallu kun pääsevät ainakin sitä apuna käyttäen turhankin ylös kiipeilypuussa, missä on kaksi ongelmaa: ylätähystyspaikkojen on tarkoitus olla kissoille turvapaikkoja, joihin vetäytyä suojaan pahimmilta näätävilleiltä, ja toisena: fretit (ainakaan muut kuin Nutella) eivät ole aina niin tarkkaavaisia ja ketteriä mitä tulee lasketumiseen.

Löllö & Mauno
Löllö, Aino, Mauno & Minttu
Minttu testailee

6 kommenttia:

  1. Siis tämä on niin liikuttavaa, kuinka hyvin hoitokissat ovat teille sopeutuneet, ja kuinka hyvin Mauno ja Aino ovat heidät ottaneet vastaan. Ja aivan mahtava kiipeilypuu ka kissahylly on tietysti huippu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite oon aatellut, että meillä on täällä niin monenlaista eläjää ja persoonaa, että mikäli lähdettäisiin joskus kolmatta kissaa hommaamaan, pitäisi sen olla ehdottomasti pentu että tottuisi tähän elämään. Ja sitten tulee kolme keski-ikäistä kattia, ja sujahtaa porukkaan muutamassa viikossa kuin olivat olleet täällä kuukausikaupalla. Olen edelleen aika yllättynyt ja ylpeä sekä omista että hoidokeista. Ja myönnän että olen aliarvioinut aikuisten kissojen sopeutumiskyvyn.

      Tämän jälkeen aikuinen kodinvaihtajakin on ehdottomasti harkittavien mahdollisuuksien rajoissa, jos sopiva tyyppi/sopivat tyypit tulevat vastaan ja laumassa on tilaa.

      Poista
  2. Vau tulipas hieno kiipeilypuu, mukavasti pääsee sieltä takan ja hyllyn päälle! Kyllä nyt kelpaa. Ja totta tosiaan todella hienosti ovat kisut toisiinsa sopeutuneet. Mukavaa alkavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti nakukisu Ruttu on etenkin ihastunut tuohon takan kyljessä olevaan riippumattoon... Mukavaa viikonloppua myös teille!

      Poista
  3. Nuohan on enstex parhaimmat tikkaat takan päälle, upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi puu on niin iso hitti, että on hankala katsoa sitä ilman, että bongaa yleensä 1-3 kissaa :D

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI